ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nobre19
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Aralık 2012 05:02
Son Ziyaret:
04 Kasım 2018 20:37
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet yılmaz
Doğum Tarihi:
12 Ekim 1989
Yaş:
34
İl:
Kayseri
Meslek:
makine mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ahmet yılmaz

SON 10 MESAJI

Bitkili canli doguran tankim
tebrikler tank harika görünüyor
Orjinal akvaryum kapağına 2*18w Florasan
mailyet olarak ne kadar tuttu usta? tebrikler güzel çalışma
nasil bir akvaryum?
as hemşerim bir 50-60 litrelik akvaryum ile başlayabilirsin.bende birkaç ay önce akvaryum kurdum bana maliyeti yaklaşık 120 tlyi buldu.canlı doğuranları tavsiye ederim lepistes plati moli gibi.çok balık olsun istiyorsan daha büyük hacimli bir akvaryum alırsın.
alman gerekenler
akvaryum
ısıtıcı
iç filtre
akvaryum kumu
aydınlatma için flörasan
ve balık
65 cm akvaryuma balık önerisi
tetra türleri iyi gider bence
istilacı türler
Başka ortamlarda bu kadar etkili olduklarını bilmiyordum bu canlıların :)
bitkili akvaryum
benimde 50 litre bir akvaryumum var.bitki olarak elodea öneririm öncelik.onlar daha dayanıklı ve toleransı yüksek olduğu için başlangıç için kolay bir bakım olur daha sonra diğer bitkilerden eklersin.benim 10 dal elodea vardı bi süre bakamadım ışığım yetersizdi 5 tanesi çürüdü.sonra ışık sorununu bi süre halledince hepsi dallandı sürgün verdi.koparıp koparıp tekrar dikiyorum
Akvaryumu Doldurduk
akvaryum çok hoşuma gitti çok beğendim.japonlara süper uymuş.cikletleri eklemeden önce biraz dekor olarak bişeyler ekleyebilirsiniz.sadeliği bi süre sonra sıkabilir.adet olarak bu kadar fazla koymayın bence zaten sayınız zamanla artar.
BİTKİLİ AKVARYUMUM
tebrikler güzel bir çalışma olmuş.batık şehir izlenimi vermiş.arka fonla dekor fazla uymamış bence.
50 litre yeni akvaryumum
[QUOTE=pharaox]Bu sayfadaki bilgi ve yorumlar balık konusunda karar vermene yardımcı olur diye düşündüm:
http://www.akvaryum.com/Forum/hangi_baligi_beslemeliyim_k100885.asp[/QUOTE]

teşekkür ederim murat bey inceleyeceğim


[QUOTE=AGARTALI] Aşağıdaki linki de inceleyin lütfen. Fikir verici olabilir. Sağlıcakla.
 
[/QUOTE]

teşekkür ederim doğan bey alternatif olarak fikir verdi bana


[QUOTE=Saussure][QUOTE=nobre19]


teşekkürler kardeşim kapağı inceledim bende benzer bir yol bulabilirim aydınlatma için.tek florasan yetmez değil mi bu akvaryuma?

gül h.micra limon zeytin bitkileri hoşuma gitti bazı forumdaki akvaryumlarda.bunların bakımı nasıldır zor bitkiler midir?
ayrıca teşekkür ederim öneride bulunan arkadaşlara
[/QUOTE]

Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Gül ve zeytin ışık dışında pek bir teçhizat gerektirmez, limon beslemedim ama onun da kolay olduğu söyleniyor. Ancak h.micra zor bir bitki, ben de görünüşünü çok beğenmiştim, araştırdım ve gözüm korktu açıkçası. Biraz tecrübe kazanıp teçhizatınızı geliştirip zor bitkilere öyle adım atın bence. 
Tek floresan dediğiniz muhtemelen 15 wattlık t8lerdir. Sylvania marka iki adet floresan tavsiye ederim. Ben basit bitkiler için bir adet Sylvania gün ışığı, bir de beyaz ucuz bir floresan kullanıyordum ve basit bitkilere gayet iyi yetiyordu. Tankımda salyangoz ve vatoz olduğu için yosun yapıyor muydu bilmiyorum ama beyaz renk bütün renklerin birleşiminden olduğu için (bu bilginin kesin olduğunu iddia etmiyorum, aklımda böyle kalmış)
yosun yapabildiğini okumuştum. 


[/QUOTE]

anladım önce kolay bitkiler yetiştirmek en iyisi.sizde yosun problemi de olmuyor galiba.önerdiğinz şekilde 2 florasanla devam edeceğim.biraz acemi olduğum için fikirleriniz gayet yardımcı oldu


[QUOTE=st0ned][QUOTE=nobre19][QUOTE=st0ned]50 litre boyuta karma endler akvaryumu yapabilirisiniz. Bitki olarak elodea, tilki kuyrugu, cabomba(yavrular icin kesinlikle oneriyorum) bacopa caroliniana/bacopa monnieri, su mercimegi, moss turlerine bakmanizi tavsiye ederim. Karma canli doguran yapmanizi tavsiye etmem. Keyifli hobiler..
[/QUOTE]

teşekkürler ömer bey.bitki olarak önerdiklerinizi düşüneceğim bulabilirsem.peki plati balığı nasıl olur.uygun mudur bu akvaryuma
[/QUOTE]

Platide olabilir neden olmasin ama alaniniz bir sure sonra kisitli olacaktir. Dogacak olan yavrular icin birsey dusunulurse olur cokta guzel oluyor ben kendimde plati besliyorum. Cok sevimli hayvanlar.

Bu arada yaz ayinda butun bitki turlerinin gelisimi yavaslar. Malum sicaklar.. Ama kucuk bir fan sayesinde(ornek olarak laptop fanlari) akvaryumunuzu rahatlatabiliyorsunuz. Suan akvaryumum 26 derece fan sogutmali sistemden memnunum. Forumun "Kendin Yap Sistemler (DIY)" basligi altinda konuyla ilgili bilgiye ulasabilirsiniz..
[/QUOTE]

peki plati yavrularını yiyor mu sizde? haklısınız çoğalacakları için bir şeyler düşünmeli yavrular içinde.evim gayet serin olduğu için.sıcak problemi olacağnı sanmıyorum.sadece öğleye kadar güneş alıyor odam.öğleden sonra  gayet serin geçiyor.ama yine de aklımda bulunsun fan yapımı her ihtimale karşı
50 litre yeni akvaryumum
[QUOTE=st0ned]50 litre boyuta karma endler akvaryumu yapabilirisiniz. Bitki olarak elodea, tilki kuyrugu, cabomba(yavrular icin kesinlikle oneriyorum) bacopa caroliniana/bacopa monnieri, su mercimegi, moss turlerine bakmanizi tavsiye ederim. Karma canli doguran yapmanizi tavsiye etmem. Keyifli hobiler..
[/QUOTE]

teşekkürler ömer bey.bitki olarak önerdiklerinizi düşüneceğim bulabilirsem.peki plati balığı nasıl olur.uygun mudur bu akvaryuma

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.