ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ekim
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Temmuz 2006 11:55
Son Ziyaret:
23 Şubat 2007 23:34
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 7 MESAJI

Makrakanta ve canlıdoğuran?
artık eminim bu makrakanta lepisteslere bişey yapıyor... Akvaryuma koyduğum gün 3 adet lepistes ölmüştü.. ondan şüphelenip çıkardım. 2 yavru 1 dişi lepistes kalmıştı.. Makrakantanın birisini geri akvaryuma koydum (katilin o olmadığını düşündüğümden) 2 gün içinde akvaryumda lepistes kalmadı:(. Bu arada akvaryumda salyangozda kalmadı...
Makrakanta ve canlıdoğuran?

Dün Salyangoz belasınan dolayı 2 adet makrakanta aldım.. Aynı yerden 2 erkek lepistes birde dişi lepistes aldım. Akşam koydum akvaryuma hepsini.. Sabah uandığımda Erkeklerden birisi ölmüştü ve kuyruğu yoktu. Diğer erkeğin vucudu beyazlamıştı ve yan yüzüyordu.. Almış olduğum dişi ise beyaz benek olmuştu.. kalan ikiside öldüler. Ama ilginçtir benim diğer balıklar sağlam.. Valla aldığım balıklarmı hastalıklıydı yoksa suçlu makrakantalarmı anlamadım? Gözlüyorum saldırgan görünmüyorlar ama anlamadım? Bir yorumu olan varmı?

[/QUOTE]

Birgun lepisteslerimin kuyrukları yenmiş olarak buldum.3 lepistesim kuyrukları düzelemeden stresten öldü.Lepistesler arası bir gerginlik de yoktu,kendi aralarında yapmış olsalar. Ancak  makrakantalar da çok uzun zamandır akvaryumdalar.Daha önce böyle bir sorun yaşamadım. Sonradan yapmış olabilirler mi? Akvaryumumda 4 tetrazon,5 moly,2 silverdolar,2 bounesaires,2 plati,2makrakanta,2 lepistes,1 çöpçü,2 vatoz var.Sizce katil makrakantamı?

Diğer arkadaşlara cevabımda şu:
Makrakanta en az melek balığı kadar yavru avcısı.Tül yavruluğumun altından 25 kadar yavrumu o tuhaf ağızları ile çekerek yediler.Yavruluğun çerçevelerine öyle bir vuruyorduki çıt çıt seslerden gece uyuyamıyordum.Diğer plastik yavruluktada aynı sorunu yaşadım.Alttaki deliklerden yavruları parçalayıp çekiyorlar.
Şuan küçük bir tankta yavruları yetişkinleştirip atıyorum.45 kadar yavrum oldu inşallah çabukta büyürler :)

[/QUOTE]
vatozum kayboldu
Benimde vatozum yok oldu aynı şekilde ben sadece kılçığa benzer bi kalıntıyı deniz kabuğu içerisinde bulabildim.. Bi iki gün gözden kaçırınca gidiyor... Ben Akvaryum içerisinde çürüdüğü için diğerleri zehirlenebilir diye suyunu büyük oranda değiştirdim (Bilmiyorum doğru bişimi yaptım ama?).
vatozum buharlaştımı??

cevap veren arkadaşlara çok teşekkurler...

vatozum buharlaştımı??

cevap veren arkadaşlara çok teşekkurler...

vatozum buharlaştımı??
[QUOTE=em_ka1907]

merhaba arkadaşım

öncelikle şu konudan başlıyım.galiba biraz ilgisiz kaldınız akvaryuma.çünkü bahsettiğiniz balıklar dediğiniz gibi vatozu yiyemez.vatozunuz daha önceden ölmüştür ve çürüyüp parçalanmıştır.vatozlar öldükten 1 saat snr balon gibi sönerler.benimde vatozlarım var yavru filan, bende de ölüm oldu. 1 gün içinde çürüme başlıyor.eğer siz öldüğünü fark etmemiş iseniz vatozcuk 2 gün içinde çürümüştür bence, başınız sağ olsun diyorum

saygılar

[/QUOTE]

 

Cevap için çok teşekkurler.. Haklısınız biraz ilgisiz kaldıım konusunda.. Yani akvaryuma bakıyordum ama vatoza hiç dikkat etmemişim yani etrafta olmadıına oda galiba anlaşılan deniz kabuğu içinde ölmüş... neyse olan olmuş o zaman..

Son bir soru olarak, bende çöpçü var. bi daa vatoz koymasam olurmu onun gördüğü temizleme işlevini çöpçü görürmü acaba?

vatozum buharlaştımı??

Bu yüzden yeni konu açılırmı bilmiyorum ama diğer konulara baktım ilgili bişi bulamadım.. Bir sabah uyandım ve akvaryumdaki vatozu göremedim.. akvaryumda 3 lepistes 1 çöpçü var. 4 balığı boyut olarak toplasanız vatoz büyüklüğüne ulaşmıyor. inanamıyorum bu vatoza ne oldu.. Deniz kabuğu içinde vatoz renginde deri kalıntıları ve bi tane kılçığa benzer sertlikte bi cisim buldum. Boyle bişi olabilirmi? daha önce rastladınızmı? Sabah akşam yem veriyorum ama yem kalitesindemi bir sorun var acaba? Ben akvaryum suyunu değiştirdim. akvaryumu yıkadım.. ama emin diilim iyimi ettim yıkamakla? kalıntılar varsa çürüme olması ihtimaline karşı yıkayayım dedim ama bu sefer akvaryum suyunun dengesi (pH,içinde yetişmiş olan bi takım yararlı mikro organizmalar filan) meselesi kafama takılıyor.

cevaplarsanız sevinirim

iyi günler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.