ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
PaSCaL_NouMa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Eylül 2013 10:46
Son Ziyaret:
28 Haziran 2016 16:54
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burçin ÖZCAN
Doğum Tarihi:
07 Ağustos 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Sarı prenses, iceman + green terror..
[QUOTE=Scyther]Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Demasoni zaten aklımda, gerçekten neredeyse bütün türlerden daha çok hoş gözüküyor gözüme :) Green terror ve bendekilerin farklı ortamlar olduğunu biliyorum fakat yinede bir sorayım dedim. Tekrar yorumlarınız için teşekkür ederim, demasoni eklemek en iyisi galiba...
[/QUOTE]

Demasoni ve Elongatus Mpanga yı bir düşünün derim. Demasoni ile hemen hemen aynı görünümde olmalarına rağmen mpangalar demasoniler kadar ürkek değillerdir ve bana daha çekici geliyorlar. Yinede bir düşünün derim, ben mpanga tavsiye ederim ;)
Malavi hakkında Sorular
Selamlar,

1) Erkekler baskın erkek olmak için savaşıyor. Bu savaşın sonunda biri baskın erkek olacak. Ben olsam baskın olmayan diğer erkeği ayırırım. Katılmayanlar olabilir ama ben ikinci erkeklerden verim almadım... Nasıl anlarım derseniz, biri bir süre sonra yenilgiyi kabul edecek ve baskın erkek dişileri kovaladığı kadar her gördüğünde diğer erkeği de kovalayacak.

2) Erkeklerde olduğu gibi dişilerde de yumurta beneği dediğimiz alt yüzgeçlerinde noktalar oluşur. Bunların şekil ve sayısının cinsiyete etki ettiğini düşünmüyorum. Benim sarı prenses ve mpangalarım var, hepsinin dişilerinde de erkeklerdeki kadar benek var. Cinsiyet ayrımı için en güvenilir yol, tam olarak ayrılabilecek olgunluğa ve büyüklüğe geldiklerinde anüs-vent kontrolüdür. Küçük balıklarda bu kontrolde sıkıntı yaşayabilirsiniz, fakat erişkinliğe ulaştıklarında daha rahat anlayacaksınız.

3) Kum kazma işini dikkat ederseniz erkekler daha sık yapar, fakat gözleminiz doğru, dişilerde erkekler kadar sık olmasa da yapıyorlar. Cinsiyet ayrımı için yetişkin olduğu zaman anüs-vent diyeceğim yine.

Umarım yardımcı olabilmişizdir, kolay gelsin.
Ciklet Problemi :/
O balıklar o akvaryum için uygun değil ve sayı olarak çok fazla. Türü değiştirmek ile doğru bir karar vermişsiniz, tebrikler. Yeni balıklarınızla sağlıklı hobiler dilerim. 
sp ağzında yavru varmı (video)
Yavrularınız hayırlı olsun, dişinin ağzı yumurta dolu.
büyük sarı prenses
[QUOTE=06barış06]Ben yeni bir tane dişi sarı prenses aldım ama benimkilerden büyük acaba bir sorun olur mu çiftleşmelerinde filan ve bide erkekler sürekli kovalıyor öldürmelerinden korkuyorum inşallah bir sorun çıkmaz. :) :)   [/QUOTE]

Boyut olarak erkeklerden çok büyük değilse bir sorun olmaz. Akvaryumunda saklanacak yer olması önemli yeni girdiğinde stresini azaltmak için. Her balık yeni girdiği akvaryuma alışana kadar bir miktar stres yaşıyor. 
sp hakkında
Selamlar,

Ağzı dolu sp nin ağzının altında kursağı şiş olur yumurta aldığında, hiç bir şekilde yem yemezler diye biliyorum. Akvaryuma yem attığınızda yine yemlere doğru yüzecek fakat yemin önüne geldiğinde yemi bırakıp yüzmeye devam edecektir. Ağzında yumurtaları havalandırıp mantarlaşmasın diye döndürdüğü için geviş getiriyor gibi hareketler yapacaktır. 

Daha önce kusturma işlemi yapmadıysanız direkt yapmanızı tavsiye etmem.Çevrenizden tanıdığınız tecrübeli birinden rica ederseniz ve bir kaç kez yaparken onu izlerseniz daha iyi öğrenirsiniz ve balığınıza zarar vermezsiniz diye düşünüyorum. Erken kusturma yapacaksanız kuluçka makinanızın hava akımının iyi olduğundan ve görevini iyi yaptığından emin olun derim.

