ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cylon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Eylül 2012 10:32
Son Ziyaret:
10 Aralık 2012 00:08
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan Yılmaz
Doğum Tarihi:
07 Mayıs 1983
Yaş:
40
İl:
Erzurum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

120 x 55 x 50 black bemba 12 D 3 E
Serkan Yılmaz

SON 10 MESAJI

Black bemba baskın erkek hakkında
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=rY7stDTWjRI[/VID]
Iceman yavruları ?
Çok güzel haylrı olsun
Tropheus besleyenlerin sayısında düşüş mü başladı ?
Bence türkiyedeki üreticilerin tropheus sayısını arttırması çok güzel,fo balık alıp yüksek fiyat vereceğime yerli üretim olan çeşme suyuna alışmış tropheus almak bence çok daha iyi,

Bende 12 d 3 e bemba bulunuyor,şu ana kadar ne anaçlarımı kaybettim nede 40 adet olqn yavrumu,kısaca 3-4 aylık bemba süremde hiç fire vermedim.

Sizce fo mı? yokda yerli üretim mi? daha iyi, karar sizin...
tropçu arkadslar buraya
Merhaba

Her ne kadar oturmuş koloniye balık eklemek sorun oluyor deseler de ben buna kısmen katılmıyorum,kendimden örnek vereyim, ben güzdüz vakti üç adet anaç dişiyi kolonime dahil ettim ve hiç bir sorun olmadı,sadece 4-5saat akvaryumun ortasında beklediler sonra tüm bireyler ile beraber yüzdüler hatta şunu gönül rahatlığı ile de söyleyebilirim yeni eklediğim balıklara hiç saldırmadılar,yani kısaca ne balıklarımın üstünü iki gün süre ile kapatıp karanlıkta bıraktım nede aç bıraktım.

Sonuç olarak dişi eklenen balıklarda sorun kesinlik ile meydana gelmiyor ama eklenecek erkek balık tahminimce sorun yaratabilir
Tropheus akvaryumunda dalga motoru
Merhaba

Dalga motoru sudaki sürkülasyonu sağlayarak hem dipteki dışkıları sump'a doğru kaymasını ve akvaryumunuzdan kaybolmasını sağlar,buna bianen dip çekimi yapmadan su % 20 veya % 25 su değişimi yapmanızı kolaylaştırı ayrıca balıklarınız aktıntı nedeni ile sürekli hareket halinde olur ve hem balıklarınızın yağlanmasını önler hemde bu hareketlilik sayesinde balığınızda bağırsak sorununu (bloat riskini) ortadan kaldırır.Ayrıca 6 wat'lık bir dalga motorunun aylık olarak eletrik faturanıza yansıması en fazla 3-4 TL'dir .
Black bembalarımın ilk yavrusu
Merhaba

http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=312522&osCsid=0iel2u9q8hqhdh9s25qrmuk3s6

ilk evrede yavru yemi ile büyütmeyi düşünüyorum.


Black bembalarımın ilk yavrusu
Merhaba,

Bugün damızlık olan dişimi kusturdum,ağzından 11 adet yavru çıktı,açıkçası yumurta çıkmasını beklerken yavru olarak aldım.Şu anda 50 x 40 x 45 yavruluk akvaryumundaki egg tumber içine black bemba yavrularını aldım,şu anda egg tambur içinde dipte yüzüyorlar,ancak yavrudaki kesecikler halen mevcut,sanırım keseciklerin sona ermesini bekleyip bu aşamadan sonra yavru yemi vereceğim.İlk kez tropheus yavrusu aldığım için deneyimli arkadaşların bilgilerini paylaşmasını rica ederim.

hoşçakalın
Sarı Prensesler senede kaç kez yavru verir ?
Bu ücrete karşılık olarak nedense kimse masraf işlemlerini eklemiyorlar,elektirik,su,yem parası vb. extra harcamalar.Sonuçta canlı bunlar illaki hastalıkta olacaktır,ölü balıkta.Şimdi bence durum eşit bu işten para kazanmak bir yana en önemli etken hobiden zevk almak ve eğer üretim yapıp satarım diyorsanız en iyi etken zararınızı telafi etmektir.
En pahalı balık?
Discus üretmek herkesin yapabileceği şey değil, osmos cihazın ve 50 x 50 x 50 yumurtlama tankın,yem masrafı ,artemi seti vs vs tam bir muamma.Yani  kısaca ciddi kimseleirn yapabileceği husus bu.Ama illaki değerli balık üreteyim diyorsan ondan kolay tropheus beslemeniz lazım,oda işleirn rayına oturması 6 ay süre.... cylon2012-10-22 01:58:40
TROPHEUS ACİL STRES SORUNU
Bende de seranın stres giderici sıvısı var,bende ilk aldığım zamanlarda kullanmıştım.Gayet faydalı bir şey.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.