ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sun26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ocak 2013 01:41
Son Ziyaret:
20 Temmuz 2014 22:34
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah Dündar
Doğum Tarihi:
21 Şubat 1988
Yaş:
36
İl:
Eskisehir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Abdullah Dündar

SON 10 MESAJI

Leopar Vatoz Üretimi
Arkadaşlar kar para umurumda değil ben yaptım başardım demek için normal vatozdan yavru almak istiyorum

ancak tecrübeli arkadaşlardan bazı bilgileri benimle paylaşmalarını rica ediyorum

bu vatozlar da çiftleşmeye hazır olduklarının belirtisi nedir?

yanlış bilmiyorsam bunlar doğada 1-1,5 metre boylara çıkıyorlar ve benim alacağım bireyler yanık kalmış bireyler olacağından boyla kıyaslamak çok yanlış olacaktır onun için neyle kıyaslamam uygun olacaktır

cinsiyet ayrımı için bulduğun bilgiler karın yapısı yönündeydi hep ancak kabızlık vb problemi olan bir erkeği dişi sanmam bu durumda hiçte ihtimal dışı olmayabilir bu konuda ciklet türlerindeki anüs vent muayenesi gibi kesinliği kesin olan bir yöntem tarif edebilirseniz çok memnun olurum

bir diğer merak ettiğim husus ise bu vatozların kömürcü, leopar , hi fin leopar ve daha bir çok türleri olduğunu okudum ancak fotoğrafları zaman aşımından ötürü göremedim hazır yapmışken en gösterişli şaşalı cinsi modeli neyse ondan yapmak istiyorum ( nasılsa hepsinin fiyatı aynı ) öneriniz hangi türdür ve saf ırk olduğunu nasıl anlarım

herkesten bildiği kadarını benimle paylaşmasını rica ediyorum

Saygılarımla
Balıklarım hamilemi?
[QUOTE=palikarimu]Hepinize teşekkür ederim aydınlattınız ancak benim balıklarımdan bir tanesi doğurdu ama hangisi doğurdu anlayamadım balıkta doğurduktan sonra  herhangibir değişim olurmu acaba?Ve yavrular için bir yem aldım toza benzeyen bişi sarı renkte yumurta katkılıymış ancak yavruların bu yemi yediğini göremedim gerçi görülmiycek kadar ufaklar :) tekrar teşekküreler...[/QUOTE]

Hamile dişi bir canlı doğuran bir seferde tüm yavruları doğuracak diye bir kayde yok eğer iyi bakılmış sağlıklı bir dişi ise 10 günde bir 15 günde bir olmak üzere doğum yapabilir bunun için iki olasılık var yani yani şöyle düşün.

Birinci olasılık: Balık hamileyken tekrar döllenir ve önce ilk döllenen yavruları doğurur bu sırada karnındaki sonradan döllenenleri doğurmaz onlarıda olgunlaştıklarında doğurur.

İkinci olasılık: Balığın karnındaki tüm yavruları aynı anda olgunlaşmaz olgunlaşanları doğurur gerisini olgunlaştıkça doğurur.

Benim şahsi kannatim eğer erkekle aynı ortamda yaşıyorsa birincisidir ve dişi güzel beslersen sağlığını korumayı başarırsan ayda iki kez yavru alabilirsin.

Ancak her dişi bu tempoyu kaldıramaz onun için bir çok akvaris hamile kalan dişiyi hamileliğin daha ilk günlerinde ayrı bir tanka almaktadırlar.

Benim şahsi tecrübelerim de genç damız altılık olarak alınıp iyi bir kondisyon tutturularak hazırlanan dişilerin çoğunun bu tempoya dayana bildiğini göstermekle birlikte doğum yaptıkça dahada irileşerek yavru sayısını oldukça arttırdığını göstermekte.

Eğer dişine iyi bakıp devamlı doğum yapan bir balık fabrikasına çevireceksen tavsiyem bol bitkili orman gibi bir akvaryum yapmandır. Çünkü; ikide bir yavruluğa alınıp strese giren bir dişi bu tempoyu kaldıramaz ve sanada ikide bir yavruluğa al yok çıkar ikide bir kontrol et falan işkenceye dönüşebilir.

