ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
musaikola
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Temmuz 2013 18:27
Son Ziyaret:
29 Aralık 2017 00:07
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
musa güler
Doğum Tarihi:
15 Ekim 1978
Yaş:
45
İl:
Isparta
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

musa güler

SON 4 MESAJI

Fluval Fx6 Hava Kabarcığı Sorunu (fx6 Upgrade)
Arkadaşlar bir eksikliği düzeltmek istiyorum.En son üst sepetin süngerinin üstüne baskı yapmak amacıyla elyaf koyduğumu yazmıştım .fakat elyaf bi süre sonra yayılıp yükseltiyi kaybetmişti..Onun yerine üst sepet süngerini çıkartıp alt tarafına 2 cm sünger kesip yerleştirdim.Üstüne kova ile gelen süngeri koydum..Amaç kova kapağının sepetlere baskı yapması.. yani hareket ya da oynamasını engellemek.Bunu yapmalısınız gerçekten titreşimi unutursunuz.Aylardır mükemmel sessiz çalışıyor..
Ve süngerlerin iç kısmına elyaf takviye etmenizi de kesinlikle tavsiye ederim..Berraklık artışı inanılmaz...
Biraz abartı gelmiş olabilir ama.kova içindeki motor çıkışının sabit borusuna ince bi elyaf doladım olur da sepetler buraya temas eder ve titreşim olur diye..sonuçta bi zararı yok..Şu an dolabın kapağını açmadan çalıştığını anlmıyorum..o kadar iyi durumda..
Bu uygulamalarımdan sonuç aldığınızı belirtirseniz..yardımım olduğuma sevinicemmmm[EDIT]musaikola,2017-12-07 19:49:07[/EDIT]
Fluval Fx6 Hava Kabarcığı Sorunu (fx6 Upgrade)
Hortumun ucundaki kauçuk ek lastik bu hortuma yapışık değil .çıkartıp hortuma muslukçuların kullandığı beyaz bant ile sarın sonra takın. Amaç herhangi bir yerden hava vakumlamasını engellemek..vakumlama yoksa hava yapması mümkün değil.
....ÖNEMLİ,: Yazmayı unuttum fakat.EN ÖNEMLİ nokta...kova içi sepetler dengesi bozulmuş ise..kova altına ne koyarsanız koyun .titreşim azalır fakat..orjinal ses durumuna gelmez. Ve zamanla tekrar artar..Kova içi ses yapan motor pervanesinin su çekme dengesini bozan ve titreşime neden olan 1 numaralı etken sepetlerin en üstündeki süngerin zamanla yüksekliğinin azalması..yani kova kapağına basıncının azalması...bütün sepetler dolu halde kovayıda su ile doldurduğunuzda sepetlerin hafif yukarı kalktığını görürsünüz...bu da eşittir su akım dengesinin bozulması ve motor pervanesinin kararsızlaşması sonucu titreşimdir....
ŞU ÇÖZÜM İLE SIFIR TİTREŞİM sağlrsınız;
En üst sepetin süngerinin üstüne (sadece sünger üstüne) gelecek şekilde süngerin genişliği yaklşık 2cm.ve yaklaşık 2cm yüksekliğinde elyaf koyun.Amaç kapağa baskı yapmak iç sepetlerin oynamasını engellemek.. GERÇEKTEN bunu yaptıktan sonra ses sıfır..Aylardır kullanıyorum..Ses yokoldu..(.en üst sepetin içi yukardan 1cm boş bıraktım)..


Filtrasyonu güçlendirmek için de bir tavsiye vermek isterim....Sepette gelen süngerleri çıkartın ve süngerle eşit ölçüde elyaf kesin.(kalın olmamalı yarım cm yeter) elyaf iç kısımda olacak şekilde süngerle birlikte taktım...Su kesinlikle daha berrak olmaya başladı....



