ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ecren61
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Aralık 2012 02:14
Son Ziyaret:
18 Ocak 2018 00:05
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet AYDIN
Doğum Tarihi:
16 Temmuz 1976
Yaş:
47
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet AYDIN

SON 10 MESAJI

Neon yumurtaları (ACİL)
Biraz önce Neon Tetralarım ayırdığım ufak akvaryumda yumurtladı.Yumurtalar dibe serdiğim beyaz taşların üstüne ve aralarına saçıldı.Balıkları ana akvaryuma koydum.Küçük akvaryumda ne ısıtıcı nede filtre yok sadece 3-5 litre suyun içindeler. Bu yumurtalar için ne yapmam lazım lütfen yardım edin.Yumurtadan bu şekilde çıkarlarmı,çıkarlarsa nezaman çıkarlar.
kılıçkuyruk yavru tankı
1 metrelik yeni bir akvaryum aldım .140-150 litre alıyor ve bombeli.Balıklarımı taşıdım,şuan yeni tanktalar ve alışmaya çalışıyolar.Taşınırken siyah dişi molim kovada beklerken öldü,çok üzüldüm.Onun dışında eksik yok.Yavru kılıçlar da 65cm.lik eski tankıma geçtiler ve dün 1 ölü aldım ama baya bi canlandıklarını gördüm daha öleceklerini sanmam çünkü suyum oturmuştu.Yavrular çok ölüyordu bende fazla tecrübeli değilim o yüzden yeni 1 metrelik akvaryuma sıfırdan su düzenledim.Tamamen doldurdum ve 40 ml sera aquatan attım.15 damla kadar metilen mavisi ve 1 avuç kaya tuzu.1 gün yeni iç filtreyle boş çalıştı.Amacım 3 gün beklemekti ama en sevdiğim ve 6 aydır yavru almak için beklediğim ve alamadığım siyah molimi ölü görünce direk hepsini tanka saldım.Şuan bi sıkıntı yok gibi hafif bulanıklık var.Yine yardımlarınızı istiycem.Hatalarımı öğrenmek isterim ve suyun oturması için pratik şeyler var mı.Eski tankımdan 1 litre su kattım.Teşekkürler.
Malawi Akvaryumum ''Siyah Cennet&Saklı Bahçem''
Güzel olmuş ,emeğinize sağlık.
kılıçkuyruk yavru tankı
Bu işe tesadüfen kızıma doğum gününde hediye etmek için başladım.Hiçbir bilgim yoktu. Japondan başka da akvaryum balığı duymamıştım.Sonradan babamın da eski akvarist olduğunu duydum ama bana bundan hiç bahsetmemişti.Semtimizde bir petshopa gidip bi akvaryum kuracağımı söyledim.Bu arada akvaryum halamdan geldi,o balıkları öldüğü için bırakmıştı. Yani söylemek istediğim akvaryumcu arkadaşlar uyarmadı verdikçe verdi ve ilk 2.gün suyum oturmadan 9 tane balığım vardı ve çoğunu kaybettim.3-4 tane moli kaybettim.Halbuki bu arkadaş ölçümlerimi isteyip hacim hesabı yaptı.Sonra Lepisteslerim doğurunca tekrar gidip yavrular için akıl almak istedim ve bana ufak 10 ya da 12 litre aldığını tahmin etiğim bu küçük akvaryum sana yeter dedi ve bunu verdi .Tecrübem ileriyi görmeye yetmedi ama en kısa zamanda hanım kızsa da büyük bir akvaryum alacağım inşallah.
Yardımlarınız için teşekkürler.
kılıçkuyruk yavru tankı
Arkadaşlar kılıç balığım geçen hafta 120 tane yavru verdi. Doğum balığı ayırdığım kapta sağlıklı bir şekilde gerçekleşti. Balıklarımı 12 litrelik ısıtıcısı ve hava motorlu bir akvaryuma koydum. Önceden 1 aylık diğer kılıç yavrularım (19 tane ) vardı içinde. Yani toplamda 139 oldular. 1 haftada balık sayısı 120 lere kadar düştü. Sürekli temizliklerine su değişimine dikkat ediyorum. Balıkların kuyrukları yenmiş mi erimiş mi bilmiyorum ama kuyrukları yok olmuş gibi bir şey, sonrada ölüyorlar. Acaba bu hastalık mı yoksa kalabalıkta birbirlerini mi tırtıklıyorlar. 
Biliyorum o kadar balığa çok küçük akvaryum en yakın zamanda ana tankımı onlara vermeyi oradakileride daha büyük akvaryuma taşıma hevesim var (hanım kızsada büyük bir akvaryum alıp yavruları kurtarmam lazım ,her gün 3-5 ölüm üzücü) ana tank şuan sanırım 70-80 litre alıyor 65cm bombeli. Lütfen bana akıl verin 120 civarı kılıç yavrusu ana tanka alsam orada rahat ederler mi. Ölümlerin sebebi ufak akvaryum mu. Bunlar sürekli doğurdukça ben ne yapacağım. Hanım evden atacak beni. Bunlar sürekli üreyecek her ay akvaryum mu alacan diyor :)
Bu arada ana tankta lepistes yavrularım erişkin hale yaklaştılar ve orası da bayağı bir kalabalık. 50-60 belki daha fazla. . BeZGiN2013-04-26 11:04:57
Lepistes Yavrularının Yanına Neon Olurmu
Ben besliyorum 3 gri ,3 kırmızı-yeşil neonum ve 30 - 40 civarı 1 cm ve üstü her boyda lepistesim var.
tank 65 cm. su değerleri farklı istiyo olabilirler ama aylardır canavar gibiler ve gri neonlar büyük olmasına rağmen yavru lepisteslere bakmıyor bile.
Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?


