ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ynsemrkrk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Temmuz 2014 03:41
Son Ziyaret:
13 Temmuz 2018 19:03
Toplam Mesaj:
79 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yunus emre korkmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Erzincan
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

yunus emre korkmaz

SON 10 MESAJI

Betta Üretim Bilmeyenler İçin
Güzel bnde white larda ilk defa çizgiler çıktığını duymuş oldm bizmkilerde bi sıkıntı var demekki :) bol şanslar
Betta Üretim Bilmeyenler İçin
Masallah güzel disi...Ben white larda çizgi çıktığını görmedim hiç sanmıyorum çıkacağınıda..Çıkarsa daha güzel olur tabi :)
Betta Üretim Bilmeyenler İçin
Katkılarınız için tsk ederim..yanlız zaten makalede artemia yazıyor ( Yavrular, serbest yüzmeye başladıklarında yumurtlayan balık yavruları için hazırlanmış özel yavru yemi, yumurta sarısı ya da Artemia ile beslenirler. Yavrular, iki hafta boyunca günde iki kez beslenir. Akvaryumun üzeri mutlaka iyice örtülmeli ve su yüzeyindeki havayla su sıcaklığı eşit olmalıdır. Çünkü labirent organı yeni gelişen yavrularda su yüzeyinden soğuk hava solunması ölüme neden olur. )

