ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
red-kit
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mart 2013 22:29
Son Ziyaret:
13 Nisan 2014 18:17
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre ÖZMEN
Doğum Tarihi:
09 Şubat 1992
Yaş:
32
İl:
Manisa
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre ÖZMEN

SON 10 MESAJI

Nedir bu


Sayın akvaristler,daha bu sabah akvaryumda değişik bir canlı farkettim arada bir hareket ediyor ve büyüyüp küçülüyor.Uzun zamandır canlı eklemiyorum nereden gelmiş olabilir?Akvaryumda 15 çeşit falan bitki,molly,plati,midye ve çeşitli adi salyangozlar mevcut.


Manisa olarak kaç kişiyiz ?
Merkezden bende varım.
Su içindeki örümcekler?


Geçenlerde internetten su piresi sipariş ettim.Elime geçince hepsini 10 litrelik turşu bidonuna ekledim.Ertesi gün bir baktım hepsi ölmüş suyun içinde örümcek ağına benzer beyaz bişeyler vardı pirelerin bir kaçı buna yapışmış can havliyle kurtulmaya çalışıyordu.Dikkatlice bakınca yukarıdaki resimlerini koyduğum örümcekleri gördüm.Sizce bunlar neyin nesi bir gecede tüm kültürümü çökerttiler.İşin anlayamadığım tarafı Kargo sırasında poşetin içinde gelirken neden pirelere zarar vermediler de bidonun içine koyunca böyle bir şey oldu?
Cins Belirleme
Yiğit kardeşimin dediği gibi bu bir skink'miş aşağıda ayrıntılı fotosunu buldum sayende,gerçektende teşekkürler yarın sabah ilk işim doğaya salmak olacak.Artık satan dükkan yada şahıs denk gelirse başka cins bişeyler bakmayı düşünüyorum.


Bu sabah doğaya salmak için koyduğum kabı elime aldım bi baktım kaçmış  Galiba odamda bir yerlerde saklanıyor umarım insan eti yemiyordur 
red-kit2013-10-26 13:39:31
Cins Belirleme
Eziyet çekecekse salayım o zaman.
Cins Belirleme

Merhabalar;evimizin bahçesinde kertenkeleye benzer bir sürüngen buldum.ilk önce yılan yavrusu sandım yakından bakınca ayaklarının olduğunu fark ettim.Yılan gibi parlak,pürüzsüz derisi  ve seriliğe sahip,aynı zamanda kertenkele gibi 4 adet ayağı var.Saldırgan değil bana kalırsa düz duvara da tırmanamıyor.sizce bunun cinsi nedir. Google'de yaptığım araştırmalarda su yılanı,güneş yılanı gibi isimler buldum lakin tam olarak emin olamadım.saygılarımla.

Not:Beslemeyi düşünüyorum,cinsini bilenler nasıl bir teraryumda bakılabileceğinide söylerse  sevinirim.
4 gün içerisinde 30 kayıp
Herkese İlginizden ötürü teşekkür ederim.Çok büyük ihtimalle iç parazit.Geriye 6 adet balığım kaldı.Şimdilik sağlık sorunları iyi gibi.iç parazitin yeni aldığım balık yada nitrat zehirlenmesinden olduğunu düşünüyorum.Bu arada bazı arkadaşlar farklı yemler kullanın demiş ben sürekli tek tip tetramin pul yem kullanıyorum.Bazılarının 5 farklı yem kulllandığını okumuştum forumda.peki bana önerebileceğiniz yemler hangisi?

[QUOTE=tropheus king]Sohbet isteği gönderdim,Akhisar'da falan oturuyorsan gelip bakayım.[/QUOTE]

Teşekkür ederim Özcan abi malesef uzaktayım.Mesajını yeni gördüm eyvallah.
Sarı prenses kayıp aklım durdu
Geçmiş olsun.Bulduğunuzda canlı değildi galiba.
4 gün içerisinde 30 kayıp

[QUOTE=celalabay]Bence çok basit, akvaryumda canlılar (oldukça kalabalık) varken bitkileri çıkardınız, kumu ister istemez karıştırdınız ve sanıyorum dip çekimi yapmadınız. Kum altında zararlı bakteriler bulunur ve bu şekilde dışarı çıkarlar. Bakteri patlaması yaşanmış gibi, Sera Bactopur mantıklı gibi ama tanet oldukça kayıp yaşadınız. Bence hiç zaman kaybetmeden dinlenmiş su ile mümkü derecede değişim yapınız. Tabiiki dip çekerek değişim yapınız.

