ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cortmetal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Eylül 2012 14:22
Son Ziyaret:
28 Temmuz 2015 15:19
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Semih USLU
Doğum Tarihi:
08 Ocak 1997
Yaş:
27
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Forever Orlando Magic !

SON 6 MESAJI

Beyaz Benek Mi ?
[QUOTE=mesutok]Resimlerden pek birşey belli olmuyor ne olarak, bettalar kuydu magara gibi yerlerde saklanmayı oturmayı seviyorlar bendede var birtane. Mango kökünün altına giriyor saklanıyor altta rahat yüzeceği boşluk var orda duruyor arada. Şimdi bir link ekleyeceğim beyazlıklarla ilgi orada "Columnaris" ve " Beyaz benek paraziti" başlığı altındaki resimlere bak bakalım öyle şeyler varmı o beyaz dediklerin bunlardan birimi.

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]

[/QUOTE]
Columnaris gördüğüm kadarıyla baya bir doku beyazlaması hocam. Çok şükür o kadar beyazlık yok . Beyaz benek fotoğraflarında da baya bir nokta var .Bettamda benim dikkatimi çeken küçük tek nokta var ağızın üstünde fotoğrafta da gözüküyor zaten . Sanırım dediğiniz gibi oraya gidip oturuyor . Fakat bunu çok sık yapması normal mi ? Çünkü genellikle orda duruyor .

[QUOTE=BadWolf]Balığında gördüğüm tek sorun kuyruk erimesi başlangıcı olsa gerek. Onun dışında bir şey yok.Yine de hastalık ilerlemeden tedaviye çabucak başlanmalı.[/QUOTE]
Tedavi nasıl olmalı sizce ?
Beyaz Benek Mi ?
Selamlar arkadaşlar. Bettamı alalı tam 1 hafta oldu. Geldiğinden beri ağız kısmındaki beyazlık dikkatimi çekiyordu fakat onun balığın rengi olduğunu söylediler ve hareketleri de gayet düzgündü. 2-3 günden beri bettam, saklanacak bir yer var oraya çekiliyor ve sanki ölü gibi yatıyor. Solungaçları hareket ediyor tek . Yem için kapağı açtığımda kendine geliyor ve yeme karşı hala çok istekli. Yem attıktan sonra ayna egzersizini de yapıyoruz onda da sıkıntı olmuyor. Fakat beş dakika sonra yine oraya gidiyor ve yine öylece yatıyor. Üzerinde beyazlıklar var, korkuyorum beyaz benek mi diye . Balığımı kaybetmek istemiyorum . Fotoğrafları da attım . Lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın, çözüm önerilerinizi de bekliyorum. İyi günler .
[IMG]http://i.hizliresim.com/94kNW9.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/NqMDJP.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/ogBVa2.jpg[/IMG]
Yeni Gelen Bettam ! :)
Teşekkürler arkadaşlar bir sorum daha olucak . Yavru bakımında ve yavrunun daha iyi gelişmesi konusunda bildiğiniz incelikler var mı ? 1 ay sera daphinia kullandıktan sonra bettagranla karıştırarak gün geçtikçe tamamen bettagran vermeyi düşünüyorum ne dersiniz ?
Yeni Gelen Bettam ! :)
Öncelikle selamlar arkadaşlar . Yaklaşık 1 yıl öncesine kadar betta beslememe rağmen son 1 yılda başka türlerle ilgilendim fakat hiçbirinden betta beslemekten aldığım hazzı alamadım . Bugün nihayetinde yeni bir betta aldım ve akvaryumumu tekrar kurdum . Akvaryumcunun deyimiyle o daha ''yavru'' . Akvaryumumdan fotoğraflar yollayarak sizlerle sevincimi paylaşmayı ve sizden öneri ve görüşlerinizi almak istedim . Önerilerinizi benden esirgemeyin lütfen . 
Not :Maaşallah demeyi de unutmayalım :)
 
Sarı Prenses Erkeğimdeki Değişimler
Balıklarımı geçici olarak yaklaşık 60 litre olan bir akvaryumda besliyorum . Aslında akvaryuma balıkları koyduğum zaman stres sebebiyle fazla yaşamaz demiştim fakat çevremdeki insanlar kısa bir süre için rahatça yaşayabileceğini söylediler . Yaklaşık 3 gün boyunca tartıştık ve sonunda petshopcu hayvansever abimize(!) sorduk . Sağolsun o da yanına balık verelim 7 tane olsunlar dedi . Bu öneriyi reddettim fakat bu sözler onları haklı çıkarmıştı . Sonuçta kısa bir süreliğine aldığım balıklara akvaryum hazır olmadığı için 60 litrelik akvaryumda bakmak zorunda kaldım . Fakat yemleme, su değişimi, akvaryum temizliğiyle  gayet ilgiliyim . Önerilerinizi okudum, görüşlerinizi benimle paylaşmaya devam edin lütfen .
Sarı Prenses Erkeğimdeki Değişimler
Öncelikler selamlar arkadaşlar. Ben 1 e 2 d sarı prenses besliyorum. Akvaryumu kuralı çok az zaman geçti fakat aldığımda gayet normal olan erkek sarı prensesimin ağzının alt ve üst kısımları kararmaya başladı. Biraz araştırma yaptıktan sonra erkek sarı prenseslerin çiftleşme isteklerini bu şekilde yansıttıklarını öğrendim. Fakat sarı prenseslerim bana çok küçük geliyorlar, bir de size danışmak istedim bu yüzden. Erkeğin fotoğrafları aşağıdadır :. 
http://d1209.hizliresim.com/11/2/ckghg.jpg
http://d1209.hizliresim.com/11/2/ckglr.jpg
http://d1209.hizliresim.com/11/2/ckgqk.jpg

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.