Birde bu çizgileri her dişide göremeyebilirsiniz white dişilerde goldlarda ve daha bir çok renkte bu çizgiler belli olmaz..Sadece çizgi ile alakalı değildir üremeye hazır olmasa bile erkeği görünce bu çizgileri çıkartır çoğu dişi
Beta Baligi Baloncuk Cikartiyor?
Baloncuk mutluluk anlamındadır :)
Beta Cinsiyet Ayrımı
Hemen hemen 2 aylık gibiyken belli olur disilerde tüpçük vardır en belirgin özellik
Betamın Nesi Olabilir
Bence akvaryumda taş gibi malzemeleri çıkarın sıcaklığı sabit 27 derece filan yapın catappa yaprağı çok az miktarda kaya tuzu ve mikofis ekleyin günlük dip çekimi ve dinlenmiş su ekleyin
Betta Üretim Bilmeyenler İçin
Üretimde kullanılacak çift, 5cm. boydan ve 7 aylıktan küçük omamalı, genetik olarak türünün özelliklerini mükemmel taşımalı, en iri ve en parlak renkli olmalıdır.
Üretim için en az 25cm.’lik bir akvaryum camla ortadan ikiye ayrılır.
. Akvaryum bölmelerinden birine erkek diğerine dişi konulur. Su yüksekliği 15cm. tutulur. Su yüzeyinde yüzen bitkiler ya da yarıya bölünerek cama yapıştırılmış köpük bardak kullanılır. Erkek bu malzemelerden yararlanarak köpük yuva yapar. Ayrıca dişinin kendini saklayabileceği yüzen bitkiler ya da yüzen plastik bitkiler de konulur. Akvaryumun üzeri örtülerek su sıcaklığı ile akvaryum üzerindeki havanın sıcaklığı eşit seviyeye getirilir. Dişinin bulunduğu bölgede sünger filtre çok hafif çalıştırılır ki aradaki bölme kaldırılınca yüzeydeki su akımı yuvayı bozmasın.
Sıcaklık, 30°C’ye çıkarılır. Balıklar, işlenmiş kankurtlarıyla beslenir. Erkeğin üremeye hazır olduğu köpük yuvayı tamamlamış olmasından anlaşılır. Dişinin üremeye hazır olması karnının şişmesinden, anal bölgesindeki beyaz noktanın belirginleşmesinden, renklerinin parlaklaşıp parlaklığını kaybaetmemesinden ve cama gelerek erkeğin kurlarına karşılık vermesinden anlaşılır. Eğer dişi balığın rengi erkek uzaklaşırken nötrleşiyorsa üremeye hazır değildir. Üremeye hazır dişi balığın rengi sürekli parlaktır ve yukarıda belirtilen koşulların hepsini taşır. Balıklar üremeye hazır olmadan asla aradaki cam kaldırılmaz. Yoksa ölümlere neden olunabilir.
Erkek balık, dişiye agresif davranabilir. Erkek balık, köpük yuvayı tamamlamadan; dişi balığın karnı şişip anal bölgesindeki beyaz nokta belirginleşmeden ve rengi parlaklaşmadan çift bir araya getirilmemelidir.
Çift üremeye hazır olduğunda, su yüzeyindeki köpük yuvaya zarar verilmeyecek şekilde cam bölme kaldırılır.
Erkek beta, dişiyi köpük yuva altına getirerek vücuduyla sarar. Ters dönen dişi yumurtalarını bırakır. Hemen yumurtaları dölleyen erkek beta, onları köpük yuvaya yerleştirir.
Dişi su yüzeyinde hareketsiz ve ters durur. Dişi hareketleneceği sırada, erkek balık dişiyi yeniden vücuduyla sarar. Bu işlem defalarca sürer. Dişinin iriliğine ve beslenmesine göre değişen yumurta sayısı genelde 50 – 200 adettir.
Yumurtlamanın bittiği dişi balığın köpük yuva altından ayrılıp erkek betadan kaçmasıyla anlaşılır. Yumurtlama bittiğinde dişi beta hemen ayrılmalıdır. Çünkü köpük yuvadaki yumurtaları koruyan erkek beta, yumurtalar için tehdit olarak gördüğü dişiyi öldürecektir.
Derisi ve yüzgeçleri yıpranmış dişi beta, hastalanmaması için çok temiz akvaryuma alınmalıdır. Dişi beta alınırken köpük yuvaya zarar vermemek için dişi balık bir köşedeyken cam bölme yeniden konularak dişi beta alınır. Dişi beta, üretimde verimli olabilmesi ve iyileşebilmesi için en az bir ay dinlendirilmelidir. Dişi balık bir aydan önce yeniden üretim faaliyetine alınmamalıdır.
Erkek beta yumurtalardan yavrular çıkana kadar (2 – 3 gün) onları korur, yuvadan düşen yumurtaları yeniden yuvaya yerleştirir, köpük yuvayı sağlamlaştırır.
Yavrular, 2 – 3 gün içinde yumurtadan çıkar ve serbest yüzene kadar erkek beta tarafından köpük yuvada korunurlar.
Yavrular, 3 gün içinde serbest yüzmeye başlar. Yavrular, serbest yüzmeye başlayınca erkek beta da akvaryumdan alınır. Çünkü yavruları birarada tutma eğiliminde olan erkek beta yüzerek dağılan yavruları yiyebilir. Erkek balık, harcadığı enerjiyi toplayabilmesi ve verimli olabilmesi için en az iki hafta dinlendirilmelidir. Erkek beta, iki haftadan önce yeniden üretim faaliyetine alınmamalıdır.
Yavrular, serbest yüzmeye başladıklarında yumurtlayan balık yavruları için hazırlanmış özel yavru yemi, yumurta sarısı ya da Artemia ile beslenirler. Yavrular, iki hafta boyunca günde iki kez beslenir. Akvaryumun üzeri mutlaka iyice örtülmeli ve su yüzeyindeki havayla su sıcaklığı eşit olmalıdır. Çünkü labirent organı yeni gelişen yavrularda su yüzeyinden soğuk hava solunması ölüme neden olur.
Labirent organının geliştiği ikinci haftadan itibaren ölüm oranı çok yüksektir. Ancak yumurta sayısı çok olduğundan alınan tedbirlerle yeterli sayıda yavru yaşayacaktır. Ölen balıklar akvaryumdan alınmalıdır. Ancak akvaryumda su değişimi, ölü yavruların alımı, yemleme, vb... işlemlerde akvaryum yüzeyinde hava akımı oluşturulmadan akvaryumun yüzeyi kapatılmalıdır. Yüzeydeki çok az soğuk hava, hafif hava akımı ölü yavrular demektir.
İkinci haftadan itibaren yavruların ağız büyüklüğüne ufalanmış pul yem, işlenmiş kurt, işlenmiş kankurtları (Özellikle işlenmiş kankurtları ağırlıklı) verilir.
Balıkların labirent organını tamamladıkları, ölüm oranının düşmesiyle anlaşılır ve genelde 3. haftadan itibaren yavruların labirent organı gelişimini tamamlar.
4. haftadan itibaren yavrular 30°C sıcaklığında ve aynı koşullardaki suyla dolu 30L.’lik akvaryuma alınırlar ve ağızları büyüklüğünde ufalanmış büyüklerin yediği tüm yemleri alırlar (Dikkat: Tüm yemler, yavruların ağız büyüklüğünde ufalanmış olmalıdır). Her gün suyun yüzde yirmisi aynı sıcaklıkta (30°C) suyla değiştirilir. Yeni akvaryumun da üzeri örtülü olmalıdır.
Başarılar.

Akvaryuma Tuz Eklenmesi
Suya tuz eklenmesi herhangi yararlı bakterilere zarar verebilirmi ??
Betta Akvaryumum
İnşallah o da olur.. bunları büyütmek çok emek istiyor gerçekten değerini bilen insanların elinde olması çok güzel..aynen devam
Betta Akvaryumum
Maşallah çok güzel bi ortam sağlamışsın çok mutlu gözüküyorlar :) inş. diğeride iyileşir bunların yanına gelir çok daha güzel olur.. Balıklar daha küçük zamanla zaten lepistesi barındırmazlar orda şimdilik sıkıntı olmaz

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.