1- arkadaşlar bu siyah moli eşini kaybedeli 2 ayı geçti baya bi haşırneşir olmuşlardı.hamile olduğunu düşünüyorum ama doğurmuyor. 
2- plati
3- sarı ve turuncu kılıçlar 
4- lepistes
    sizce nekadar zamanları var, teşekkürler.....
Japonun yanına ne tür?
Bende canlı doğuran lar var lepistes , plati,moli,kılıç , vatoz ve çöpçü de var. kızılayda akvaryumcudayken japon merakımda olduğu için bunlarla japon yaşarmı diye sordum yaşar dedi bişey olmaz dedi.2 tane 10-12 cm lik japon alıp canlı doğuranların yanına koydum 2 aya yakın oldu bi sıkıntı yok. sadece japonlar doymak nedir bilmiyorlar kuma düşenleride bulup yiyorlar.belki bu yüzden dipte beslenen vatoz ve çöpçü yem bulamayabilir.geçenlerde cücem öldü aniden ama çöpçüm 2 ayda 2 cm uzadı ve büyüdü. akvaryum 65 cm lik tahminen 75 litre. 2 lepistes ve kılıçtan toplam ölenler hariç 71 yavrum var. 
kuyruk erimesi mi
Balık o kuyrukla dengesiz dengesiz yüzüyo .hareketli yani banada bi kaza gibi gelior.
kuyruk erimesi mi
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:kuyruğunda erime

Akvaryum Kapasitesi (litre):75

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 3 kılıç, 3 lepistes, 3 moli, beta ,vatoz,çöpçü,2 japon,2 plati

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
27
Filitrasyon:var

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: mavi,su düzenleyici,tuz

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :hafta 1 yüzde 30 dip.
aniden bi baktım kafa aşada yüzüyo dengesiz yüzüyo,tam hakim değil yüzüşüne.birisi kuyruğunu koparmışda olabilir.sizce kuyruk erimesimi acaba.balık çok hareketliydi bikaçsaatte bu hale gelir mi. balık benekli moli. 2-3 saat önce bişey yoktu .biranda hastalık gelişir mi.yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.