ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
doqantr81
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Kasım 2014 15:43
Son Ziyaret:
21 Aralık 2016 23:57
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğan Ata
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Düzce
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doğan Ata

SON 9 MESAJI

Zebra Yavruları Ayrı Yerde Kafam Karışık


[/IMG][/IMG]

arkadaşlar dişi zebram ilk yavrularını 4 ay önce vermişti bir kez daha doğum yapınca 2-3 cm ulaşan yavrulardan elimde 20 -30 adet kadar yavru vardı bende 15 litre akvaryuma ayırdım onları hava motorunu taktım venusaqua ap-408 markalı hava motoru çok titreşim yapıyor ama yukarı koydum hava taşı akvaryumda oksijen sağlıyorum ısıtıcı çalışıyor ama yavrular anormal şekilde eyerde geziyor ve bazıları albino zebra olmamasına rağmen çizgili ama beyaz renkteler sanki korktularda beyaz rengi almışlar gibi oldukları yerde kalıyorlar çok gezmiyorlar kimi zaman hareket bile etmiyorlar sebebi sizlerce nedir acaba ?

birde ana tankımda 100'e yakın zebra yavrularım var camla böldüm büyük balıklar ulaşamasın diye ufak akvaryumdaki zebra yavrularını büyük balıkların yanına koysam zarar görürlermi yavruların yanına koysam yemelerinden veya saldırmalarından korkuyorum :(


akvaryumumda ;

2 Orta Boy Papağan Balığı

2 Büyük 2 Orta Yunus Balığı

2 Albino Balığı

1 Büyük Erkek Zebra

1 orta boy ahli balığı

1 orta boy paslı balığı

2 Orta Boy Melanochromis auratus

1 vatoz

1 çöpçü bulunmakta

Diğer Mesajlarımda Hatalarım Var Sanırm Kimse Cevap Vermemişti Bu konu Benim İçin Çok Önemli Sizlerden Gerekli Yardımları Bekliyorum..

İrtibat Telefonum Her Saatte Müsaiittir .

05446054654


doqantr812015-05-03 02:30:11
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Merhaba Akvarist Arkadaşlarım .

Özetle 200 lt akvaryumum var. Ortadan camla böldüm akvaryumumu, bir erkek bir dişi zebra balığımı ayrı yere koydum, öbür balıklarım diğer tarafta. Dişinin karnı patlayacak şekilde şişti ve kırmızı ve turuncu ama tüpçük olayını bilmiyorum bilgim yok o konuda. Erkek zebra ile beraber küpün altını kuyu yaptılar resmen hergün kazıyorlar erkek yan yatıyor, kendini titretiyor. Dişi de arada sık sık titretiyor kendini yan yatıpta kontrol ediyorum. Yumurta bırakmamışlar gerçi gözle görebilirmiyim bilmiyorum da... İkisi de aralıklı olarak küpün içine giriyor, aynı hareketi oraya yapıyorlar. Yaklaşık olarak bu olay 3 aydır sürüyor 3 ay önce almıştım balıklarımı. Dişinin karnı hafif şişikti ve kırmızıydı vücudu erkek balık camın öbür tarafına yaklaşan balıklara kafa bile atıyor hatta nerdeyse yumurtlama işlemi için bir yem yöntem falan var mıdır? Değerli akviristlere soruyorum. İsteyenlere yarın fotoğraf ekleyebilirim detaylıca.
Cenk Bildir2015-02-05 09:27:57
MAVİ YUNUSUMDAKİ ANORMALLİK
Fotoğraf: MALESEF KOYAMADIM AMA KOYACAM .

Canlıdaki Belirtiler: KAYALI SÜS BİTKİSİ VAR ARASINDAKİ DELİĞE GİRİYOR VE HİÇ ÇIKMIYOR

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200 LT

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: SARI PRENSES Erkek .  (BEYAZ Gözleri Kıpkırmızı Kendisi Bembeyaz 2 Tane Yavrum Var ) 2 Tane Sarı Prenses Yavru Bir Tane Sarı Prenses Yavru Ama Üst Kanatlarında Siyah Sarı Bir Tane Adını Bilmediğim Beyaz Ciklet Hepsi Canlı Doğuran Balık 2 Tane Mavi Kanatları Sarı Yunus Balığı Dişi Erkek

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:İç filtre Elyaf 200 lt Isıtıcı 200 Lt Uygun Büyük Motor

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: DeepDezopur ( Çözelti Dezenfektanı ) Bacteria Feeder Deep Aqua Fix 50 ml (

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Bir Tane Delikli İskelet Kafası Bir Tane 2 Parça Kırık Gemi Bir Tane Süs Kaya Bir Tane PH Değeri Arttıran Kaya 2 Tane Süs Bitki