Geçmiş olsun.
[/QUOTE]
Bitkiler köksüz yani yeni budama bitkiler olduğu için çıkartırken çok az bir akvaryum tabanında hareketlenme oldu.Kalan 60 balıktan kalan 20 balığı karantinaya aldım ana tankın suyunu komple boşalttım yeni su ekleyeceğim.

[QUOTE=xMert26x] En altta ki lepistesde çok şişmiş. Kabızlık hepsini birden bu derece etkileyebilir mi ben şaşırdım açıkçası. Çok geçmiş olsun.[/QUOTE]
bir çoğunda şişlik var idi.Teşekkür ederim.Allah kimsenin başına vermesin kötü bir durum.Benide deli eden bir türlü teşhis koyamıyorum olmam.

[QUOTE=_rammstein_]Kardeşim tankında nitrat patlaması olmuş kanımca .Balıklarında bu denli kayıplar yaşaman üzücü. Balıkları ayrı bir tanka al gözlemle bu balıklarında kalıcı hasara bile sebep olabilir tankını komple boşalt ve yeniden kur derim . ;) Mercanları çıkart tabana kum ekle ve ph düşük olsun. Ve aklında bulunsun balıkların varken tipte kum vs şeylerle oynama karıştırma .  Dip çekimini yap ve kendi hallerine bırak . Umarım düzelirler. 
[/QUOTE]
Akvaryumda su sümbülü ve eledoe türü nitrat emici bitkiler var.Nitrat patlamasının olacağını pek sanmıyom ama büyük ihtimal olabilirde.Dediğin gibi yaptım demin suyun hepsinni boşalttım yeniden kuracam akvaryumu.yapacak başka bişey gelmiyor aklıma.Eyvallah.

[QUOTE=mesutok]Isıtıcı kullanıyormusunuz akvaryumda kullanıyorsanız sorun yok, kullanmıyorsanız kış geldi gece ile gündüz arasında evinizde ısı oynaması çoksa bundan ölmüş olabilirler.
Bitkileri kuma dikerken çokmu kumu karıştırdınız, bitkileri sökerken çokmu kumu karıştırdınız kumun içindeki gazlar falan filan ve bazı dengeler suyu bozmuş olabilir. Balıklar bundanda ölmüş olabilir. Böyle ani ölümlerde hızlı toplu ölümlerde elinizde varsa Sera toxivec varsa kullanın (9TL), yada çok hızlı, toplu ani ölümlerde ise suyu yüzde 50 değiştirmeniz iyi olurdu diye düşünüyorum.
[/QUOTE]
Evet ısıtıcı kullanıyorum sabit 26 derecede.Bitkiler köksüz oldukları için dikim ve söküm işlerinde taban çok az hareketlendi o kadar.

[QUOTE=maaile] Balıklarının derilerinde beyazlama varmı?Benzer şekilde bende kayıp yaşadım.bendeki büyük ihtimal mantar.Metilen maviside kullandım yeşilde kullandım bi fayda alamadım.şimdi akvaryumu tuz attım ve karartma yaptım(Sitedeki mantarla ilgili makalede yazılanı uyguluyorum)Şu an ölümler kesildi.Sonucu yazarım.
 
 Sormayı unutmuşum.Ölümlerden önce yeni balık aldınmı?Benim ölümler yeni balık aldıkdan sonra başladı malesef; Kulağıma küpe oldu en yakın zamanda ufak bir karantina akvaryumu alıcam.Tek derdim bu illeti ana tankdan nasıl atıcacağım 
[/QUOTE]
Sizede çok geçmiş olsun.Bu hastalığı ana tanktan atmanız için bana kalırsa benim şu anda yaptığımı yapın ana tankın suyunu komple boşaltın ve yeni su ekleyin..Bu arada benim balıklarda beyazlama yok.Metinal mavisinin bende pek hayrını görmedim açıkcası.Yeni balık aldım derken 2 hafta önce almıştım lakin şu zamana kadar  hiç bi sorun yoktu.

[QUOTE=canrsln]Yüzde doksan su değerlerinin bozulmasından olduğunu düşünüyorum. Sonucu bildirinlütfen bizde öğrenelim. [/QUOTE]

Şuanda değişen bişey yok.Olursa bilgilendireceğim.Dikkatimi çeken ayrı bir husus Vatoz ve çöpçüler bu olaylardan nedense etkilenmediler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.