ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tom Araya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Temmuz 2012 01:03
Son Ziyaret:
02 Ağustos 2013 23:42
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Egemen Öztekin
Doğum Tarihi:
29 Nisan 1987
Yaş:
37
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Egemen Öztekin

SON 10 MESAJI

Balıklar Sürekli Yavru Alıyorlar!
Düzeltme yaptım; yeni bir akvaryum kurma durumum pek yok,uygun bir çözüm bulamazsam en son ihtimal olarak yeni bir akvaryum düşünüyorum.
Balıklar Sürekli Yavru Alıyorlar!
Herkese merhaba;
100 litrelik bir yavru akvaryumum var ve içerisinde 30 kadar 5 günlük iceman yavrusu bulunmakta.
Fakat ana tankımda da ağzı dolu 4 adet dişi iceman bulunmakta.
Dişileri kesinlikle kusturmak istemiyorum ve bir kaç gün içerisinde bu dişileri ayırmak istiyorum yalnız bazı sıkıntılar var;

-Yavru tankını ikiye bölsem, yavruları bir tarafa diğer 4 dişiyi bir tarafa alsam sıkıntı olur mu?
-Dişiler yavruları bırakmaya başladıklarında birbirlerinin yavrularına saldırabilir.
-Akvaryumu 5'e bölsem hacim çok küçülecek.

Sizce en doğru çözüm hangisi gelin beraber tartışalım.

(Yeni bir akvaryum kurma durumum yok malesef.)
Tom Araya2013-02-25 00:26:00
Bir gecede bütün yavrularım Öldü
Az önce eve geldim ve bir baktım ki dişilerimden birinin daha ağzı dolu.Fakat bu sefer kesinlikler kusturmayı düşünmüyorum. Yalnız şöyle bir sorun var;
Balıktan geçen hafta şüphelenmiştim fakat tam olarak ağzına yavru alıp almadığını anlayamamıştım, yani iki seçenek var, balık yumurtaları ya dün gece aldı ya da yaklaşık 1 haftadır ağzı dolu. Anneyi 100 litrelik yavru akvaryumuna almayı düşünüyorum ve yavrularını kendisi bıraksın istiyorum. Yavru akvaryumunu büyük oranda ana akvaryumun suyuyla dolduracağım ve stresin önüne geçebilmek için akvaryuma bir kaç taş ekleyeceğim.Bunun dışında yapmam gereken bir şey varsa lütfen yardımcı olun.
Saygılar.
Bir gecede bütün yavrularım Öldü
15. günden 16. güne geçerken kusturmuştum ve yavruların hiç birinde kese yoktu, erken kusturduğumu düşünmüyorum açıkçası. Galiba cemal Bey'in dediği nedenden oldu ama bilemiyorum işte. Hiç bu kadar üzüleceğimi düşünmüyordum 2 saattir boş boş duvara bakıyorum, çok dikkatli olmak lazım.
Bir gecede bütün yavrularım Öldü
Merhabalar;
Evet bir gecede bütün yavrularım öldü. İceman bakıyorum.
Yavru akvaryumum 100litre. İçerisinde pipo filtre, atman 3,7 watt'lık hava motoru ve ısıtıcı bulunmakta. Su sıcaklığı 27 derece civarıydı.
Akvaryumu 4 gün önce kurmuştum ve çeşme suyuyla doldurmuştum, ana akvaryumdan aşı yapmıştım ve akvaryum 4 gün boyunca çalışmıştı.Dün gece içerisinde ana tank'tan alınmış su bulunan bir kaba kusturduk ve yavruların hepsi kesesiz şekildeydi.Bu aşamadan sonra yavruları kurmuş olduğum yavru tankına aldım ve 6 damla JBL'nin sıvı artemia yeminden verdim.Balıklar çok hareketli değillerdi fakat hepsi canlıydı.3 saat sonra aynı yemden 8-9 damla kadar daha verdim ve akvaryumun ışığını kapatıp yattım. Sabah kalktığımda yavruların hepsi ölmüştü.
Biliyorum iş işten geçmiş olan olmuş artık çok fazla konuşmanın faydası olur mu bilmiorum ama şu anda moralim o kadar bozuk ki hobiyi bırakma eşiğindeyim.
Sizce neyi yanlış yapmış olabilirim en azından ilerideki deneyimlerime faydası olur.
Umarım benim başıma gelen hiçbirinizin başına gelmez, çok üzücü bir durum çünkü.
Herkese sağlıklı akvaryumlar.
Balıkların saklanma sorunsalı ve çözümü
Benzer bir sorunu bu günlerde ben de yaşıyorum. Bir kaç gün boyunca yemlemeyi azaltıp balıkarın iyice acıkmasını bekleyip yem atmazsanız balıklarınız akvaryum içinde yine gezinmeye başladığını farkedebiliyorsunuz fakat bu süreci dediğiniz gibi bir kaç haftaya yaymak gerekiyor ki daha güzel sonuçlar alınabilinsiz.Ben dayanamadım ve tekrardan eski yemleme sıklığına geri döndüm ve balıklarım tekrardan saklanmaya başladı . Bu gün aynı diyete tekrar başladım bakalım nasıl bir sonuç alacağım.
Yavru Akvaryumuna Ekipman Tavsiyesi
Herkese merhaba;
İceman yavruları için yaklaşık 90-100 litrelik bir tank planlıyorum ve bütün ekipmanlarımı intenetten sipariş vereceğim. Aşağıda linklerini verdiğim ekipmanlar uygun mudur ve atladığım bir ekipman var mıdır acil tavsiyelerinize ihtiyacım var:

