ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ahmet.Krgz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Eylül 2014 20:41
Son Ziyaret:
14 Aralık 2015 15:43
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Karagöz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Teleskop Renk Degistirdi
Yaklaşık 1 yıldır baktığımızda teleskop baligim renk değiştirdi. Akvaryumculukta olmaz öyle şey dedi. Ama hala rengi farklı. Yemi de değiştirdi ama eski siyah rengine dönmedi. Teleskopun rengi turuncu olur mu ya? Ama bu teleskopa sahip olmak beni hoşnut etse de balığın sağlığından endişe ediyorum. Çünkü çok tatlı. Yem verirken elime sürünüyor ve resmen kedi gibi sevdiriyor. Ondan gorerek diğer japonlar da kendini sevdirmeye başladı. Ama teleskop ölürse çok acı olur benim için. Renginin değişmesini açıklayabilecek olan var mi acaba?
Japonun Yaninda Hangi Balik Yasar ?
Kristal köpek balığı derken su hamsiye benzeyenler mi?

Onlar biraz aksiyonları oluyorlar. 2 sene önce vardı. Hava motorunun gürültüsünden strese giriyorlarmış. Ayrıca ışıkta kör oluyorlarmis. 4. Ayın sonunda yaklaşık 5 cm olduğunda öldü. O yüzden sıcak bakmiyorum. Sonuçta can yani.
Japonun Yaninda Hangi Balik Yasar ?
Merhaba arkadaslar. 100*30*50 boyutlarında bir akvaryumun ve 5 adet japonum var. Bunların yanına hangi balıkları atabilirim? Başka bir tutularak. Not: bu aradabaliklarimin içinde 1 adet de misafir olarak melek balığı var ve hiç kavga gürültü etmiyorlar. Ama melek emanet. Birkaç ay kalıp gidecek. Tavsiyelerini bekliyorum...
100*30*45 Akvaryum Tavsiyesi
Tavsiyeniz icin tesekkurler doganay ocal. Ancak ben buyuyen baliklari seviyorum. Benim japonlar aldigimda sadece gozleri ve incecik kuyruklari vardi simdi 10 cmyi gecti tosunlar. Elimden yem yiyorlar. Hele tepegoz (teleskop) cok arsiz. Habire beni gorunce disari ziplamaya calisiyor. Elime surtunuyor. Bir gorseniz kediden farksiz yani [:3] Ben japonlari boyle bilmezdim. Ama baska renkli ve buyuyen tur varmi diye merak etmistim.
100*30*45 Akvaryum Tavsiyesi
Bir arkadaşım 100x30x45 ölçülerindeki akvaryumun bana verdi. Akvaryumlarda beraber 1 dışfiltre , 2 hava motoru, bir hava ttaşı birde kaya taş... Vs aksesuarlar da verdi. Hangi tur balıkları onerirsiniz? Renkli ve büyük balıkları seviyorum. Şimdi de kendime ait 50x25x30 akvaryumun var 3 tane japon bekliyorum tosun gibiler maşallah. [:)))]

Sizlerin de tavsiyesiyle bu akvaryumu kurmak istiyorum şimdiden tteşekkürler. [:iyi:]
Japon Balığı akvaryumu su problemi?
Cevabınız için teşekkürler.
Askı filtre derken .netten baktım 15-20 liradan yüzlerce liraya çıkan filtreler var. Acaba benim akvaryumum için hangisi uygun olur? Saatte kaç lt suyu süzen yani? Birde zaten küçük filre dediğim malzeme suya hava üfleyen ve içinde de bir sünger filtre olan bir malzeme. Ve ben motorun içindeki sünger filtreyi her dip çekiminde temizliyorum çünkü kalıp gibi doluyor. hava motorumun kapasitesi de 200 lt/h. ve bunu da artırmalı mıyım? Yada değişik bi kombinasyonda yapabilirim. 
Mesela motordan sünger filtreyi çıkarsam ve sadece hava üflese, askı filtre de suyu süzse iyi olur mu?
Birde akvaryum camının iç yüzeyinde film tabakası şeklinde ince yosun oluşmaya başladı. bunun nedeni de biyolojik dengesizlik mi acaba? 
Japon Balığı akvaryumu su problemi?
Merhaba arkadaşlar.

