ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilyada
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Şubat 2013 10:06
Son Ziyaret:
30 Nisan 2013 09:36
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ilyada cantürk
Doğum Tarihi:
04 Ocak 1964
Yaş:
60
İl:
Denizli
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İlyada Cantürk
güzel bakan güzel görür

SON 10 MESAJI

Lepistesime ne oluyor
Bazen arada böyle şeyler olur.Eğer karnı siyah ise mutlaka hamiledir.Ama sadece şiş gibi duruyorsa bu hamilelik sayılmıyor.Çünkü balıklar da da sahte gebelik olabiliyor muş bende duyduğumda çok şaşırdım.ama lepistesler çok doğurgan hayvanlardır merak etme yakında hamile olur ve 20 30 yavrun olur.İyi akşamlar.
Sıfırdan Başlıyorum
Merhaba öncelikle ne tür balık besliyordun.Balıkların istekleri farklıdır;japonlar ayrı bakım ister;lepistesler sıcağı sever vasayire.Siz öncelikle ne tür besliyeceğinize karar verin mutlaka size buradan yardım edecekler vardır.Kolay gelsin.İyi akşamlar.
Çılgın lepistesler
Maşallah nazar değmesin çok şirinler.
Hamile Lepistes Ne zaman doğum (ACİL DURUM)
Anladığım kadarıyla çok heyecanlısın,inşallah sağlıklı yavruların olur.Şimdiden hayırlı olsun yavruların ,doğduklarında kaç tane yavrun olduğunuda yazarsan beraber (hep birlikte seviniriz)inşallah.
Yeni Akvaryumum (video ekledim)
Kumu yıkaman doğru olmuş,anladığım kadarıyla önce suyu sonra kumu koymuşsun.Bu sebebten köpüklenme olur iki üç gün içinde kaybolur,kaybolmassa süzgeçle alırsın fazla problem olmaz.Suyu değiştirmene gerek yok.
Hamile Lepistes Ne zaman doğum (ACİL DURUM)
Evet mosslar yeterli, fakat genelde yavrular yüzeyde (yani suyun üstüne çıkmayı)seviyorlar.yavruluk almak istemezsen rafya koy.hani hediye paketlenen kurdelalar,onlardan biraz koy doğumdan 20 gün sonra çıkarırsın yavrular kurtulur derim bence.
siyah moli
Bence saldırgan olan balığı bi kaç gün ayrı yere koy ,aradan bi kaçgün geçince tekrar akvaryuma koy eğer aynı davranışları gözlemlersen balığı elden çıkar derim.Yapacak fazlada bişey yok.
Hamile Lepistes Ne zaman doğum (ACİL DURUM)
Öncelikle balık arkada kalmış biraz,ama sanırım hamilelik yeni (balıklar 20 ila 25 günde doğum yapıyor)sende 15 gün kadar bekleyeceksin.bu arada yavruluğun var mı?ben göremedim.Eğer yavruluğun yoksa balık doğum yaptığında akvaryumdaki balıklara ziyafet vermiş olursun,yavrularını.Umarım yeterli olmuşumdur soruna.
Balıkta garip beyazlık
Bencede mantar olmuş balığın ama karantınada emanet balık var diyorsun o zaman o balıklarıda hasta edersin.Ama ana tankta hastalanmış balığın bu arada diğerlerinde de başlar zamanla,yinede dikkali takip et içindeki ekipmanları güzelce yıka (ve hatta ekipmanları tuzlu su ile yıkarsan dezenfekte olurlar)biraz tuz at ısıyıda yükslt 27 28 derece olsun inşallah diğer balıkların sağlıklı kalır.
Lepistes akvaryumu

Acaba suyu birden hızlı mı koydun,bide dinlendirdin mi suyu 2. si bugünlerde sular acayip değişti ben çeşme suyu kullanıyordum şimdi de kaynatıp suğuttuktan sonra 3 gün dinlendirdikten sonra akvaryuma başaltıyorum (hani sizin akvaryumda kum olduğu için hızlı bir boşaltma suyu bulanıklaştırır)ama zamanla berraklaşır,kolay gelsin. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.