ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bendini
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Kasım 2014 00:08
Son Ziyaret:
31 Mart 2017 22:41
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bendini Akıntürk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bendini Akıntürk

SON 10 MESAJI

Danio Zebra Balıkları Zayıflayıp Ölüyor.
[S][/S]Fotoğraf: Yüklenmedi.
Hastalık Belirtileri: Zayıflama ile birlikte gelen ölüm
Akvaryum Kapasitesi (litre): +500
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 3 Danio zebra, 2 Kaplan tetrazon, 1 katil melek
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Bilinmiyor.
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Kırmızı küçük top yem ve onunla karışık renkli pul yem.


Şimdi herşey den önce gerek kulaktan dolma gerek varsayımlar la gerekse yaşadıkları kötü deneyimlerle örnekleyerek bu balıklar birbirleriyle yaşamaz demeyin. Bu balıklar yaklaşık 1.5 yıldır birlikte huzur ve barış içinde yaşıyorlar. Öncesinde 200 litrelik tankta olan bu balıkların tümünü 500 litrelik (taş çakıl hariç net 500 litre) bir tanka yatırdım.

Danio zebraların bilinen net ömrü zaten 1.5 - 2 yıldır yaklaşık 1 yıl önce aldığım yeşil danio zebraların diğerlerin den zayıf olarak gözüme çarpanlarının bir kısmı daha da zayıflayıp zamanla öldü kimisi de şişmanlamadan boyuna büyüyerek yani uzunlayarak büyüdü hem uzunlamasına hemde şişmanlayarak büyüyenler gayet sağlıklı ancak uzunlamasına büyüyenler maalesef öldüler.

Danio zebra seçiminde önemli hususun kilolu olmasını maalesef bu kötü deneyimlerimle kazandım. Son 2 gündür yüzerken görmediğim zebralar dan biri bugün filtrenin altına yatmış ölü gibi bekliyordu öldü zannedip alacakken yaşadığını fark ettim ancak süzgeçlerini kımıldatmayinca dibe çöküyor ve oldukça zayıflamış durumdaydı bu bir hastalık mı? Kurtarılabilirmi?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Karma Akvaryumda Tür Tavsiyesi
Merhabalar,

10 Lepistes le kurduğum 100 litrelik akvaryumun su seviyesi ve taş vs.. derken yaklaşık dolu dolu 75 litresi var.

10 lepistesin tamamını katleden 2 kaplan tetrazonum var ilk aldıklarımda çok saldırgan ve agresiflerdi ama şuanda gayet sakin ve uysallar.

Şuan akvaryum içeriği;
2 Kaplan Tetrazon (Psikolojisi düzelmiş)
2 Pembe Danio Zebra (Birinin rengi beyaza döndü)
3 Yeşil Danio Zebra (Mavi aydınlatmalı akvaryumlarda geceleri çok güzel görünüyorlar.)
1 Turuncu Danio Zebra (Bunu neden aldım ki ben [:?])
5 Lepistes
2 Neon Tetra (Mavi aydınlatmalı akvaryumlarda onlar aslında yok : ))
1 Oldukca büyük ve çok çalışkan çöpçü (Emektar yaa)

Lepistesleri katlettikten aylar sonra yeni aldığım lepisteslere hiç vurmadılar 3 aydır bu yukarıdaki türler mutlu mesut yaşıyorlar ama yavru ve hamile lepistes yok zaten çoğaltmak gibi bir istediğimde yok.

Yem olarak pul ve şu yemin [IMG]http://mcdn01.gittigidiyor.net/21349/tn30/213496924_tn30_0.jpg[/IMG] karışımını kullanıyorum.

Asıl merak ettiğim ve yapmak istediğim şey akvaryuma küçük boylu japon balığı atsam bir sıkıntı olurmu? olursa nasıl bir sıkıntı olur?

