ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kiper
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Eylül 2006 02:24
Son Ziyaret:
24 Kasım 2011 18:52
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kiper aslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kiper Aslan
Bursa

SON 10 MESAJI

Karides Akvaryumu
Benim 4 tane karidesim 2 elma salyangozum vardı bitki akvaryumumda ama elma salyangozu iki gecede 3 tane karidesimi yedi,şimdi elma salyangozlarını çıkarıp karides eklemeyi düşünüyorum,ya da tam tersi de olabilir sizce hangisi daha mantıklı?
Java Moss
Arkadaşlar 4 gün önce akvaryuma moss aldım fazla geldi,arta kalanını poşetle saklamıştım ama biraz daha koymaya karar verdim.Poşette hala ıslak duruyor sizce problem olur mu bakteri falan üremiş midir üzerinde beklerken ?
Elma salyangozu-Marul?
Beslemek için marulu tüm yaprak olarakmı akvaryuma koyayım yoksa ufak ufak keseyim mi? Bir de akvaryum dışına çıkarsam salyangozları dışarda da besleyebilir miyim? 
15 lt başlangıç? Foto ekledim
Ne kadar sıklıkta yapmalıyım dip çekimini
15 lt başlangıç? Foto ekledim
Arkadaşlar akvaryumun son halinin fotolarını ekledim sizce çok mu yüklendim bu boyutta bir akvaryuma yoksa böyle denge kurabilirmiyim öneriniz var mı ?




kiper2011-04-20 18:14:51
15 lt başlangıç? Foto ekledim
Son haliyle iki elma salyangozu 4 karides 6 neon oldu ama neonlar daha yavru sayılacak küçüklükte sürü halindeler zaten,ama sipariş ettiğim moss yerine clapora top gibi bi yosun yollamışlar onu sabitledim kayaya bi problem olur mu  araştırdım biraz pek sevilmeyen bitki galiba ama karidesler çok sevdi:)
15 lt başlangıç? Foto ekledim
Merhaba arkadaşlar ;
250 lt tankımdan 2 yıl sonra yeniden ufak bir akvaryumla başlamaya karar verdim.15 lt lik boş bi tankcığa silis kum koydum ,Taşların üstüne biraz moss ektim ve 2 elma salyangozu 3 kiraz karides,3 tane de neon koydum.küçük şelale filtre kullandım.Ama bilgilerim eskimiş hatırlayamadığım birçok şey var.Dikkat etmem gereken ekstra birşey var mıdır sizce?Çok vakit de ayıramıyorum o yüzden forumda ayrıntılı araştıramadım. Ph,su sıcaklığı yem kullanımı,su değişimi nasıl olmalı?Çok soru sordum galiba
kiper2011-04-20 18:18:26
Salyangoz Salyangoz Salyangoz
Bu makrakantaları lepistes yavruluğuna koysak işe yarar mı yavruları da götürmesinler arada:)yani tür uyumu sorunu da var sonuçta.
Yavruluğa bitki

çok saolun.bir sorum daha olacak bitki yaprakları arasında yosun gibi şeyler oluşuyor unları nasıl engelleyebilirim.toz parçaları takılıyor.

Yavruluğa bitki
Arkadaşlar yeni kurduğum yavruluğa ilk defa canlı bitki koydum.isimlerini bile bilmiyorum yavaç yavaş öğrenecem artık.:)Yalnız aldığım bitkinin boyu çok çabuk uzadı şimdi su yüzeyinde kıvrılmaya başladı acaba bunu ortadan kessem kestiğim kısım da yaşar mı?Bir de alırken salyangozlarda yapışmış üzerine akvaryumu nasıl bunlardan temizleyebilirim hiç hoşuma gitmiyorlar:)Resimde ki arkada bulunan bitki deki siyahlıklar aldığımda vardı geçer mi acaba ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.