50x30x25 caplarında bir akvaryumum var. İçeriği şöyle:
  • Dibinde ince kum döşeli (yaklasık 1 cm kalınlıgında)
  • 1 adet kaya (daha doğrusu yumruk kadar taş :)  )
  • 1 adet de 20 cm boyunda iki ucu kalın delinmiş testi. Ufaklıklar içinde gezip istirahat edebiliyorlar.
  • 1 adet de 200 lt/Dk olan küçük filtre 
  • Ve son olarak da ısıtıcı (23 derecede ayarlı)
  • Balık olarak da 5 adet yaklaşık 4 cm'lik japon.
--------------------------------------------------------------

SORUN-1:

Suyu yeni değiştirsem dahi su bulanık oluyor. Suyu koymadan önce en az 3 gün buyuk bir kapta  kapağı açık vaziyette dinlendiriyorum. Klordan kurtulabilmek için.
Suyu doldururken 30 kg suya takriben 3-4 gr kaya tuzu atıyorum. Suyun mikrobunun kırılması için.
Su değişimini daima %70 - 80 arası yapıyorum. Ve ortalama 15- 20 günde bir değiştiriyorum.Her su değişiminden 1 hafta sonra dip çekimi yapıyorum. Ama bu bulanıklıktan bir türlü kurtulamadım.

Daha önce aynı akvaryumda cikletlerim vardı ama su aylarca ayna gibi duruyordu. Yemlemeyi de günde 2 defa 1.ncisi sabah 6.30 3.ncisi aksam 18.30 da olmak üzere 2 defa 10 gr'lık kasıkla yapıyorum. Yem olarak renkli top şeklinde bi japon yemi vardı vitaminli (paketi attığım için markayı unuttum) ve ciklet yemi olan kırmızı tetra yemi karıstırdım ve onu veriyorum. Yani %70 japon %30 oranında ciklet yemi veriyorum. Ve kuzucuklar da baya tosunlaştı bu arada  :)  Birde suları berrak olsa seyri çok güzel oluyor.

SORUN-2: 
Tosuncuklar yüzerken arada bir sırtlarını suyun üstüne vuruyorlar ve glup glup ses cıkartıyorlar. Özellikle gece yarıları. Akvaryumun lambasını sabah 6.30da yakıp aksam 22.00da söndürüyorum ve 2 aydır besliyorum. artık öyle bi alıştılar ki sadece beni görünce akvaryumun sol köşesinde birbirini eziyorlar :D  Eşim ve annemde aynı tepkiyi vermiyorlar ama :D Bu su yüzeyinde çıkartıkları ses bir sorunun habercisi mi ondan telaşlanıyorum.
--------------------------------------------------------------
Bu sorularım hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim ve de tavsiyeleriniz varsa beklerim. Çünkü bu tosuncukların 3'ünü fanusdan kurtardım bende telef olursa hem ben hem de eşim ve oğlum çok üzülürüz. 
30x27x25 Akvaryum Tür Tavsiyesi
Tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler arkadaslar. Kafamda betta ile japon var hala. Bi arkadasim bettayi akvaryumcudan alirsan fazla yasamaz dedi. Hormonluyorlarmis. Internetten de arastirdim oyle soylenince asli varmis. Birde gecen usenmeden metreyle olctum benim akv: 50x30x25 imis :)
30x27x25 Akvaryum Tür Tavsiyesi
Biraz arastirdim bu balikcagiz akintiyi sevmezmis, o yuzden hava motorunun kutusundan delikli borular cikmisti selale yapmak icin. Onlari kullanayim bari :) dekor olarak da kum, denizkabugu, ufak bi taş ve testi var. Bi tanede bitki alsam kurtarir heralde ? @YILDIZTOZU tesekkurler.
30x27x25 Akvaryum Tür Tavsiyesi
@Burakak123
Benim çoğaltıp satmak gibi bi amacım yok :) Birde lepistesi fazla sevmiyorum. 

@YILDIZTOZU

betta splenders'ten 2 tane alsam nasıl olur? birde bildiğim kadarıyla bu balıkcağız yüzmüyor hep sabit duruyor :D Ayrıca dayanıklı mıdır? 


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.