ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ercahit
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ağustos 2006 10:35
Son Ziyaret:
17 Temmuz 2009 17:21
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cemal ak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

cemal ak
bay cac

SON 10 MESAJI

Balıklarımı Hindistan Cevizi mi öldürdü?
Yaklaşık 2 senedir ufak japon balıgı beslediğim tankta hindistancevizi kabugu hava hortumunun ustunde duruyor .Ben bunu tanka atmadan önce iyice zımparaladım daha sonra sanırım 1 hafta kadar suyun içinde beklettim..( Her gun suyu degiştirdim)
Kucuk akvaryumda 2 ay denedikten sonra buyuk akvaryumuma da bir hindistancevizi kabugu koydum aynı sekilde zımpara ve suda bekletmeyi yaptım, busefer matkap ile ufak ufak delikler actım ve tekrar hava hortumunun altına koydum bu sefer ki görüntü diğerinden daha guzel oldu, su ana kadar hiç bir sorun yasamadım.Japonlarım gayet sağlıklı buyuk tankımda o donemde canlı doğuranlar vardı onlarda rahattı sanırım. Yaklasık 3 aydırda sarı prensesler var .Ve gayet sağlıklı duruyorlar..bir kaç magara daha yapmayı planlıyorum.. saygılarımla
Küçük canlılar
    Uzun bir süre bu canlılar akvaryumumda durdu .Görsel rahatsızlıktan baska bir rahatsızlık hissetmedim.Yaklaşık 6 ay kadar once 4 adet ters yüzen çöpcülerden aldım.Aldığımda serçe parmak kadarlardı ve ortada pek görünmeyip bit magaranın içinde saklanıyorlardı.Bugun ise ters yüzen çöpçülerim 10-12  cm arasında ve akvaryumumda bir tane bile o ufak salyangozlardan yok. Ben ters çöpcülerin bunları hatta akvaryumumda bulunan diğer elma salyongozlarını yiyip bitirdiklerine bizzat şahidim.
Dış filtre önerisi
Bende de 100*50*60 olculerinde bir tank var gecen sene kurarken eheim 2215 dıs filtre aldım ..Neredeyse 1 sene oldu hala daha cam gibi..Diğer modeller konusunda yorum yapamam ama ben 2215 ten gayet memnunum..Saygılarımla
Balık yakalama.

Her tür için değil ama canlı doguranlar için ben filenin içine yem koyuyorum tablet olanlardan balıkların  hepsi veya buyuk cogunlugu toplanıyor .2 bilemediniz 3 sefer bu sekilde yaparak topluyorum..

Kolay gelsin
Salyangozlardan korunmak için taşınmak?
Benim tankımda yaklasık 6 aydır varlar.İlk başlarda kafayı takıyodum çözüm için makrakanta aldım onlar beyaz benek olup öldüler.Şu an hala akvaryumda duruyorlar ama hiç bir zararını görmedim..
Eminönü anılarınız
Taptaze bir Eminönü macerası daha ; Dün akşam iş çıkısı bir ugrayayım dedim yukarı wc nin oradan başlayarak aşagıya kadar tek tek akvaryumculara girdim. Hepsine sera florena (1000lt) lik olanın fiyatını sordum biri 35 iskontolu 27 olur dedi digerine sordum 33 iskontolu 25 olur dedi en son sordugum 22,5 listesi iskontolu 16,5 olur dedi tabiki şok  oldum bu kadar fark nasıl olur.Bu sefer urunu incelemeye basladım sahtemi tarihimi geçik yoksa ml si mi düşük diye ama değil guven olmadan aldım ama daha hala içimde bir kuşku var :) insan ucuz aldıgına bile sevinemiyor.
ikea da 4,5 ytl ye bitkiler
Bİr tanesinin eledeo oldugu kesin ama digerlerinin adını bilmiyorum.Benim aldıgımı daha once gormedim akvaryumcularda ; bodur bir bitki yapraklarının bir tarafı bordo bir tarafı yeşil yapma bitki gibi duruyor.
ikea da 4,5 ytl ye bitkiler

 Dün ikea adlı magaza da idim ve akvaryuma uygun bitkiler gördüm.4 farklı çeşit bitki var , kabın içinden 3 kök bitki çıkıyor . İhtiyacı olan var ise bilgilerinize sunulur.

 saygılarımla

kılıç kuyruk yardım
Maalesef alttan dogurup ustten anında yiyor yavrularını bencede alın bir yavruluk içinde beklesin dogurana kadar .Tabi orada strese girermi onu bilemem.
Eminönü anılarınız

   Sadece Eminönü için degil hayatın genelinde alışveriş yaparken ne aradıgını bilip ona gore alış verişe cıkmak bence akıl karı.Ben tankım dahil tum malzemelerimi yaklasık 3 ay a yakın bir sure arastırıp oyle aldım.Bu forumdan fiyat bilgileri ve markaları ogrendim daha sonra internetten arastırdım sonra Eminönünden aldım:)  Ne zaman oraya alışverişe gitsem hangi dükkan hangi tezgahtar olursa olsun hal hatır soruyorum sanki devamlı müşterisi gibi. O kadar girip çıkandan beni hatırlama ihtimali olmadıgını bilerek bunun avantajını kullndırmaya çalışıyorum ama  yinede kazık yedimmi acaba duygusu ile eve dönüyorum:) Çünkü güven sıfır.

    En son maceramda bana dişi balon moli yi erkek diye satmaya kalkmıstı hem de iddiasında baya ısrarcıydı..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.