ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MertKahveci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2013 23:54
Son Ziyaret:
14 Aralık 2022 07:35
Toplam Mesaj:
270 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Kahveci
Doğum Tarihi:
07 Şubat 2000
Yaş:
24
İl:
Sinop
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100*40*50 Malawi Mert Kahveci

SON 10 MESAJI

200 L
Ben 2,5 senedir 200 litre akvaryumda malawi besliyorum, ben derim ki daha az yaygın ve daha cıvıl cıvıl olan türleri bul, besle. Sarı prenses, yunus, iceman vs. başlangıç için iyi olabilir malawide ama bir süre sonra sıkılıyorsun. Canlı doğuran tamamen farklı bir konu, bitkiyle uğraşabilirim diyorsan yapabilirsin. Başka bir seçenek de amerikan balıkları. Tercih senin.
Ve Son Karar LEPİSTES
Fatih Bey, diğer arkadaşların dediği gibi canlı yükünüz çok fazla. Bunun haricinde bir arka fona ihtiyacınız var. Siyahın lepistesleri çok daha güzel gösterdiğini düşünüyorum, tercih sizin. Salyangoz kabuklarını çıkarıp daha doğal görünebilecek şeyler ekleyin bir de... Elodea gibi bitkilerin çok bakım ihtiyacı yoktur, kullanabilirsiniz. Kumunuzu da mümkünse değiştirin, bitki kumu daha iyi olacaktır.
Akvaryumu Hazırlama
Bir hafta süresince beklemeniz gerekmekte. İkişer gün arayla içine çok az miktarda yem atmanızı öneririm. Bakterilerin amonyak-nitrat dengesine daha iyi alışması sağlanır. Bir haftanın sonunda balıklarınızı akvaryuma salabilirsiniz.
200 Litrede Amerikan
Cüce Amerikan türleri falan mı? Pek bilgim yok Amerikan hakkında da...  MertKahveci2014-05-04 16:37:42
200 Litrede Amerikan
Arkadaşlar, yaklaşık 1,5 yıldır Malawi besliyorum, ancak zamanla sıkıldım bu türlerden. Yunus, sarı prenses, iceman vb. birçok balık besledim. Şimdi gönlüm amerikandan yana, fakat 200 litre akvaryum yeter mi bilemiyorum. Uzman arkadaşlara bu litrede Amerikan besleyip besleyemeyeceğimi ve besleyebilirsem hangileri olacağını sormak istiyorum. Ailemi ikna edebilirsem belki daha büyük bir akvaryuma geçme olasılığım olabilir, ancak net bir şey söylemek zor. Şimdiden teşekkür ederim.
Cikletin Yanına Hangi Balık Konulur
Çöpçüleri elediğimiz taktirde -ki bunun olmayacağı açıklanmış- geriye vatoz örnekleri kalıyor. Ben cüce vatozlardan öneriyorum. Büyük vatozlar çok fazla tembel. Temizlediklerinden çok kirletiyorlar. 
yunus
Ben de aynı durumu yaşamıştım. Ama inanın biraz alıştıktan sonra ayrılması daha zor oluyor. O yüzden hiç başlamayın derim.
Yeni akvaryuma hangi balık ?
Ben de aynı ölçülerde akvaryuma sahibim.
Size önerim olacak ki yunus beslemeyin. Ben yavruyken aldım zamanında sonra hacim küçük gelmeye başladı, elden çıkartmak zorunda kaldım. O yüzden şu yunusa bir nokta koyalım. Ya tek besleyin 1 erkek 3-4 dişi. Ya da vazgeçin. Ki 200 litrede de sorunlar olacaktır yine ama imkansız değil.
Ben şuan sarı prenses ve iceman besliyorum. İkisi de gayet güzel türler. Ancak sarı prensesten bir süre sonra sıkıldığınızı söylemeliyim. O yüzden size sarı prenses tavsiye etmiyorum. Ben size pek bilinmeyen türlerden beslemenizi önereceğim. Afra Cobue, Afro Jalo Reef, Red Cap İtungi, Polit gibi balıklar bunlar. Alışılmışın dışındaki görüntüleriyle sıkılmanıza olanak vermezler. Yine de sizin tercihiniz.
yunus
170 litrede yunus beslense de istediğiniz güzel yunuslara dönüşemezler. Daha büyük hacimde almanızda fayda var. En azın en azı 200-250 litre ki bu bile çok düşük. Yani ya daha büyük bir akvaryumunuz olmalı ya da yunustan vazgeçmelisiniz. 170 litrede demasoni, sarı prenses, iceman gibi türlerden besleyebilirsiniz.
Ciklet akvaryumuma salyangoz vs. koyabilir miyim?
Gerek yok, hayvan zarar görür her şekilde.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.