Hiç kusturma yapmadan balığınız yavrularını kendisi de çıkarır. Fakat ayrı bir yavru tankınız varsa annenin stres altında kalmaması ve babasının ve diğer dişilerin tacizine maruz kalmaması için anneyi başka bir tanka ayırırsanız çok iyi olur diye düşünüyorum.
Sari Prenseslerim ürkek
Dostum 60 lt düşük bir hacim bu türler için, büyük ihtimalle aşırı stres altındalar.Ben 110 lt akvaryumda bakıyorum sarı prenses, yunus ve mpangalarıma... Ne zaman akvaryuma yaklaşsam bana doğru geliyorlar, akvaryumun önünde yavaşça yürüsem yanımdan beni takip ediyorlar :)
Cikletlerim Galiba Dış Mantar Oldu.
[QUOTE=mertmume123]Merhaba
Akvaryumumda 3sp,1mp,2 zebra olmak üzere toplamda 6 adet ciklet balığım var.Balıklarımın yaklaşık 3-4 tanesinin gövdelerini taşlara,cama,deniz kabuklarına vb. sürttüklerini farkettip.Galiba mantar oldular.Ne yapmalıyım? İlaçtan ziyade evdeki şeylerle yapılan çözümleri olanlar cevap yazsınlar öncelikle.
Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.

[/QUOTE]

Selamlar,

Balıklarının pullarında yada yüzgeçlerinde, ağzının çevresinde normal dışı bir şey görmüyorsan bence mantar değildir. Çok tecrübeli değilim fakat bu durumun temiz olmayan su şartlarından kaynaklanabileceğini biliyorum. 

Akvaryumunuzda su değişimi yapıyor musunuz? Akvarum suyunuzun temiz olduğuna emin misiniz? Biraz akvaryum hacminizden ve temizlik yönteminizden bahsederseniz (nasıl filtre kullanıyorsunuz, ne sıklıkta ve % kaç su değişimi yapıyorsunuz gibi) tecrübeli arkadaşlarımız daha yararlı bilgiler verebilirler.

Birde bende ilk başladığımda tankıma sp, mp ve yunus almıştım. Sonra bir arkadaşım tek bir dişi zebra getirdi, bende ekledim. Daha sonra yanlış olduğunu anlayıp zebrayı çıkartıp arkadaşıma geri vermiştim. Zebra Güney Amerika cichlidi, sp ve mp ise Malawi. Aynı ortamın ve aynı şartların balıkları değiller, birlikte bakılması tavsiye edilmiyor ;)

Sağlıklı balıklar dilerim, umarım en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar.
Mpanga yavrusu büyütme
Herkese selamlar,

Arkadaşlar 7 tane mpanga yavrum kuluçka makinesinde yumurta keselerinden kurtulmak üzere. Yarın yada öbür gün kuluçka makinesinden çıkaracağım. Sizlere danışmak istediğim birkaç konu var, yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim.

1) 38 lt bir yavru akvaryumum var (akvaryumum bölümünde resmi ve detaylarıyla bilgileri mecut). Keselerinden kurtulan yavruları direkt pippo filtrenin temizlediği yavru akvaryumuma mı alayım yoksa elimde biolife fx5 yavruluk var, bir süre bu yavrulukta mı tutayım? Yani akvaryumda çok küçük olmalarından dolayı pippo filtre ya da herhangi başka bir unsurdan zarar görürler mi?

2) Yumurta keselerinden kurtulduktan sonra nasıl bir yemleme yapmalıyım? Hem ne tür, ne marka gibi, hemde ne sıklık ne miktar gibi?

3) Normal yemlemenin dışında artemia yada su kurdu gibi canlı yemleme yapmalı mıyım? Evet ise cevabınız ne sıklıkta ve ne miktarda?

Cevap veren herkese teşekkür ederim, hepinize sağlıklı balıklar dilerim.
Akvaryumumdaki taşlar sararıyor
[QUOTE=Vogel]Öncelikle Aleyküm selam.

     110 lt gibi bir akvaryumda 13 adet balık biktarı çok aşırı fazla.Balık başına 10 lt bile düşmüyor,bu gibi durumlar balıklarınızın yanık kalmasına vesile olabilir boyları nelerdir.

Sorunuza gelincede her kaya zamanla sararır çünkü yosun tutmaya başlar üstleri.
[/QUOTE]

Teşekkür ederim vakit ayırıp cevapladığınız için.

Şuan için fazla olduğunu biliyorum fakat 3-4 cm iken almıştım, şuanda boyları 5-6 cm civarı. Bir süre sonra aralarında ayrım yapıp birkaçını ayıracağım ;) 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.