ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
T h a L e S
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mart 2013 18:01
Son Ziyaret:
06 Mart 2013 21:13
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umut AYDIN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Umut AYDIN

SON 2 MESAJI

japonların Üreme güdüleri ve Davranış Şekilleri
[QUOTE=mesutok]Bu kovalamacalar kendi ürettiğim balıklardan izlediğim kadar bir ay içinde hafif hafif itmelerle başlıyır erkeğin dişi balığın karnını sonra bir süre azalıyor bu kovalama bu sırada anladığım kadar dişi balığın karnı yumurtadoluyor ve sonra dişined bir enzim suya karışmaya başlayınca bunuda akademik birkaç makaleden okumuştum, sonra erkek kuvvetli sürekli kovalamacalara başlıyor bir ay gibi bir sürede dökülüyor. Hobicilerin net olarak farkettikleri zaman ise son birkaç günlük kovalamaca oluyor çünkü kovalamaca süresi yumurta dökmek için oluyor, geneldede karanlıkta sabaha karşı döküyorlar yumurtayı, kovalamacada karanlıkta daha iyi oluyor, çünkü ben akvaryum ışığı kullanmam ışığı kapattığımda kovalamaca hızlanır gece, ve sabah şafakta yumurtalar yine loş bir ortamda gün doğmadan az önce saçılmış oluyor akvaryuma.[/QUOTE]
 
Mesajımdan sonra sağım yaptım, aslında sağımda yumurtaları farketmedim başta çünkü beyazdı, daha önce 400 ladar yumurta hafiften kahverengi tonunu andırıyordu, o yüzden ben de o renk bekliyordum, sonuç olarak 15 yumurta kadar yumurta çıktı, önce erkeği sonra dişiyi sonra tekrar erkekleri sağdım, yumurtalar 2 gün de hala beyazlar... Acaba yumurtalar olgunlaşmamış olduğu için mi beyaz olarak çıktı? Sonra ana akvaryumun içinde de bi kaç yumurta gördüm, onları da diğer yumurtaların yanına aldım hava taşı ve metilen mavi toz ekledim, bekliyorum, yumurtalar hala beyaz...(Mat beyaz)
japonların Üreme güdüleri ve Davranış Şekilleri
Öncelikle herkese Merhaba,
 
  Mesut Bey yazdıklarınızı okudum, fikir alışverişinde bulunmak isterim...
  8 tane japon balığım var, bunlardan 4 ü erkek, 4 ü dişi, dişilerden biri henüz daha ufak sayılır, erkekler ona pek bulaşmıyor :) .  Yaklaşık 2-3 haftadır bir iki gün arayla şiddetli bir şekilde erkekler bir dişiyi kovalıyor. Bugün dayanamadım sağma işlemi yapayım dedim ama dişiden yumurta alamadım.
 
  Soru-1: İlk kovalamaca başladığında (erkeklerin dişiyi kovalamaya başladığı an), dişinin karnında yaklaşık kaç günde yumurta oluşur? 
  Soru-2 : Kovalamacalar yüzünden dişide yıpranma ve pullarında dökülme olur mu?
 
 
   
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.