ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Thailano
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2013 14:05
Son Ziyaret:
27 Kasım 2013 12:31
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taylan Orcan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 2 MESAJI

Akvaryumcu tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar, konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, kusura bakmayın.. 
Avrupa yakasında gezdiğim akvaryumculara sorduğumda, eğer akvaryum alırsam nakliyesine karışmadıklarını söylüyorlar. Ben en az 100x40x50 ebatlarında mobilyalı bir akvaryum alma arifesindeyim, evimdeki akvaryumum artık lepisteslerime yetmez oldu. 
Bana avrupa-anadolu faketmez, imalatçıda olabilir, aldıktan sonra nakliyesini yapan akvaryum satın alabilceğim yerler önerirmisiniz? Teşekkür ediyorum şimdiden.
Yeni akvaryumum ile ilgili tavsiyeler
Merhaba arkadaşlar, 
Elimde 1 hafta önce hediye olarak gelmiş 20lt'lik ufak bir akvaryum var. Üst kat komuşumuzda da akvaryum olduğundan ondan yardım alim dedim, oda kendisinde hazırda bulunan dinlenmiş su ile doldurup gene kendine ait 18 adet lepistes ile geri verdi. Tabi bende bir heyecan bir neşe, hemen gidip canlı bitki falan aldım. Yaptığım şeylerin en başından beri yanlış olduğunu daha sonra internette okuduklarımdan sonra anladım. Tabana güzel gözükmesi açısından beyaz çakıl kırığı dedikleri malzemeden koydum, Canlı bitki olarak elodea ve adını bilmediğim internettede resmine hiç raslamadığım, kırmızı gövdeli ve yeşil-kırmızı yapraklı bir bitki aldım. Bitkileri ve taban malzemesini alırken 4 adette farklı tür lepistes(sarı snakeskin) almış bulundum. (Çakılları içeri koymadan önce yıkamayı akıl etmişim iyiki yoksa bembeyaz bir akvaryum suyu ve ölü balıklarla kalabilirdim sanırım.) Akvaryum hediye olduğundan boyutunu ben belirlemedim, 40x20x25 boyutlarında bir akvaryum. Yem olarak pul yem veriyorum şuan ve birde çok ufak tanecikli kahverengi tropikal balık yemi yazan bir yem daha var bu ikisini dönüşümlü olarak veriyorum. Isıtıcım var iç filtrem var. 10wattlık bir ampulum var. Okuduğum şeylere göre günde 16 saatten fazla açık kalmaması lazım diyorlar, bende geceleri kapatıyorum. Akvaryum çok ışık alan bir yerde değil. 
Yaptığım yanlışlar olduğunun farkındayım bu akvaryum bariz şekilde benim amatörlüğüm ve cahilliğime denk geldi. 1 haftada o kadar çok kaynak okudumki anlatamam  1 haftada hiç büyük balık kaybetmedim fakat yeni doğan 6 yavrumu anneleri yemişler maalesef  Doğumdan önce hamileleri akvaryumun içine koyduğum bir plaka ile ayırdığım halde, sabah kalktığımda anneler yavruları yemişti. 
Sizin bana önerileriniz bu durumda ne olur? Herhangi bir hastalık durumu yok. Akvaryumu sıfırlamamı tavsiye eder misiniz? Yoksa bu şekilde devam etse de sorun olmaz mı ? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Buda adını bilmediğim bitki, bilen varsa yazarsa sevinirim;

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.