[EDIT]musaikola,2017-12-02 18:41:57[/EDIT]

Taner arkadaşın kabarcık sorununda bir diğer olasılık dalga motoru kullanması..tankın hacmini anlayamadım fakat..dalgalanma ile birlikte su aşırı hava alıyor olabilir..fx6 zaten güçlü bir de dalga motoru su fazla hava alıyor ve kova içinde sirkülasyonla birlikte kabarcık oluşuyor olabilir...????
Fluval Fx6 Sorun
Su çıkış ördeği ek kısımları sudan yüksekte ise aşırı tazikten havayı vakumlar..bir de ek lastik kısmı borunun akordion olmasından dolayı tam sarmadığı için yine bu bağlantı yerinden hava vakumlar..musluk bandı ile boruyu sararak ek lastik kısma takın..
Hava motoru kullanıyorsanız fazla baloncuklarda motor tarafından emilir ve ses sorunu yaratır..
Titreşim konusunda tavsiyem motorun sağ ve solundaki ayaklar diğerine göre biraz yüksekte olacak şekilde yumuşak takozlarla desteklenmeli. Bu 100 de 80 ses azaltır. Motoru saran plastiğe altan temas olmamalı..Elinizi çıkış borusuna değdirirseniz titreşimin aşırı olduğunu anlarsınız.bu da uğultu yapar.. Asıl sorun motor bağlantı contasının yumuşaklığını genliğini kaybetmesi..ben destekleyici ince ek bir conta ekledim..motor vidalarının kovadaki bağlantı yerlerindeki tırnakların arasına da lastik contalar sıkıştırdım.(vidaları takarken aşırı sıkmayın).ses ilk geldiği günkü gibi oldu..unutmayın motor kovaya kova da hortumlara kadar titreşim salınımı yapıyor..bu contalarla engellenir..dikkatli olun emin olmadan ek conta ya güvenmeyin ..

Bir de ters su bağlantısı veya susuz çalıştırma hatası yaparsanız temizleme ile alakası yok. Mıknatısı çıkartıp takmanız durumunda tekrar çalışır.

Filtre malzelerinizi yerleştirirken..aşırı elyaf koymayın..sert malzemelerinizin altına ses yapmaması için gzenekleri tamamen kapatmadan elyaf desteği yapın yanlara da değmesin..[EDIT]musaikola,2017-11-28 01:11:02[/EDIT]
Fluval Fx6 Hava Kabarcığı Sorunu (fx6 Upgrade)
Merhaba arkadaşlar...4 sayfyı da okudum.sorunu bulmamanıza kusura bakmayın şaşırdım....su çıkış ördeği çiftli kısım ..boru akardion olduğu için bağlantı lastiği de tam olarak sarmıyor. Ve fizik kanunları sonucu da su tazikli aktığı için oradan veya ördek sudan biraz yukarda ise döner ek kısımlardan havayı vakumluyor.ördek suyun içinde olmalı ve lastik bağlantı kısmı da musluk bandı boruya sarılarak takılmalı..anlayışımda hata varsa özür dlrm...

Bir de titreşim sorunu yşayanlar için tavsiyem..motorun sağ ve solundaki ayaklar diğerine göre hafif yukarda olacak şekilde alttan lastik takozlarla destekleyin.motorun altına veya onu saran plastiğe hiçbir şey temas etmesin. 100 de 80 ses azalır. Asıl sorun motorun kovaya bağlantı contası nın zamanla yumuşaklığını kaybetmesi ben bu contayı ince bir conta ile destekledim.ve bağlantı vidalarının kovaya bağlanan kısmındaki tırnakların arasına da conta yerleştirdim ses şu an ilk aldığım gibi.ek conta yaparken emin olun boşluk olmamalı..

Motor kovaya kova da çıkış hortumuna yayacak kadar titreşim aktarıyor titreşimde dolapta uğultu yartır..contalar titreşim salınımını engelliyor..

[EDIT]musaikola,2017-12-02 18:39:23[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.