cevaplarınızı bekliyorum iyi hobiler dilerim.[EDIT]Bendini,2016-05-29 23:33:54[/EDIT]
Akvaryum Hava Motoru Ses Sorunu
İç filtre varsa hava motoru gereksiz süs olarak uzun hava taşı aldıysan ve bir aksesuar olsun diyorsan sıcak silikon la duvara yada bir yere sabitle fark edersin ki bir yere sabit koyup üzerine bastırınca ses kesilecektir sıcak silikon yoksa yada o ise girmek istemiyorsan hava da askı da tut bir yere bırakma as bir yere ip yada misina gibi bir şeyle Buda sesi bir nebze azaltacaktir tamamen susturmak imkansız ancak el yapımı bilgisayar fanindan hava motoru yapımına incele derim zerre ses yok sadece kabarcık çıkartir 0 maliyet le işini görür.
Japon, Danio Zebra, Tetrazon Ve Lepistes
Danio zebra, kaplan tetrazon ve lepistes akvaryumuma bir kaç oranda Japon eklemek istiyorum lepistes tercihini hatalı yaptım gerekirse feda diyebilirim gerekirse tetrazonlarida gözden çıkartabilirim isteyene veririm yada ayırırım ancak Japon ve daniolar konusunda istekliyim Danio zebralar çok güzel balıklar pembe 2 Daniom var ve her koyu renginden 2 ser tane daha almayı düşünüyorum ve yanina da bir kaç oranda Japon düşünüyorum lepistes ve tetrazon balıklarinida çıkartmasam yavru alamamak haricinde bir sorun yaşar miyim? Forum da lepistes ve Japonları birlikte besleyip sorun yapamadığını söyleyenleri gördüm tetrazon 2 tane var ve gayet uysal korktuğum başıma gelmedi ancak ne yapacaklari belli olmayan tür den bir balık gözden çıkartilabilir. Yorumlarınızi bekliyorum..
[çözüldü]su Temizleme Motoru Elektrik Kaçırıyor
[QUOTE=Kınayu]Yaptığınız çok tehlikeli bir işlem sıcak silikon olayı geçici çözmüş olablir.Sıcak silikon zamanla suda çözülmüyeceginin bir garantisi veya sizin homojen şekilde her tarafa eşit yayarak yapıştırdığınızın garantisi olamaz artı sizin kablo çıkış noktasını kapatarak filtrenin motorunun soğutulması için su girmesi gereken üst ve yan kısımların su girişini iptal etmiş oldunuz.
Motorunuz kısa sürede ısınarak yeniden ağrıza verecektir.Yada yanacaktır.Saygılar.[/QUOTE] sık sık kontrol kalemiyle kontrol ediyorum ve Donmuş silikonun suda çözülme ihtimali ilginç geldi silikonu bütün halde 1 dal olarak suyun içine at bakalım kaç asır sağlam kalıyor [:)] öte yandan ısınma ihtimali; arıza veren cihaz bir temizlik motoru zaten her halükarda belli bir miktar az buz bir ısı yazıyor. Silikonla tıkadığım kısım zaten tıkalı olması gereken bir kısım orası tıkalı olmasa motorun tüm elektronik aksamı su içinde yüzer yazdığı ısınma problemine gelecek olursak oradan değilde kenarlarından yeterince soğuğu alıyor ve sonuçta bu belli bir ısıda ki suyu devir daim yapan bir motor en fazla ne kadar ısınabilir yaptığım şeyin tehlikeli olduğunu zaten biliyorum kullandığım motorun suyu çıkartma gücü sağlam kalitesini seviyorum kablosu da camda ezilip çizilmiş Buda elektrik kacağına mahal vermiş ve sorun bir şekilde çözüldü tekrar benzeri bir sorun verecek olursa çıkartıp atcam artık yapacak bişe yok iyi forumlar..
[çözüldü]su Temizleme Motoru Elektrik Kaçırıyor
Yorumlarınız için çok teşekkürler.

Sorunu çözdüm.

Temizleme motorunu üst kapağını kaba kuvvetle açtım.

Kablonun cam tarafından çizilip tellerinin görüldüğü yeri kestim yeniden sıyırıp bağladım tellerin dışarıda kalmayacak şekilde yoğun sıcak silikon bastım üst kısmını tamamen silikonlayip tekrar kapağını kapattım kapagida silikonla kenarlarını tamamen yapıştırdım son olarak kapağın kablo çıkış deliğine de silikon bastım bir kaba su koyup içine bıraktım motoru kontrol kalemiyle denedim kaçak yok. Akvaryum a bıraktım kontrol kalemiyle denedim sorun yok. Son olarak su geçirmez florasani akvaryumun arkasına koyup sabitledim o suyun içindeyken de suda ölü elektrik vardı sorun çözüldü aynı sorunu yaşayanlar pahalı motor kullanıp yerine ucuz bir motor almak yerine tamir etmeyi deneyebilir sıcak silikon hayat kurtarır.
[çözüldü]su Temizleme Motoru Elektrik Kaçırıyor
Su geçirmez florasan suyun içindeyken akvaryumun suyunu bulanık gösteriyor suyun dışına kaldırdığımda son derece aydınlık ve berrak gösteriyor tam onu ayarlarken farkettim ki su elektrik kaçırıyor böyle su geçirmez florasanın diye saydırırken florasanın elektriğini kestim baktım ki elektrik kaçağı devam ediyor akvaryumun fişini komple çektim kesildi, fişi taktım, kaçak devam ediyor, su motorunun fişi çektim elektrik çarpıntısı kesildi parmağını ucuna hafif bir kesik attım ve akvaryuma soktum su motorunun fişini taktım (saçlara bi fön çektim gece gece çok güzel oldu) gerçekten kaçak kesinlikle su motorunda su motorunun kablosunda bi sıyırılma gördüm siyah kablo sıyırılmış içindeki kablolar görünüyordu (kablolar teller değil) ve içine koyduğumda o kabloların deliğinden kabarcık çıkıyordu sanki içinde karınca yada nefes almaya çalışan bi canlıvarmış gibi siz anladınız.