En temizi bol bitkili orman benzeri akvaryum.Çünkü; yemini atarsın geçer izlersin arada bir kısmı su değişimi ( sağlam bir dış motorun yoksa ) yapar haftada 2-3 kez canlı yem verirsin hatta canlı yemi akvaryumdan hiç eksik etmeyerek arada bir sprulina +A taplet bitkisel yemlerden arada yapıştırarak bakarsan hem balıkların hiç kalmazlar hemde devamlı canlı yem olduğu için aç kaldılar mı diye endişende olmaz bakarsın canlı yeme ilgisizlerse bitkisel tableti yapıştırısın bir iki kez sonrada akvaryumda ne kadar yavru var diye saymaya çalışmakla vakit geçirirsin.

Ama unutma bu konuda tecrüben yoksa direk böyle düzgün bir sistemi oturtman zaman alacaktır.
Yosunlaşma
[QUOTE=BarışKazan]Benim akvaryumumda yosun oluşuyordu.Bir far ettimki perdenin kenerından akşam güneşi geliyor.Ve sadece güneş gören o bölge yosunlaşıyor.Sana tavsiyem kesinlikle güneşin akvaryuma gelmesini engellemen olacaktır.Ayrıca ben yıllardır akvaryumumda vatoz bulunuyor.Herhangi vukaatını görmedim.[/QUOTE]

Nasıl her insanın karakteri farklıysa balıklar içinde aynısı geçerli örneğin bir sarı prenses kolonisinde nasıl bir sarı prenses ortalıkta yüzmeyi severken bir diğeri ( erkekde olabilir yani ağzı dolu olmadanda olabiliyor) karanlık kenarda gözlerden uzak yerde yada mağra gibi oyuğa girip durmayı sevebiliyor.

Ayrıca vatozla birlikte baktığın balıkların ne olduğuda çok önemli yani vatoz zarar vermesede vatoza zarar verende olabilir ki abimin akvaryumunda herşey yolundaydı bir sabah kalktığımızda vatoz cikletin yüzünde sallanıyordu ayırdığımızda gördükki cikletin gözü yoktu ve araştırdığımızda vatozların bu tür davranışlarının olabileceğini öğrendik yani vatoz balığpa doğrudan saldırır demek yanlış ama ihtimal içersinde bir durum.
Balıklarım hamilemi?
Şimdiden hayırlı olsun yavrularınız.
Tam olarak ne kadar var söyleyemiyecem ancak doğuma 1-2 gün kala kuyrukları ile gövdeleri L harfine yakın ( dikkat et L Harfine YAKIN yani L harfi gibi değil ) bir görünüm olacak şekilde kuyruğu  alt tarafa doğru eğrilir.

Yavruluk ile çok yavru almaya çalıştım ancak 1 tane bile yavru alamadım.

En sonunda internetten elodea bitkisi sipariş verdim 100 dal olarak ki fiyatıda yanlış hatırlamıyorsam 30-35 TL civarı falandı. Şimdide aşağı yukarı o civardadır.
Elodealar hem bakımı hemde çoğalması açısından çok kolay ve ekonomik bitkilerdir.
Haftada bir akvaryum bitkileri için olan sıvı bitki gübrelerinden verdim ve bir aya kadar 15cm boyundaki elodealarım 50 cm yi geçti.
Suyun üst hizasına gelen yerlerinden makasla kesip diktim onlarda büyüdü derken arka fon görünmez oldu ve bu sırada 15 civarı canlı doğuranla başladığım akvaryumumda 300'ün üzerinde balığım olmuştu.
Size tavsiyem bitki+sıvı bitki gübresi (NOT:kökten beslenen bitkiler için tecrübeniz yoksa direk bulaşmayın önce daha basit gövdeden beslenen kökleri sadece tutunmaya yarayan elodea tarzı bitkilerle başlayın.) kullanmanız ve haftada 2 kez akvaryumculardan temin edebileceğiniz canlı yem vermenizdir. Canlı yeme başladıktan 2-3 hafta sonra balıklarınızın canlı olmadığını resmen üretim fabrikasına dönüşeceğine şahit olursunuz.

Sağlıklı yavrularınız olur inşallah.

Yeni L144 akvaryumum için su üstü bitkisi bakarken gördüm aklıma geldi mesajıma ekleyim dedim.


İlanda 40 TL diyor ama fiyatı düşürmüş kargo ücreti dahil 35,20 TL.

