ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aquamem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ocak 2015 21:21
Son Ziyaret:
02 Ağustos 2015 22:51
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aqua Mehmet
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aqua Mehmet

SON 4 MESAJI

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
 İnternet üzerinden Biyolojik Filtrasyon ile ilgili araştırmalar yaparken Biolife firması aramalarda gözüme çarptı, Denizli ilinde olduğunu farkettiğimde de zaman kaybetmeden kendilerinle iletişime geçtim.
Bora Beyin Akvaryumlar için özveri ile araştırma yaptığını ve arge çalışmaları ile sistemler geliştirdiğini gördüm.
Kendisini burdan da tebrik eder, çalışmalarının ve başarılarının devamını dilerim.

------------------------
Neden fiziksel, kimyasal filtrasyon değilde biyolojik filtrasyon üzerine arayışa girdiğimide, kısaca doğal dengeye nekadar çok yaklaşırsak canlılarımızın okadar rahat edeceği heralde.
* Biyolojik filtrasyon, bir dizi bakteri grubunun suyu arındırması işlemidir.
Öncelikle bu bakteri gruplarını araştırmak, nerde nasıl yaşadığını, nasıl bir işlem gerçekleştirdiğini, bakterilerin yaşalaması, çoğalması gibi zincirin halkalarını anlamaya çalışmakla bu işe daha farklı boyuttan bakabilmeyi sağlar.

Akvaryuma atılan yemler, çürüyen parçalar, bitki ve balıkların atıkları dışkıları, açığa çıkan üre, amonyak ve asitler için akvaryum florasına destekleyici sistemler için savaş veriyoruz.
Kısaca bu dönüşümü anlatmak gerekirse (Nitrifikasyon)
1- Amonyak (NH3) suda iyonize olmuş hali Amonyum (NH4) sudaki yoğunluğunun artması, akvaryumdaki canlılarımız için ölümlere varan sonuçlar çıkarır.
Bu aşamada NİTROSOMONAS bakterileri, yeterli miktarda koloni oluşturabilmişse Amonyağı enerji olarak kullanır ve daha az zehirli olan NİTRİT (NO2)'e dönüştürür.
2- Tabikide Nitrit'te canlılarımız için zararlıdır. Bu aşamada NİTROBACTER grubu bakteri türleri nitrifikasyon ile Nitriti NİTRAT'a dönüştürürler.
Nitrat, amonyak ve nitrit kadar zehirli değildir, ancak yinede ortamdaki miktarı belirli oranı geçmemelidir.
Yukarıdaki bakteri grupları Oksijen (aerobik) vasıtasıyla akvaryuma fayda sağlıyor.
3- Nitrit ile savaşı doğadaki Anaeorobik (oksijensiz) bakteri grubu PSEUDOMONAS'ların (Denitrifikasyon bakterileri) kullandıkları nitratı, AZOT (N2) gazına dönüştürürler ve sirkilasyon vasıtasıyla havaya karışarak akvaryumdan uzaklaşır.
Bu popülasyonuda dengede tutmak önemli, aşırı miktarda çoğalırsa da açığa çıkaracakları hidrojen sülfürde son derece zararlıdır.

Denitrifikasyonun oluşmadığı akvaryumlarda su değişimi, nitrat miktarını kontrol altında tutma, bitki besleme (Nitrat/azot döngüsünde önemli yeri var), olayı kontrol altında tutabilmek için değişik dış filtreler, filtre malzemeleri ile olayı kontrol altına almaya çalışıyoruz.

