ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cletoreyes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ocak 2014 00:20
Son Ziyaret:
23 Şubat 2014 19:18
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sami Gündüz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 4 MESAJI

Filtre ve hava motoru
Evet arkadaşlar tatilinde girmesiyle tankı tamamlamayı düşünüyorum. Şimdi benim bilmediğim bir konu var; Filtre ve hava motoru farklı şeylermi yoksa aynı şeylermi ??.... Ben 80 litreye uygun hava motoru araştırıyorum şuanda. sesi en az seviyede veren hava motoru bakıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim bir hafta içerisinde tamamlayıp damızlık lepisteslerimi edinmeyi bekliyorum.bunun haricinde ısıtıcıyı litreye uygun olarak aldımda sizde bilirsiniz bu market büyüklüğündeki petshoplar insanı tabiri caizse kazıklamayı çok seviyorlar misal olarak ısıtıcıların fiyat aralığını bilmesem 15 tl ye değil 25 tl ye satıyodu bana :D Yani filtreyi falan bilmediğim için size sorma gereksinimi duydum. Kızmayın bana ben daha yeniyim :D
Lepistes üretim ve yaşam koşulları.
[QUOTE=ibrahim,07]öncelikle iyi hobiler bende şuan 80 cm de lepistes üretiyorum ve bakıyorum yalnız o akvaryum yetmez kesinlikle size bende birde 60 lt lik plastik saklama kabı var yavruları orada besliyorum ve 80 cm akvaryumun 20 cmi ni sineklik ile böldüm erkek balıkları oraya koyuyorum bu şekilde devam edip gidiyor gidiyor ama kesinlikle ısıtıcı kullanmanız gerekli bunu unutmayın ve lepistesler grçekten narin balık çok çabuk hasta olabiliyor ve çok doğum yaptığı için bir müddet sonra kamburlaşma başlıyor sizde gerçek anlamda üretim istiyorsanız 85 litrelik saklama kabı alıp içine kava motoru ve koyarak yavruları büyütebilirsiniz o şekilde ısıtıcı olmadan olmaz ama yaz ayında zaten ısıtıcı çalışmıyor sadece kış ayında çalışıyor ve lepistes 26 derece de daha çabuk üreye biliyor ısı düştükçe doğum gecikiyor sağlıklı bol yavrular dilerim [/QUOTE]

Hocam 80 litrelik tekerlekli saklama kabı 40 tl yani akvaryuma göre daha uygun ben 2. el akvaryum almaya pek sıcak bakmıyorum çünkü akvaryuma koyacağım balıkların eski balıkların hastalıklarını kapmalarından korkuyorum. Fakat aklıma takılan en önemli soru işareti bu plastik kabın 80 litre suyu esnemeden nasıl taşıyacağı :D  mazallah bi gevşerse evi su basar :D Siz saklama kabınızı herhangi birşeyle destekledinizmi ??
Lepistes üretim ve yaşam koşulları.
Teşekkür ederim sinan bey.  Yani bunları merak etmemdeki sebep şu ki bu balıklar 10 taneyken 2 ay sonra 100 ü geçecek  :D. Bende kapalı balkonda yavru büyütmek için akvaryum almak yerine güzel bir yöntem bulmak hacmi yüksek salınım yapmayan plastik "leğen, kova v.b."  tür şeyler kullanmak tabii hava motoru kullanarak.
Lepistes üretim ve yaşam koşulları.
Merhaba arkadaşlar. Lepistes üretimi yapmaya karar verdim ve bu işe başlangıç olarak 80 litrelik bir akvaryumum var.  Herşeyi ölçtüm biçtim 2 erkek 8 veya 9 dişi şeklinde karar kıldım. Dişi ve erkek ayrımından tutunda kaç tane yavruluyo aklınıza gelebilecek her türlü konuyu inceledim , makaleler okudum. Fakat okuduğum makalelerde aklıma takılan soru ; bu balıkların narin balıklar olmadığı , ısıtıcı olmadan da "dondurucu soğuklar hariç" yaşayabildiği gibi şeyler gördüm. Bu doğrumu ? veya nekadar doğru ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.