Ancak Sana alacak olursan tavsiyem salyangoz ilacı al ve bitkileri akvaryuma koymadan önce ufak bir kovaya az bir suya ( bitkilerin batacağı kadar) koy ilaçla ( ilaç paketinde yazanlara göre) sonra (eğer akvaryumunda salyangozun varsa önce bitkileri güzelce duruladıktan sonra) akvaryuma koy çünkü bu satıcı eğer başkasıyla karıştırmıyorsam doğadan toplayıp satıyor ( karıştırıyorsam çok özür dilerim).

Sağlıklı balıklar.
sun262013-09-27 23:11:11
Cüce vatoz yetiştiriciliği ve L144 Longfinlerim :)Güncel foto 1.syf
Selamun Aleyküm Cümleten
Güzel Paylaşımlarından dolayı emeği geçen herkese Teşekkür ederim.
Geleyim derdime.

Bir Abim akvaryumlarından birisini kaldıracakmış içindede Saulosiler varmış bende de Saulosi akvaryumu olduğunu bildiğinden akvaryumuyla birlikte bana verdi bende ondaki balıkları kendi akvaryumuma koydum diğer yeni gelen boş kalan akvaryum ( 80x40x40 ) boş durmasın napsam derken akvaryumcuda L144 albino uzun tül kuyruk gelmiş 30 tane onları aldım birde dış motor aldım geldim bugün zaten akvaryumuda önceden  temizleyip doldurmuştum akvaryum dinlenmiş su ile dolu bekliyordu.

Şimdi geleyim sorularıma.

1-) Akvaryum odadaki yer sıkıntısına bağlı olarak kalorifer peteğinin 3 parmak önünde bu bir sıkıntı yaşatır mı? ( Yazın sıkıntı olmaz da kışın kombiyi yakınca sıkıntı olur mu? Çünkü dış filtrenin hortumlarını petek ile akvaryum arasından geçirmek zorunda kaldım eğer sıkıntı olursa kombi yanmaya başlamadan önce başka bir yer ayarlamaya çalışayım diye soruyorum şimdiden).

2-) Bu L144 albino uzun tül kuyruklar şuanda 3-4cm boylarındalar (4cm azınlıkta bir kaç tane; geneli 3cm) ne kadar olunca üremeye başlarlar?

3-) Sitedeki okuduklarımdan anladığım kadarıyla proteinli beslenmesi gerekliymiş acaba doğru mu anlamışım hata yapmamak adına tekrardan soruyorum.

4-) Akvaryumcum akvaryumun tabanına az da olsa kum koy streslerini alır dedi bende zaten diğer akvaryumlarımda acemilikle çok almış olduğum kumdan biraz koydum ama bu konuda keşke koymasaydım denildiğini okudum. Şimdi o kumları çekip almamı tavsiye eder misiniz?

5-)Dış Motor 1000 Litre/Saat devirli.
Yaklaşık 100 Litrelik bir akvaryum için fazla göründüğünün farkındayım ancak zamanla devri düşeceği için şimdiden yüksek alayım dedim ancak evde 600 Litre/Saat devirli bir dış motorum daha var onla yer mi değiştirsem diyecem ama albinolar çok hassas ve suda hiç bozulmaya fırsat vermesin filtre dedim ve dış filtre aşırı diyerek de iç filtreyide çıkardım akıntıyı daha az tutmak için sizce nasıl olmuş napmamı tavsiye edersiniz?

6-) Ölmek üzerelerken bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bir kovaya koyup saksı bitkilerine verilen sıvı bitki gübresindende suyuna attığım java moss larım var onları bu cüce vatoz akvaryumuma koysam balıklar yerler mi, yemezler mi? Koyarkende o sıvı gübre yi arındırmak adına java moss ları yıkama vs bir şey yapmalı mıyım eğer yapmalıysam nasıl ne yapmalıyım?

