ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nitzschezs
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2015 21:57
Son Ziyaret:
03 Temmuz 2016 00:35
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erdinç şentürker
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

erdinç şentürker

SON 10 MESAJI

Hamile Lepisteslerimi Fanusa Alsam Olurmu
Bir fanusa ayırabilirsin ancak ben kesinlikle tavsiye etmem. Çünkü onlarda bir canlı ve bu bir doğa olayı. Akvaryum küçükte olsa rafyalardan yada en azından küçük çaplı taşları altlarında boşluk kalabilecek gibi dizerek yavru balıkların saklanmasına olanak tanıyabilirsin. Doğan yavrulardan bir kaçını kaybetsen de doğal olanı uygulamanda ben herzaman fayda var derim. Ancak eğer bunları yapacak hiçbir imkanın yoksa yavruları alıncaya kadar koyabilirsin, daha sonra annenin de dinlenmesine zaman tanı ve sonrasında normal akvaryumuna yeniden al ancak mutlaka dinlendir yeni doğum yapmış bir anne gibi davran onunda zamana ihtiyacı var. Yavrularınıda Allah analı babalı büyütsün :)
Beyaz Benek Hastalığımı Var ?
Balıklarındaki rahatsızlık beyaz benek değil, ancak balıklarında renk kaybın var. Öncelikle yemini değiştirmeni düşünmelisin, rengini daha sağlam ve pigmentleri arttırıcı yemler var ben balıklarımda çok kullandım ve gerçekten işe yarıyor.
Çiftleşme Belirtisimi
Çiftleşme belirtisi olabilir, çünkü genelde çiftleşmeden önce yaptıkları bir davranıştır. Ancak bazı durumlarda sahiplenme olarak yapmakta ve çiftleşmemektedirler. Bendekiler bu şekilde yapıyordu. Bekleyip diğer davranışlarını gözlemlemek gerek.
Isitici Kirildi Su Soguk
Sabah ilk is isitici aldim. Su biraz isindiktan sonra dip cekimi ve su yenilemesi yaptim. Hepsi yasiyor ancak bazen yan yatiyorlar sanirim hastalar. Surekli baslarindayim umarim olmezler. Suan hepsi bir araya geliyor ve motora yaklasiyorlar ve genelde dipteler cok korkuyorum. Tavsiyesi olan varmi arkadaslar. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169915/IMAG0292.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169915/IMAG0292.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169915/IMAG0292.jpg[/IMG]