o kablolu kısmı sıcak slikola kör edebilirmiyim?

başka bir çözümü varmıdır?

elektrik kaçağı fazla şiddetli değil balıklara zarar/hasar verirmi?

su motoru çok şiddetli su fışkırtıyordu içinde yani pek anlamam ama bu kadar sağlamını bidaha bulabileceğimden endişeliyim.

yorumlarınızı bekliyorum, sağlıklı balıkalr dilerim.[EDIT]Bendini,2016-04-18 10:55:07[/EDIT]
Tetrazon, Lepistes, Pembe Zebra
[QUOTE=EsatK]Balık kendini kolay kolay bir yere sıkıştırmaz lepistes ölmüş diğer balıklarda leşini yemiştir. Tetrazonlar sürekli kuyruklarına ve yüzgeçlerine saldırır lepisteslerin ta ki ölünceye dek.[/QUOTE]

seni canı gönülden tebrik ediyorum.
soruma bu kadar net cevap vermen mükemmel bişey harika eşsiz muazzam.

Benim tetrazonun türü bu;
http://www.canlipetshop.com/product_info.php?products_id=1649
Burada her türlü canlı doğuranla uyumlu olduğu söyleniyor.

http://www.canlipetshop.com/product_info.php?products_id=3450
http://www.canlipetshop.com/product_info.php?products_id=1336
bunlarda akvaryuma her renginden birer tane katmak istediğim tetrazon çeşitleri bunlardada özellikle lepistes ve yine canlı doğrularan akvaryumunda zararsız oldukları yazılı.

Cevaplarınızı bekliyorum? [zzz]
Tetrazon, Lepistes, Pembe Zebra
Tetrazonlardan önce kaybolan balığı buldum maalesef ölmüş ve karnından parçalanmış gibiydi günlerdir kayıp muhtemelen biryere sıkışıp öldü,

öbür kayıp olan yavru lepisteside buldum gayet sağlıklıydı galiba tetrazonların günahını aldım.

bana tetrazonlar o kadar saldırgan bir balıkmış gibide gelmedi ama yavrular için anneleri bile tehlikeliyken farklı tür bir balık ultra tehlike demektir farkındayım bu nedenle şimdilik lepistesleri bir pet şişe kesip bol sayıda delik delip içine koyup aynı akvaryumda barındırıyorum farklı türleri aynı akvaryumda besleyebilmek için akvaryumda bir bölme oluşturmanın kolayı varmıdır?
Tetrazon, Lepistes, Pembe Zebra
Bugün helal süt emmiş bir akvaryumcu buldum zannederken yine yaşa bastık galiba lepistesler le uyumlu balık ne var diye sordum lepistes tankından gösterdiği lepistesler le yaşayan 2 tetrazon ve yine bir başka lepistes tankından lepistesler le yaşayan 2 pembe zebra aldım bu iki balık türüde lepistesler le aynı tankin içindeydi aldım eve geldim uygun bir şekil de daha önce 1 i kayıp 3 yetişkin 1 de yavru lepistes olan akvaryumun içine attım eve geldiğim de biraz araştırdım ve bu tetrazon ve lepistes uyumu için pekte iyi olmayan konu ve yorumlar okudum yavru lepistes kayıp daha önceden tetrazonlari atmadan günler önce bir yetişkin lepistes daha kayıp olmuştu bu Türler uyum sağlayabilir mi akvaryum da ısıtıcı hariç herşey tamam yorumlarınızi bekliyorum sağlıklı balıklar dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.