ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Zülfikar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ocak 2014 19:27
Son Ziyaret:
01 Şubat 2014 15:06
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Büşra Genç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 3 MESAJI

Su Kaplumbağası Bakımı Hakkında Problem Yaşıyorum
Şu an akvaryumumuz böyle;



Gayet mutlu görünüyolar, arada adacıklarına çıkıyorlar. Ben de masa lambamla arada onları güneşlendiriyorum :) Yemi aç kalsalar bile yemiyorlar ve bu suyu kirletiyo :/ filtremiz var ama korkunç bir ses çıkarttığı için değiştirmem lazım. Karides yerken mutlular hemen yutuyorlar :) 

Su seviyesi yeterli geldi bana ama size de sormak istedim.

Bir de, böyle saçma sapan hallerde saatlerce duruyorlar sanki sıkışmış gibi. Bu genel bir kaplumbağa özelliği mi yoksa rahatsızlar mı aksesuarlardan?

Su Kaplumbağası Bakımı Hakkında Problem Yaşıyorum
Cevabınız için çok teşekkürler YKronos, kara657, şimdilik bu minikleri idare edebilecek büyüklükte bir akvaryuma sahibim. Biraz büyüdüklerinde akvaryumumuz da büyüyecek elbette :)

Aslında petshoplarda ışıklandırmalı daha çok tavşan kafesini andıran kaplar gördüm bunlarda daha mı mutlu olurlar bilemedim. İnternette aradım, en yakın görsel buydu;


Problem aslında yüzen adamıza çıkmıyor değil "çıkamıyor" olmaları. Cam fikri güzel ancak rampayı nasıl yaptığınızı fotoğrafta göremedim, rampasız da çıkabiliyorlar mı?

Zülfikar2014-01-30 22:28:57
Su Kaplumbağası Bakımı Hakkında Problem Yaşıyorum
Merhabalar,

Dün iki tane su kaplumbağası aldım (Zülfikar ve İsmet) ve önceden bakımları hakkında ufak bir araştırma yaptığım için ölüm fanusu adı verilen kaplardan almamayı tercih ettim. Eve getirirken minik üstü kapalı (yoğurt kabını andıran) bi kap satın aldım oradan ve rahatsız oldukların fark etmem çok zamanımı almadı. 


Bu kapla idare edemeyeceğim kesin ama yine de yolculuklar için fena bir tercih olmadığını düşünüyorum.

Bugün tüm günümü petshoplarda geçirdim ve kaplumbağalarımın kafalarından büyük taşlar tercih ettim çünkü duyduğuma göre ufak olanları yiyorlarmış. Filtre ve ısıtıcı aldım ancak ısıtıcı suya gözle görünür hiçbir etki yapmadığından çalışıyor mu bilemedim, bu normal mi? Aynı zamanda ısıtıcı ve suya hava veren alet ne kadar süre çalışmalı, belirli aralıklarla kapatmalı mıyım?

Şu an kaplumbağalarım komşumuzdan ödünç aldığım 15x30x20lik bir akvaryumda yaşıyor ancak süs veya herhangi bir şey koyduğumuzda hayvancıklar yüzecek yer bulamıyorlar, yapay yeşillikleri çıkarttığım zaman da deliler gibi akvaryumun camlarına yaklaşıp debeleniyorlar ve bir şeylerin yolunda gitmediğini hissediyorum. Ankara'da ne kadar ararsam arayayım bir türlü "kaplumbağa adası" olarak bilinen, vakumlarla camlara yapıştırılan o güzel minik köşe adacıklarında bulamadığım için bugün süngerimsi bir adacık aldım ama o da suda çok kıpırdıyor ve üstüne çıkamıyorlar. Şimdilik yeşillikle köşeye sıkıştırıp sabitledim ancak tosbağalarımızı henüz adacığımızın üstünde göremedik bir türlü.


Kuru alan yaratmak bizim için çok büyük bir problem oldu anlayacağınız. Petshoplarda kütük şekli verilmiş seramik olduğunu tahmin ettiğim malzemeler var ve aldım bir tane ama düzgün bir şekli olmadığı için bir köşesinden dolayı akvaryuma sığmadı. Şimdilik yeşilliklere tutunup kafalarını yüzeye çıkararak dinleniyorlar ama böylesi benim içime sinmiyor. Kuru alan problemini asıl çözebilirim? 

Kuru alan problemini çözmek için alacağım tüm akvaryum süsleri (kütük, gemi, taş, mango kökü vs) çok kısa geliyor gözüme ve ben su kaplumbağalarımın doğal ortamlarındaki gibi yüzmelerini istiyorum ancak herkes özellikle de petshop görevlileri "Su kaplumbağaları yüzmeyi sevmez azıcık su koyun yeter." diyor ama bu bana doğu gelmedi yine de danışmak istedim. Akvaryumumuzda ne kadar su bulundurmalıyız? Belki kaplumbağaların boyutları önemlidir diye eklemek istiyorum, İsmet 5 cm, Zülfikar 4 cm.

Kabuklarının yumuşamaması için masa lambasıyla ışık vermem onlara zarar verir mi?

Son olarak, yem olarak poşetlenmiş karides ve Gemma Turtles Sticks önerdiler. "Tetra reptamin, Serra raffi p, Gammarus var mı?" dediğimde elime tutuşturdukları şey bu oldu çünkü. Zaten kaplumbağalarımızdan bir tanesi öbüründen daha pasif ve karideslerini hep öbürüne kaptırıyor. Gemma Turtles Sticks'ten ise akvaryuma koymama rağmen henüz hiç yemediler.

Nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum ama onlara iyi bakmak istiyorum :/ Lütfen yardımcı olabilir misiniz?
Zülfikar2014-01-30 22:07:56

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.