ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burcinsenn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Aralık 2012 09:46
Son Ziyaret:
19 Ağustos 2013 05:18
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burçin şen
Doğum Tarihi:
21 Nisan 1986
Yaş:
38
İl:
Bitlis
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



150x40x70
120x30x60

SON 10 MESAJI

Yunuslarım saklanıyor..
İlk defa saklanan yunus duydum. Bende splerde bu sorun vardı yunuslarla çözdüm... Umarım kısa sürede halledersin
Sarı prensese ne olmus
1.fotoğrafa göre balığınızın ağzı dolu evet ama diğer fotoğraflara göre dolu değil... Arkadaşıma katılıyorum sürtünmeden olmuş olabilir veya dekor varsa devrilmiş olabilir. 
Splerim 8 cm saklanma sorunu için 4 cm lik ıceman alsam olurmu ?
Benden sana tek tavsiye Yunuslar bu konuda ilaçlar. Bende de aynı sorun vardı bir ara bu hobiyi tamamen bırakmayı dahi düşündüm ama 1e 3d yunus aldım ve bütün sorun çözüldü. Splerden birisinin ağzı dolu ve yunuslarımda bugün çiftleşti bakalım hayırlısı.  
Hobiden Soğumak Üzereyim, Görüşlerinizi Bekliyorum
Taş dizaynında dikkatli davrandım ve kurulum esnasında t-defalarca kontrol ettim sorun yok .. Akvaryumda her şey yoluna girdi şimdide yunuslarım çiftleşti. Hafta sonu münasebetiyle geç kalktım, akvaryumun başına gittim ki ne göreyim yunuslar :))  
Hobiden Soğumak Üzereyim, Görüşlerinizi Bekliyorum
Değerli arkadaşlar yorumlarınız ve önerileriniz için sonsuz teşekkürler. Sorunu sanırım çözdüm nasıl mı? Tankıma göre balık sayım oldukça azdı. Bununda balıklar üzerinde olumsuz bir şekilde etkili olacağına araştırmalar sonucunda kanaat getirdim. Gittim ve satın almadan önce bütün balıkları tek tek izledim ardından bir tanka elimi bir tanka uzattım ve ne kadar balık varsa hepsi elime hücum etti. O sahne o kadar hoşuma gitti ki anlatamam 4 cm lik sarı prensesti bunlar. İçlerinden 6 dişi 1 erkek seçtik ve geldim tanka attım. Ufaklıklar biraz kendisine getirdi korkak splerimi. Bu gün balıkçımın yanına gittiğimde ise beklediğim balıklar gelmişti yunuslarım :) 3d 1e koloni yaptım hepsi damızlık. sayı arttı ama yunusları attım biraz zaman sonra tanka yaklaştım hiç birisi kaçmadı, ardından elimi cama yaklaştırdım kaçmadılar yunuslar ve ufak spler elime hareket edince hepsi elime geldi. Ardından yemledim az bir şey o korkudan yem yemek için çıkmayan splerim yemi daha dibe inmeden bitirdiler. Dedim olay budur zevk budur.... Değerli üstatlar okuduktan sonra lütfen MAŞALLAH diyin :) Herkese tekrar tekrar teşekkürler..Bu arada bir sp ninde ağzının dolu olduğunu fark etmek süper oldu:) 
Hobiden Soğumak Üzereyim, Görüşlerinizi Bekliyorum
Tamam deneyeceğim ama alacağım balıklar splerime göre ufak olursa verimli olur mu?
Hobiden Soğumak Üzereyim, Görüşlerinizi Bekliyorum
Artemia da verdim :) gene olmadı ... 2 gün aç bıraktım sonrasında dediğin gibi yemi az az attım ama o zaman dahi balıklar yem dibe çökmeden ve ben gitmeden çıkmadılar :) 

oscarus  yazdıklarının hepsini yaptım sadece boş akvaryum kaldı denemediğim. O zaman da korkum şu çiftleşme olur mu?
Hobiden Soğumak Üzereyim, Görüşlerinizi Bekliyorum
Ben bu tankı sadece onları izlemek ve yavruları büyütmek için aldım ama olmuyor, pes etmekte istemiyorum. Bulunduğum yer Bitlis'in Tatvan İlçesi. Spleri bulduğum gün ne kadar sevindim görmeliydiniz:) Bu türden vazgeçmeden ne yapmam lazım buna yönelsek :) 

Işığı sadece fotoğraf çekmek için yaktım gerek duymuyorum fazla çünkü oda gündüzleri aydınlık oluyor akşamları ben oda ışığı açıyorum.
Hobiden Soğumak Üzereyim, Görüşlerinizi Bekliyorum
Bende vazgeçmemek için zoru başarmak için çabalıyorum bu yüzden sizlerden yardım istiyorum... Bulunduğum İlde balık çeşidi çok az hatta yok gibi o yünden sp.
Hobiden Soğumak Üzereyim, Görüşlerinizi Bekliyorum
Tank ölçülerim; 150x70*40 Balıklar : 3e Sp 11d sp (Hepsi damızlık), iceman 2d, 1vatoz ve 1 çöpçü.

Değerli üstatlar; bu işe hobi olarak başladım ilk önce 70cm lik bir tankım vardı (balık sayısı bu kadar çok değildi tabi ki) baktım sonrasında bu iş zevkli insan huzur buluyor balık sayısını artırmak istedim buna bağlı olarak ilk önce tankımı değiştirdim ve yazmış olduğum ölçülerde ithal bir akvaryum aldım.Tankın yerini belirlerken kapıdan uzak odanın sakin köşesini seçtim.  Her şey buraya kadar çok güzeldi ya bundan sonra ne mi oldu?  Tankımı büyük bir hevesle kurdum içine saklanabilecekleri güzel mekanlar, doğal ortamlarına yakın olsun diye mercan ekledim. 
Balıklarımı şuan neredeyse hiç göremiyorum çok korkuyorlar, odanın içine giriyorum tanka doğru hareket dahi etmediğim halde korkuyorlar saklanıyorlar. Dedim zamanla geçer alışsınlar tanka ama 2 ay oldu hala alışamadılar. Bende gittim 2 tane iceman aldım ekledim ama onlarda aynı sarı prenseslere ayak uydurdular. Araştırdım baktım karanlıkta bırakmak mantıklı geldi tankı gazeteyle kapattım 1 gün bekledim sadece yem attım açtım ama gene değişen bir şey yok.. Şimdi bu işi bıraktım bırakacağım...Sizlerden öneri bekliyorum.. İstiyorum ki yavrularımız olsun onları büyüteyim zevk alıyım.Nerede erkek sp sim siyah oldu, yer kazdı  dişiler gönüllü değil.. Saklanma yerlerini azaltmış olsam nasıl olur... ? veya siz ne öneriyorsunuz . Lütfen yardım ...  






Yazmayı unutmuşum yaklaşık 10 gündür az az ve sık yem veriyorum ... Bununla da olmadı ... 
burcinsenn2013-02-03 18:08:37

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.