Resmini attim neden boyle yapiyorlar normalde baya gezer tozarlardi
Isitici Kirildi Su Soguk
Arkadaslar merhaba
Akvaryumun isiticisi patladi. Hava okadar soguk ki su felaket soguk suan isitici alabilecegim bir yer yok. Elektrikli sobanin bir gozunu acip akvaryum camina yaklastirdim su en azindan buz gibi olmasin diye. Astronot besliyorum, sogukta biraz bayginlasmis gibilerdi ne yapabilitim bir akil verim onlara bise olursa cok kotu olurum[:'(]
Elektirikler Giderse Ne Olur?
Akvaryum pencere kenarında yada çok soğuk bir alanda değilse aşırı bir ısı problemi yaşamazsın. Ancak oksijen problemi kesinlikle yaşarsın zaten baktığında balıkların su yüzeyine çıkıp oksijen almaya çalışıyor olacaktır hemen ölürlermi hayır. Ancak uzun süreli kesinti varsa balıklar yavaş yavaş rahatsız olacaktır. Strese girenlerinde ölme ihtimali var. Aynı durum benim başıma geldi ve balıklarımdan biri kendini toparlayamadı. Tabi bu türlere göre değişir. Astronotlarda çok sıkıntılı bir durum olmuyor. Onlardada ısı değişimi daha fazla sorun yaratıyor. ama imkanın varsa kesinlikle elektrik kesilince en azından bu makneleri çalıştırabilecek bir pil yada pilli motor kullanman olur. Kısa kesintilerde aşırı sorun olmaz ama yinede gözlemlersin. Hiç bilmedin damacana pompasıyla hava bas akvaryum suyuna, bende bu yöntemi kullanmıştım.
Astronot Akvaryumu İçin Öneriler (resimli)
Bence akvaryumu daha uyguna alabilirdin ancak yinede ortalama piyasa değerine almışsın. Kum olarak ben astronotlarımda kırık midye kullanıyorum, içerisinde fazla bir süs kullanmıorum sadece 3D arka plan ve kök kullanıyorum. 1200 yeterli olmayabilir çünkü astrootlar akvaryumu gerçekten çok krletiyorlar. Özellikle et ciğer vb verdiklerinde bunu daha falz yaporumıyorlar. Ama illa 1200 kullanabilirim değiştiremem diyorsan iç filtreye destekle derim ve dip çekim işlemini daha sık yapmalısın. Astronot çok tatlı bir balıktır. Yem olarak köpek yemide kullanabilirsin. Ben petshop arkadaşım öyle besliordu bende denedim gerçekten çok seviyorlar ama bendekiler az haşlanmış kırmıız ete bayılıyorlar. Ama genelde ciğer en sevdikleridir. Arada bitkisel yem kullan bal yiyen baldan usanır. Hava motoru kullanırmısın bilmem. İç motorun varsa kullanmayabilirisin. Ancak ben akvaryuma ikisinide yerleştirdim. İç motoru günde 5 saat filan çalıştırıyorum. Dış motor zaten sürekli çalışıyor. Hava motoruda iç motor çalıştırmadğım anlarda çalıştırıyorum. Gayet güzel bir şekilde büyüyorlar.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba

Aranıza adanadan katıldım arkadaşlar. Canlı doğurandan başlayıp yavaş yavaş ilerlemiş birisiyim. Şuan akvaryuma sahipim. Birisinde victoria, birisinde astronot, birisinde de arowana beslemekteyim. Balıklar konusunda sorularınız olursada elimizden geldiğince yardımcı olabilirim.
Japon İcin Kum Veya Tas
Kesinlikle, sen bana bakma. Ben ciklet akvaryumundan kalan kumumu kullanmıştım. Midye kırığı keskindir. Ağzına sürekli kum alan bir balığa iyi gelmez. Sen eğer mümkünse 0 derece kum kullan. Balıkların rahat bir şekilde yaşatırsın.
Hangi Balığı Beslemeliyim?
Merhaba

Yeni iseniz en uygunu küçük balıklardan, lepistes, plati, kılıçkuyruk,molly vb. yani canlı doğuranlar tavsiye edilir. Bu balıkların ortamını suyunu, bitki miktarını, ph'ı iyi tutarsan bu balıklar doğurmaya çok müsaittir ve sık sık yavru görürsün. Tabi bu durum sizi heveslendirir ve birazdaha büyük balıklara geçmek istersin.

Zamanla cikletlere geçebilirsin. Büyük ihtimalle sarı prensesten başlamak uygun olur. Ancak benim tavsiyem ciklette bile karma yapmak çok iyi değildir. Ben genelde tek tür seviyorum. Beyaz prenses beslenebilir sahiplenme içgüdüleri fazladır. Kendine ev bile yapar izlerken zevk alırsın. Bendekiler mütahit gibiydiler :D

Ben demasonilere aşığım çok ama çok seviyorum bence en tatlı balıklardandır demasoni.

Suan astronot, piranha ve arowana besliyorum. Bunlardan astronot ve arowana gerçekten ilerde beslenmesi gereken balıklar arasında.

En son olarak deniz akvarumu kurmayı planlıyorum ancak daha kısmet olmadı.

Bence yeni başlayan arkadaşlarda bu sıralamada gidebilir ama çeşitler tabıkı farklı olabilir

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.