ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cihanhem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ekim 2012 01:00
Son Ziyaret:
22 Haziran 2021 22:09
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cihan hemdem
Doğum Tarihi:
26 Ekim 1986
Yaş:
37
İl:
Balikesir
Meslek:
Bilgisayar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/136340.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Melekler Alemi !
Cok tesekkur ediyorum.ben biraz lapisteslerin  daha dogrusu ilgi alanımdaki lapisteslerin gen arastirmasi yapmaya calisiyim 

bu arada verdiginiz bilgilerden dolayi tesekkurler cok aydinlatici oldu tekrar tesekkurler
Melekler Alemi !
[QUOTE=hbora] 
Üreteceğiniz balığın genetik kombinasyonuna göre değişim gösterir  0 dan 9 kuşak birden ileri götürecek bir yöntem bilmiyorum ben hep adım adım gittim, bir kaç adım ileri götürebilecek şey araya arzulanan kombinasyona yakın kan koymak olabilir.

Mesala atıyorum albino bir lepistes varyentesi geliştirmek istiyorsunuz aşağı yukarı çoğu canlıda albino geni resesif yani çekiniktir. Albino bir lepistes ile albino geni taşımayan bir lepistes çiftleştiğinde albino yavrular görme şansınız çok düşük olur. Bu işlemi hızlandırmanın tek yolu sizden önce başkalarının albino ile  çiftleştirmiş olduğu balıkları bulmak olur bu balıklarda resesif albino olduğundan albino x resesif albino %50 albino yavru verir.
Kısaca bu işi zamana bırakmak en iyisi dışarıdan kan aldığınızda da gen haritasından emin olmadığınız için istenilen sonuçlara ulaşamaya bilirsiniz. Tabi bu işi yaparken balıklarınızın secerelerinden taşıdıkları genlerden emin olmalısınız.

Mesala buradaki çalışmada aynı şekilde.
http://www.akvaryum.com/forum/albino_blue_diamve111;nd_vs_pinoy_ghost_k708140.asp
Bende mavi albino inci geni yoktu  amacım albino inci pinoy üretmek bunu 1 basamak daha kolay sağlamak için mavi albino geni gerekiyordu o da genetik çalışma ile üretilmiş özel bir balık, onuda dışarıdan kan alarak sağlamış oldum.



[/QUOTE]

Yok beni yanlis anlamışsınız yani diyelim 3 lapistes aldik erkek olan blue grass disiler ise albino (farkli yapılarda) bu balıklarin gecmisini bilmiyoruz yani nasil bir yol takip etmeliyiz ki yavrular albino blue grass olsunlar ?
Dere karedesi
paylasim icin tesekkurler.
Melekler Alemi !
biraz bize anlatirmisiniz yani konuyu acarmısın elimizde 2 ırk lapistes var mesela 9. asamaya hemen hemen nasıl gideriz nasil bir yol izlemeliyiz sizin gibi bir calisma yapmak icin ?
Lepisteslerim yem yemeyi kesiyor 2 hafta içinde...
suleyman bey durum nedir duzelme gozlemliyor musunuz bir gelisme varsa merakla bekliyoruz.
Plastik kapak aydınlatma sorunu
Merhaba ;

Bende dedigin gibi bir kapakta yaptim su anda kapakta 2x18 florasan var kablolarini biraz uzun birakip balast kısmını akvaryumun arkasına biraktim ama birki konusunda benden daha deneyimli arkadaslar cevap vermeli bence :D

yardımcı olabildiysem ne mutlu 



DIY co2 yaptım calısmıyor
[QUOTE=Galathir]Cihan bey büyük bir ihtimalle çıkışınızda bir kaçak vardır. Forumda bir arkadaşımız yangın tüpünden çok başarılı bir şekilde CO2 alıyordu. Forumda aratırsanız kesinlikle bulabilirsiniz. Google da da arttığınızda mutlaka burada açılan konuya yönlendirecektir. Yalnız ben garanti vereceğim formulü sizin litre hacminize göre aşağıda belirteceğim.

1 litre su için;
-1 su bardağı şeker
-1 'çay' kaşığı 'aktif' kuru maya. Sakın İnstand kuru maya denemeyin, istediğiniz derecede CO2 vermez. dakika da 1 kabarcık alırsanız şanslısınız.
-1 çeyrek limon
-1 çeyrek çay bardağı veya 1 çorba kaşığı süt

Mayayı aktif maya seçtiğiniz taktirde ve sistemde kaçak olmadığı sürece bu miktar sizi rahat 3 hafta idare edecektir. Kolay gelsin.
[/QUOTE]

evren bey merhaba su anda dediginiz tarif ile yaptım tek fark 750ml su ve limon koymamam oldu cok fazla bir etken teskil edermi bu farklar ?
Derede buldum moss olabilirmi
Merhabalar;





sizce bunlar moss turlerindenmidir yoksa baska bir sekilmi
Dere karedesi
Merhabalar;

Valla en guzel gouken fotolar bunlar zaten turlerinden ote akvaryumda tas dekorlarin uzerindeki ALGlar bitmeye basladi goz ile gozukur azalma var muhtesem bir duygu imis karedes bakımı




cihanhem2013-09-07 18:58:15
Dere karedesi
Arkadaslar merhaba gecen gun bir forumda karsima cikmisti derede karedes gordum nasil tutabilirim diye Bende marmaris ve cevresindeki dereleri arastirdim bu gunku arastirmamda 6-7 tane deneme amacli akvaryumuma getirdim  boyutlari biraz ufak oldugu icin fazla foto cekemedim ama bir kac fotoraf aticam bide sormak istedigim sey su anda dipteki yemleri ve alg lari yiyicekler ama daha sonra neler vermeliyim ?




SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.