ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
barisg
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2013 13:45
Son Ziyaret:
10 Eylül 2014 15:27
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Göçemen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Kimyager
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Plati

SON 4 MESAJI

DIY Demir Gübresi Hazırlama (Şelatlama)
[QUOTE=Acil Stop]Fatih bey yine çok güzel bir konu açmışsınız. Demir gübresi hazırlamanın aslında bu kadar kolay olduğunu herkese göstermiş oldunuz.

Aklıma bir nokta takıldı ilk mesajda 6 gr demir sülfat, 8 gr edta dediğiniz halde daha sonra formülü demir sülfat x 1.05 olarak açıklamışsınız. 6 gr x 1.05 = 6,3 yapıyor. İlk tarifteki EDTA miktarını neden o kadar yüksek tuttunuz?
[/QUOTE]


Bu linkteki kaynağa göre EDTA, FeSO4*7H2O'nun 1.34 katı olması gerekiyor.
Diğer bir deyişle, 6gr FeSO4*7H2O 'ya 8gr EDTA oranı doğru gözüküyor.
HAQOS EXPRO-500 Filtre incelemesi
Bence kirli su ilk olarak seramik halka ile karşılaşırsa seramik halkaların gözenekleri daha kolay tıkanır. Sonuçta bunların amacı biyolojik filtrasyon yapmak. Ve ne kadar geç kirlenirse/tıkanırsa o kadar geç yenilenir. Ben bu nedenle seramikleri sona yerleştirtim.
HAQOS EXPRO-500 Filtre incelemesi
Merhaba,

Aşağıda yazacaklarım bu ürünü almayı düşünenleri bilgilendirmek içindir. Ve bazı deneme yanılma ile edindiğim tecrübeleri içerir.
Filtreyi 70x26x34h ölçülerinde 60 litrelik bitkili tankımda yaklaşık bir senedir sorunsuz (MAŞALLAH) kullanıyorum. Balık yüküm fazla, plati besliyorum ve çoğalıyorlar :)
  1. Malzeme kalitesi kötü, yan taraftaki tırnaklar çok kolay kırılabiliyor. Ucuz etin yahnisi durumu... Aldığımda fiyatı 60-70TL civarındaydı. Bu fiyata daha kaliteli bir ürün beklemiyordum açıkçası.
  2. 7w elektrik sarfiyatı bence ekonomik. Sonuçta 7/24 çalışıyor. Ve bu güçle yeterli debi veriyor (60l için).
  3. Sessiz. Motor sesi yok denecek kadar. Önceki bazı yorumlarda ses olduğu yazılmış. Ya o üründe mekanik bir sorun vardır yada filtre içinde hava kalmıştır diye düşünüyorum.
  4. Motor kapağını kapatmadan önce sepet haznesini tamamen su ile dolduruyorum, motoru kapatınca fazla su taşıyor. Ardından su giriş-çıkış deliklerinden de su ilavesi yapıyorum. Çıkış borusunu takıyorum. Giriş borusunu tanka daldırıp su doldurup bağlantı noktasını parmağımla kapatıp hava aldırmadan hızlı bir şekilde bağlantıyı yapıyorum. Bu şekilde kurunca gayet güzel hava yapmadan randımanlı çalışıyor.
  5. Askı aparatıyla kullanıyorum, eğer tankın su seviyesi yeterliyse elektrik kesilse dahi sonrasında sorunsuz çalışıyor.
  6. Emiş borusu uç süzgecine perdeciden aldığım bir parça tül bağladım. Böylelikle hem pislikler hem de yavrular filtreye kaçmıyorlar. Filtreyi temizleme sıklığı azalıyor. Fakat zamanla tül gözenekleri tıkanıyor ve debiyi düşürüyor. Tülü iki-üç ayda bir yenilerseniz problem olmaz. Yada uca sünger de takabilirsiniz.
  7. Orjinal kutusunda sepetler dolu geliyor. Sıralama yukarıdan aşağıya biyolojik sünger-aktif karbon-seramik halka (x2) şeklinde. Fakat ben sepetleri yine yukarıdan aşağıya doğru şu şekilde kullanıyorum;
  • Elyaf/Bio-sünger
  • küçük gözenekli sünger (x2)
  • seramic ring
Umarım faydalı olmuşumdur.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba,

İsmim Barış. İstanbul/Pendik'teyim. Yaklaşık 1 senedir amatör akvaristim. 10 litrelik bir nano bitkili tankta 2 melek, 1 çöpçü ve 1 vatoza sahibim. Bu zaman zarfında forumdan ve internetten çok faydalı bilgiler edindim.

Melekler de artık büyüdü ve tank küçük kalıyor. Yer darlığı nedeniyle ancak 65 litrelik yeni bir tank sipariş ettim. Bir aksilik olmaz ise  bu haftasonu yeni tankı kuracağım.

Meleklerin cinsiyetini bilmiyordum. Biri dün bambunun üzerine yumurta dizdi. Fakat korktuğum başıma geldi ki diğer melek yumurtaları yedi. Anlaşılan o da dişiymiş. Yeni tankı kurduktan sonra bir erkek alıp eş tutmalarını bekleyeceğim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.