ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sedat yıldırım
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ağustos 2012 22:59
Son Ziyaret:
21 Şubat 2016 12:38
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sedat yıldırım
Doğum Tarihi:
07 Ekim 1986
Yaş:
37
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sedat Yıldırım
135*45*60 tropeus kasakawela

SON 10 MESAJI

EKİPMAN DESTEĞİ
Anladım çok sağolun bu aşamadan sonra fiyat aşaması araştırmaya başlıyorum önerebileceğiniz uygun fiyatları olan firmalar var mı acaba tek bir yerden tuzlu fiyatlara almak istemiyorum çünkü.
EKİPMAN DESTEĞİ
Uğur bey aydınlatma olarak t5 de karar kıldım, fakat led le desteklesem nasıl olur mercanlar için faydası olur mu yoksa yeterlimi, tabi şu konuyu da atlamadan sormak istedim ölçüm aletleri olarak sürekli elimde bulunması gerekenler nelerdir acaba.
EKİPMAN DESTEĞİ
Çok teşekkür ederim desteğiniz için ps konusunda çok haklısınız ekipmanların üstünde yazan değerlere inandım biraz :) curve 7 veya 9 düşünüyorum biraz araştırdıktan sonra yeteceğini gördüm dalga motoru wp 40 tek koysam yeterli gelmez mi acaba şu var soft mercanlar çoğunlukta olacak, kafa motoru newjet3000 diyorum maliyet artacak bunlarla ama olması gerek sanırım bunlar kaya konusunda canlı için ısrar ediyorum ama verdiğiniz tavsiyeyi de göz önünde bulunduracağım. 
EKİPMAN DESTEĞİ
Öncelikle bir ansiklopedi değeri taşıyan bu formda ki bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim sıkılmadan çok sık ziyaret ederim ki fanusta başladığım akvaryum hobime şu an gerçekten çok yol aldığımı düşünüyorum, tabi ki bu sonu olmayan bilgi ağacından yeniden destek almak istedim şu an bilinen en güzel tropheus türüne bakmaktayım fakat beni git gide içine çeken deniz akvaryumuna dönmeye karar verdim sonunda, yaptığım uzun araştırmalar sonucunda inşallah hayırlısı olur öncelikle düşündüğüm akvaryum ölçüsünden bahsetmek isterim 120*60*50  ölçülerinde resif akvaryumu düşünüyorum formda da bu ölçülerde çok güzel akvaryumlar gördüm bana da yeterli geldi, bu aşamada ps olarak bubble mac nac7 düşünüyorum okuduğum kadarıyla canlı yoğunluğu su hacimi kadar önemli olduğundan ilerisi için iyi olur diye tahmin ettim elimde dalga motoru var bir arkadaşımdan alacağım 150 cm akvaryumda kullanıyor markasını da öğrenemedim eğer tavsiye edeceğiniz bir marka model varsa ona da bakabilirim. sump ölçüsü daha düşünmedim ama elimden geldiğince büyük olmasına özen göstermek istiyorum, kafa motoru olarak ta en az 2000 lt çevirebilen bir motor düşünüyorum bu arada kusura bakmayın marka olarak pek bir bilgim yok okuduğum kadar teorik şeyleri biliyorum ki marka model olarak ta destek almak istiyorum aslında, aydınlatma ise herkesin önerdiği t5 düşündüm yine burada ki eksiğim kaç adet olması olacak? canlı kayaları tuzu ve kumunu  temin edebilirim oranlarını okudum formdan sıkıntı yok o konuda, kurulum aşamasına geçtiğimde test almam gereklimi çünkü bekleme konusunda hiç sıkıntım yok akvaryumdaki değerlerin oluşması için yeteri kadar beklerim hiç sorun değil, şimdilik konu açmak adına aklıma gelen bu kesinlikle ekleyecekler iniz ve tavsiyeleriniz olacak ki olmasını da çok isterim şimdiden çok teşekkür ederim.
F0 TROPHEUS DARBE İZLERİ
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Beyaz yara izleri

Akvaryum Kapasitesi (litre):350

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: vatoz 

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : öncelikle herkese kolay gelsin, benim şikayetim resimde görünen erkeğin üzerindeki beyazlıklar benim gördüğüm diğer baskın erkeğin ona rahat vermemesi sürekli köşeye sıkıştırıyor ve darbe almasını sağlıyor, şu an dişiler çiftleşme döneminde büyük bir ihtimalle erkek baskınlığını korumak için yapıyor fakat çok fazla zarar verdiğini düşünüyorum ne yapmam gerektiğini kestiremedim daha önce böyle bir sorun yoktu yardımcı olursanız en kısa zamanda çok iyi olur şimdiden teşekkür ederim bakılar 2e 7d oranındadır hayırlı akşamlar. 

sedat yıldırım2013-12-30 17:39:43
F0 tropheus brichardi bulombora
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=jiNGNFgGjc0&feature=youtu.be[/VID]
 buda yeni düzeni inşallah uygundur da balıklarda rahat eder lütfen fikirlerinizi esirgemeyin şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
F0 tropheus brichardi bulombora
Teşekkürler  sormayın ben bu erkeği ne yapacağımı  şaşırdım maşallah çok sağlıklılar hatta kuş gibi elimden yem alıyorlar o videoyu da en kısa zamanda yüklerim ama erkek çok hırçın çözüm arıyorum halen inşallah onuda yoluna koyacağız en kısa zamanda herkese hayırlı hobiler şimdiden.
F0 tropheus brichardi bulombora
Teşekkürler arkadaşlar, erkek çok baskın olduğu için o taşları koymak istedim balıklara kaçmak için alan oluşturdum inşallah güzel yavrular alacağım ama halen kur dahi yapmadı erkeğimiz, 7 dişi 2 erkek  şu an  ilk geldiklerinde 10 D vardı fakat 2 si öldü inşallah artık kayıp vermeyiz.
F0 tropheus brichardi bulombora
Fotoğraf:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=6aJfc7hlx2s&feature=youtu.be[/VID]

Boyut (cm): 125*40*60
Kapasite (litre): 350
Canlılar: Tropheus brichardi bulombora, makrakanta, vatoz
Malzemeler:
Akvaryum Bakımı: Haftalık %20 su değişimi
Kullanılan Yemler: 
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok

Merhaba arkadaşlar formu düzenli olarak takip ediyorum. Ben de sonunda f0 türe geçiş yaptım biraz zorlandım ve üzülerek söylüyorum kayıpta verdim. Fakat artık oturmaya başladı. Görüntü kalitem biraz düşük ama yine de sizlerle paylaşmak istedim umarım beğenilir. Fakat sizin de dikkatinizi çekecektir mutlaka, erkek bir türlü rahat bırakmıyor dişileri, akvaryumun tamamını sahiplendi ki dişiler altta yüzemiyor fazla. Umarım bu agresifliği geçer yoksa ayırmak zorunda kalacağım. Yaklaşık 2 ay oldu, hala hiç kur yapmadı. Sadece akvaryumun magandası durumda şu an :) yardımcı olacak fikirleriniz varsa şimdiden teşekkürler herkese iyi hobiler.
Bülent ÖNER2013-07-20 12:29:09
F0 tropheus blumbora pul kabarması
 Ahmet bey sabah kalktığımda balık ölmüştü  yinede teşekkür ederim yardımınız için.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.