Cevaplarınızı Bekliyorum Arkadaşlar.
Şimdiden herkese cevapları için teşekkür ederim.
Yavru almak için
[QUOTE=aliak]Çok teşekkürler.Bu konuyu açmasaymışım daha beklicektim yavru için.Halbuki hepsi dişiymiş:))

Önerilerinize uyup bir balık aldım akvaryumcu erkek olduğunu söyledi ama pekte güvenmiyorum.Sizce cinsiyeti nedir?[/QUOTE]

Yanılmıyorsam kızlarına koç gibi bir damat almışsın şimdiden hayırlı uğurlu olsun arkadaşım bol bol sağlıklı torun sahibi olursun inşallah. :D

NOT: Bol yavru alıp sağlıklı balıklara sahip olmak için haftada bir yada 2 kez canlı yem vermenizi tavsiye ederim.
Yosunlaşma
Arkadaşım şimdi yosunlar için akvaryumuna doğrudan güneş gelmesini engellemek tek başına çare değildir. Akvaryumun ister istemez aydınlanacak yani ışık girecek buda tetikler ancak doğrudan güneş almasını engellersen tamamen durduramasan bile yavaşlatmış olursun.

Birde salyangoz ilaçları var arkadaşım o ilaçlar salyangozların yanında yosunlarıda öldürüyor. Balıklarına ve bitkilerine zararı yoktur ancak salyangozları ve yosunları hallediyor.
NOT: Bu ilacı kullanıcak olursan akvaryumunu 3-4 saat gözlemlemelisin balıklarında bir aksilik söz konusu olursa %50 su değişimi gerekir ve ilaçlamanın üzerinden bir kaç gün geçince ilacın tüm etkisi sudan gitmektedir.Yani eğer yosunlardan çok ciddi anlamda dertliysen kullanabilirsin.

Benim Dış Fİltrenin hortumlarında yosunlaşma oluyordu o ilaçtan attım (akvaryumcumun tavsiyesi üzerine) ve çok şükür hortumları yıkamaktan kurtuldum :D 

Bahsettiğim ilacı geçen ay 3 TL ye almıştım.
Yavru almak için
Diğer arkadaşlarında yorumunu al kardeşim ancak yanılmıyorsam 4'ü de dişi.
Afra Red
Takdir ilahi balıklarım ne zaman renkleri alıp kendilerini toparlarsa artık.
sarı prensesler için canlı yem
Solucan türü canlıların bem beyaz olması onun öldüğü ve çürümeye başladığı anlamına gelir.

Solucanları musluğun soğuk tarafından aldığın suda bekletin toprağı kustuklarında o ilk baştaki koyu renkleri gider daha açık bir renk alırlar oradan anlarsınız zaten.Eğer içlerinde toprak kaldıysa orasında solucanın renginde bir koyuluk olacaktır bunu fark edebilirsiniz eğer böyle bir durum varsa suyunu döküp yeniden musluğun soğuk tarafından soğuk su alarak işlemi tekrarlayınız.

Şahsen ben her seferinde 5-6 solucan verdiğim için kültablasında yapıyordum bu işlemi ( not: kullanılmamış kültablası) ve ihtiyacınız olan su miktarını anlarsınız buradan ve su miktarı az olsunki daha az dezenfektan işinize yarasın ve ekonomik olsun.

Sonra solucanların suyunu değiştirip yıkayın ve solucanlardan çok az fazla olacak şekilde musluğun soğuk tarafından su koyun burada solucanlar suya batabilmeli ama suda mümkün olduğunca az olmalı ve bu suya akvaryumcularda 3-4-5 lira gibi fiyatlara satılan dezenfektan ilaçlarından damlatın biraz her ilacın kullanımı farklı olmakla birlikte eğer 3-5 solucan için yapıyorsanız kullanacağınız suda yarım çay bardağını geçmiyeceği için 3-5 damla dezenfaktan yetecektir.

Solucanlarınızı dezenfaktanlı suda 10-15 dakika beklettikten sonra gönül rahatlıyla verebilirsiniz.

Şahsen ben eskiden Sarı Prenses beslerken haftada 2-3 veriyordum TOPRAK SOLUCANI ve gelişimlerini güzel tetikliyordu ve hiç bir sorunlada karşılaşmadım.

NOT:Solucanlarınızın içinde kalan toprak balıklarınızın sindirim sisreminde sorunlara yol açabilir.
NOT2:Bem beyaz renk alan solucanlarda balıklarınızın hastalanmasına sebep olabilir.
NOT3:Her balığın kişiliği ve bünyesi farklı olduğu için kısa vadede sorunlar yapmasa bile not1 ve not2 deki hususlar uzun vadede sorun yaşatabilir.
NOTson:Elektiriğin çarpmadığı insanların olduğu dünyada eminim fare zehrinin bile öldüremiyeceği balık vardır gerisi artık size kalmış

Sağlıklı Balıklar Dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.