Yem : Otuz.com » Akvaryum » OTUZCOM » .Balık Yemleri » Yavru Yemleri » JBL NovoBaby Temel Yavru Büyütme Yemi 3 Boy 3 Kutu 1 Pakette 30 ml

Kuluçka Makinası: Otuz.com » Akvaryum » OTUZCOM » EKİPMANLAR » Kuluçka Makineleri » Meç Egg Tumbler ( Hava Tepkili ) Kuluçka Makinası İki Katlı

Hortum: Otuz.com » Akvaryum » OTUZCOM » EKİPMANLAR » Aksesuar ve Ekipmanlar » Hava Hortumları » Fish-Pro Silikon Takviyeli Hava Hortumu 5 Metre

Hava Motoru: Otuz.com » Akvaryum » OTUZCOM » Hava Motorları » 1 Çıkışlı Hava Motorları » Atman A-2500 Hava Motoru Tek Çıkışlı

Pipo Filtre: Otuz.com » Akvaryum » OTUZCOM » Filtreler » Pipo ve Üretim Filtreleri » Xin You XY-002 Çiftli Pipo Filtre Büyük Boy

Hava Dağıtım Terminali: Otuz.com » Akvaryum » OTUZCOM » EKİPMANLAR » Aksesuar ve Ekipmanlar » Hava Taşı ve Dağıtıcıları » Hava Dağıtıcılar » Meç Renkli Plastik Vanalı Hava Dağıtım Terminali 4 lü

Ayrıca;

Balığım ağzına yavru alalı 7 gün oldu fakat, bu gün baktığımda dişilerin birinin daha ağzında yavru var ve hangisinin ne zaman aldığını kestiremiyorum malum hepsi birbirinin aynı .Bu yüzden kuluçkaya ne zaman kusturmalıyım ve 2 katlı kulçka makinası 2 ayrı balıktan 2 ayrı yumurtayı da birbirine karıştırmadan alır mı yoksa 2 adet tek katlı kuluçka makinası mı alayım. Cevaplarınızı bekliyorum saygılar...
Nitrit Problemini Çözemiyoum
Herkese iyi akşamlar,
120 litrelik iceman akvaryumum var.
Akvaryumda boyları 3-7 cm arası değişen 14 adet iceman bulunmakta.(Sayının fazla olduğunun farkındayım.)
Bir adet tepe filtre kullanmaktayım.

Akvaryumum kuralı yaklaşık 1 ay oldu fakat nitrit problemini bir türlü çözemiyorum. Sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var:
-Balıklarımda 1 hafta önce nitrit zehirlenmesi oldu neyseki foumlardan aldığım yardımlar sayesinde hiç birini kaybetmeden bunu atlattım.
-2 günde bir %25-30 civarı su değişimi yapıyorum.(Yaklaşık 1 haftadır aksatmadan.)
-Yemlemeyi çok dikkatli yapıyorum. Ne su üzerinde ne de kumların üzerinde yem kalmıyor.
-Akvaryumda dekor olarak volkanik kayalar ve fosil ağaç kütükleri kullanıyorum.
-Nitrit problemine faydası olur diye 1 adet crypto bitkisi de ekledim.
Fakat 2 güne bir balıklarım kumlara taşlara sürtünmeye başlyor, gözleri kararıyor ve sürekli beni gördüklerinde kaçar ve saklanır haldeler. Su değişimi yaptıktan sonra her şey normale dönüyor.(Kaçıp saklanma hariç.)

Nitrit problemini nasıl yenebilirim?
Balıklarımı yavru almıştım fakat birden büyüdüler ve şu anda da verebileceğim bir yer yok(Aldığım akvaryumcu dahil).Fakat bir kaç güne bu problemi çözeceğim.
Yardımlarınızı bekliyorum, saygılar.
Kabızlık olabilir mi?
Arkadaşlar merhaba iceman'lerimin bir kısmının önüs bölgelerinden dışkıya benzer bir şey sallanıyor hatta bir tanesinin yaklaşık 1 cm kadar olmuş. Kabızlık olabilir mi? Gözle görülür bir şikinlikleri yok.
Erkek Iceman Akvaryumda Terör Estiriyor
Arkadaşalar merhaba,
120 L'lik iceman akvaryumu kuralı çok olmadı. Tankımda 15 adet yavru iceman var.Fakat şunu bir kaç gün önce şunu farkettim iceman'lerden biri diğerlerine göre daha büyük ve renkleri çok daha canlı. İnternetten araştırdıktan sonra kendisinin yetişkin bir erkek olduğunu ve sürekli çiftleşmek istediğini anladım.(Titreme hareketi yapıp kayaların dibini kazıyor.)
Fakat diğer yavruları sürekli rahatsız ediyor ve akvaryumun içinde kovalıyor. Yavrular akvaryumun en üst orta bölgesinde toplandı ve bir yere kıpırdayamıyorlar. Sizce bu yetişkin balığı geri mi vermeliyim?
Bu durum 2 gündür aralıksız devam ediyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.