ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ErhnYlva
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Temmuz 2013 22:08
Son Ziyaret:
25 Kasım 2013 02:59
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan Yalova
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yalova
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Acemi Akvarist

SON 1 MESAJI

dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
Arkadaşlar herkese merhaba,
Foruma az önce üye oldum. Öncelikle bildireyim acemi bir forum kullanıcısı ve akvaristim :D
Mahmut Bey'den özel mesajla fikirlerini aldım ama buradaki arkadaşların da fikrini almak istiyorum.
Yaklaşık 6 aydır 100 lt'lik bir akvaryum sahibiyim. Balıklarım yavru vermeye başladığı için 50 lt'lik bir akvaryum daha edindim. Akvaryumumda 12 adet (max 10 cm) ciklet ( 3 mavi prenses, 3 sarı prenses, 3 beyaz prenses, 3 yunus) ve 8 adet yaklaşık 3 aylık mavi prenses yavrusu bulunmakta. Ufak akvaryumda da 23 adet 1 aylık yavrularım var.
Akvaryumum bu sayılar için yetersiz olduğundan büyük akvaryumdaki yavruları, ufak akvaryumdakiler biraz daha büyüdüğünde onların yanına alacağım. Daha sonra da satmayı düşünüyorum. Akvaryumu yakın zamanda büyütemeyeceğim için diğer balıkların sayısında da azaltma yapabilirim.
Akvaryumu ilk alırken verilen dandik iç filtre ve ısıtıcı ile idare etmeye çalışıyorum. O zamanlar bilgisiz olduğum için böyle denk geldi. Şu an bu filtre hiç yeterli değil. Sık olarak temizlik yapmam gerekiyor, suyun berrak kalması için. Balıklarımı çok sevdiğim için rahat etmelerini, sağlıklı ve güzel olmalarını istiyorum.
Bir adet dış filtre ısıtıcı ve hava motoru almayı düşünüyorum. Bu konudaki 2013 tarihinden itibaren olan mesajları okuyorum ama herkes kendi şahsi fikrini belirttiği için tam olarak nasıl bir şey alacağıma karar veremedim. Profesyonel yardım lazım anlayacağınız :D Alacağım bu ekipmanları ileride akvaryumu büyütme fikrine uygun olarak almak niyetindeyim.
Bu malzemelere ayıracağım bütçe 300-350 tl civarında. Dış filtrede aradığım özellikler dayanıklı olması, elektrik sarfiyatının düşük olması ve iç sepetlerinin dolu olması (acemi olduğum için içinin dolu olması bana avantaj). Isıtıcının kaliteli olmasının da elektrik sarfiyatı açısından avantaj sağlayacağını düşünüyorum.
Bu akvaryum için başka ekipmanlara ihtiyaç varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Yosunlanma için UV ışık gibi ya da akvaryumun güzel görünmesi için ekipmanlar mesela...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.