Merhaba Akvaryumcu Arkadaşlarım .
Sizlerden Bilgi Almak İstiyorum .
Balıklarım Canlı Doğuran Cikletlerden Bir Heves 200 Lt Akvaryum Aldm Kendime Önceki Açtığım Konuda Su Düzenlemesi İle İlgili çözüm aramıştım çözümü burdan deneyimli arkadaşlarım yardımcı oldular sayelerinde balıklarımı besliyorum içinde ama şöyle birşey var .
http://foto.akvaryum.com/fotolar/167760/f-chicos-dekor-kaya-ev.jpg
böyle bir kayam var delikli ve mavi sarı dediğim yunus balığımın bir tanesi öldü üstten su aldım 10 litre değiştirim dedim dinlendirdiğim 10 litre suyu koydum birgün sonra işten geldiğimde hava motoru çalışmıyordu az püskürtüyordu ve bir tane balığım ölmüştü . AMA AĞZI AÇIK BİR ŞEKİLDE ölmüştü . anlam veremedim şaşırdım resmen görünce sanki korkmuşta ölmüş gibi görüntüsü vardı . 2 gün geçti ve 2 balığım daha telef oldu neden oldu anlayamadım bir türlü . asıl sorum şu mavi sarı kanatlı yunus balığım 2 tane idi biri dişi biri erkek büyüklerdi balıklarım ama şimdiyse öbür mavi sarı yunus balığım KAYA DELİĞİNDEN DIŞARI HİÇ ÇIKMIYOR acil çözüm istiyorum arkadaşlar anlayamadım çözümde bulamadım kafayı yicem yoksa birde dikkatimi çekti kafasında beyazımsı benek olmuş biraz sanırım beyaz melek hastalığına kaldı ama . geçenlerde balıklarım ölmeden önce yunus balıklarımdan birisinin dişiye saldırdığını gördüm insan gibi kavga ediyordu sanki bırakmıyordu peşini ve kavga ediyorlardı . BANA ACİL YARDIM EDİN SAYIN FORUM DEĞERLİLERİ.



27 kişi okumuş cevap vermemiş arkadaşlar bilgi istiorum sizlerden çok acil bi durum benim için
200 LT Akvaryuma Çeşme Suyu ?
arkadaslar 200 lt akvarumu termostat motoru ile calısır vaziette 200 lt su doldurdum iç filtre kodum geçen gün metilen mavi mürekkeb döktüm içine bir şişe akvarumcu öyle sölemişti . etkisi nelerdir yani faydası bide mavi metilen mürekkepi kendi kendine suda renk özelliğini yitirirmi ?

acil cevap bekliyorum arkadaşlar ?
200 LT Akvaryuma Çeşme Suyu ?
Arkadaşlar ben akvaryumumu kurdum ama bizi soracam sizlere iç filtre elyaf benim ve suyu 200 lt doldurdum ama elyaf kili gibi suruyle yuzuyor suda bunların zarari varmi neler yapabilirim ?
200 LT Akvaryuma Çeşme Suyu ?
arkadaşlar artezyen suyu değil bu tabikide . gittim sizler için fotoğrafını çektim . daha iyi bilgi alabilmek için .


bu su deposu arkadaşlar benim çeşme suyum bu depodan geliyor soracaksınız şimdi işlemden geçiyormu diye herhangi bilgim yok ama bu depodan geliyor bana ve bütün mahalleye . o yüzden emin olamadım ve sizlerden detaylıca bilgi almak istedim
200 LT Akvaryuma Çeşme Suyu ?
Arkadaslar herkese verdiği bilgiler için teşekkür ederim . ben yunus balığı beslemeyi düşünüyorum . yavru almayıda düşünüyorum . çeşme suyum şöyleki bizim sular kireçli sudur . şebeke suyu değil çeşme suyum su deposu var oradan geliyor sular bize şebeke suyu değil tekrar hatırlatmak isterim . bununla ilgili ne yapabilirim bunlarla ilgili bilgi almak istiyorum .
200 LT Akvaryuma Çeşme Suyu ?
Fatih bey havalandırmadan kastınız nedir . 
200 LT Akvaryuma Çeşme Suyu ?
Merhabalar Arkadaşlar Ben Düzceden Doğan Ata . Benim Akvaryuma Merakım Zevkim Hobim Yıllardır Var . Deneyimlerim Çok Var ama acil bir konuda sizlerin yardımına ihtiyacım var bana yardımcı olunuz lütfen . sorunum şu .

200 Lt  100*50*40 Akvaryum Tankım Var Yeni aldım içine daha su bile dökmedim aldığım gibi duruyor . ama aklımda ciddi sorunlar var daha önceden 10 lt ufak akvaryumumda bir vatoz 2 japon 1 teleskopum vardı 3 ay zamanla bunların ilaçları falan tedavilerini yaptım ama öldüler . ve 200 lt akvaryumumda hazır su kullanmam külfiyeti çok olur . benim oturduğum yerde su deposu var büyük oradan geliyor bana su . ben genelde 3 gün kapağı açık çeşme suyunu bekletiyorum klorü gitsin diye akvaryuma öyle koyuyordum ( 10 lt ) . şimdi 200 lt akvaryumuma hazır sumu almalıyım yoksa çeşme suyunu 1 hafta falan motoru ısıtıcısı ile bekletsem olurmu ? hazır su 50 Tl oluyor ve 20 lt 10 adet damacana gerekiyor onlar için . çeşme suyum kireçli benim ama bekletme işlemini 1 haftada yapsam motor çalışır şekilde ısıtıcıyla beraber böyle olurmu acaba akvaryumcuya sorduğumda öyle daha iyi olur balıklar için dedi bana ama emin olamıyorum . birde akvaryumcuda ŞEBEKE SUYUNU AKVARYUM SUYUNA ÇEVİRİR adında mavi bir şişe gördüm o işe yararmı . profesyonel arkadaşlardan deneyimlilerden detaylı bilgiler bekliyorum arkadaşlar benim için çok önemli . yavru yunus balığı beslemeyi düşünüyorum . acil yardımlarınızı bekliyorum. 


MESAJIMI 15 KİŞİ GÖRMÜŞ VE CEVAP ALAMAMAM BENİ ÇOK ÜZDÜ ARKADAŞLAR . YARDIMCI OLUNUZ LÜTFEN

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.