Yeni kurulan akvaryumlarda bu düzenin oluşmayacağı için akvaryumların boş çalıştırılması, az miktarda yem veya bitki vb., bir kaç balık atılması, yada HAZIR BAKTERİ KÜLTÜRLERİNİ yada hazır kurulu olan sağlıklı bir akvaryumdan alınacak BİOSTATER adı verilen su takviyesi, akvaryuma ilave olarak ekleme önerilir.
Tabi bu bakterilerin gelişimi için akvaryum ısısını, gerekli oksijenin sağlanması bakteri oluşumunu hızlandırır.
** Burda bahsettiğim bakteri grupları geneldir. Bu bakteri gruplarının birçok türü vardır: yuvarlak, çubuk, oval şekillerde, değişik boylarda. Bu konu ile ilgili detaylı bilgileri mikrobiyoloji konusunda araştırmalar ile belirlenir.
----------------------------

Türkiye'de bu hobiyle uğraşan kişilerin kullanmakta olduğu forum sayfalarında, yabancı forum sitelerinde yapmış olduğum araştırmalara göre herkes kendine göre bir filtrasyon sistemi geliştirmekte, kullanmakta (fiziksel, kimyasal, biyolojik). Ama bazıları kullandıkları filtreler ile biyolojiye karşı gelmekte. Biyolojik olarak oluşan akvaryum florasını kimyasallar ile bozmakta, akvaryumun dengesini bozmakta. Kimyasal filtre 7/24 çalışmasındansa gerekli durumlarda çalıştırılması tarafındayım.
Hali hazırda gelen filtre sistemlerini sorgulamadan, kullanım klavuzlarını okumadan çıkılan yolda hata yapma oranımızında fazla olduğunu düşünüyorum.

Doğada oturmuş okadar mükemmel bir sistem varki, bazen dalgalarla oluşan kabarcıklar, bazen bahsedilen diğer canlılar, akıntının hızı, debisi...
Bizde bu sistemi taklit etmekle akvaryumdaki canlılara rahat ve huzurlu bir ortam yaratmaya calısıyoruz.

Deniz akvaryumları ile ilgilenenler bu dengeye çok daha bilimsel yaklaşmayı deniyor, belirli sürelerde TEST KİTLERİ (nitrit, nitrat, amonyum/amonyak NH4/NH3, toplam sertlik GH, pH değeri, fosfat, demir, bakır, tuz vs.) ile belirtilen değerleri kontrol altında tutmayı hedefliyorlar, gerekirse ilaveler ile düzende tutmaya çalışıyorlar.
Tuzlu su akvaryumlarının olmazsa olmazı PROTEİN SKİMMER'de tamamen bu zararlı maddeleri akvaryum dışına atmak için düşünülmüş bir sistem. Balıklar amonyak, Nitrit, Nitrat, Fosfat, karbonhidrat gibi zararlı atıklarını temizlemek için düşünülmüş ve uygulanan bir sistem. Uygun, kullanışlı, sessiz, enerjisi az diyebileceğiniz sistem için 1000-2000 tl gibi bi fiyatı elinizden cıkarmanız gerekir.
Tabi bu sistemi tatlı suda çalıştırabilmek için gerekli tuz konsantrasyonu (yoğunluğu) çalışma prensibi için yeterli değil.
Nitrat ve Fosfat reaktörleri kullanarakta bu değerleri dengede tutabilirsiniz. Ama fiyatları araştırdığınızda mastaflar çok gelebilir.
Zararlılara karşı Ultra Viole ışıklar, Kaliteli aydınlatma sistemleri etkili unsurlar.

Bora Bey'in de test akvaryumlarındaki su değerlerini farklı aralıklarda (haftalık, aylık) testlerini yaparak sudaki döngüye oluşturmuş olduğu fayda/zarar değerlerini bizlerle paylaşacağını umuyorum. Enn son görüştüğümde firmayı farklı adrese taşıdığından dolayı telaşesi çoktu, yakında bu değeleri paylaşacağını belirtti.

Akvaryumda kullanacağımız filtreler ile ilgili okadar çok tartışılacak konu varki, Bora Bey'in bu farklı yaklaşımı için de teşekkür ederim tekrar.
Döngü için güzel bir sistem geliştirdiğini düşünüyorum. Denemeden, mantığını anlamadan bi ürünü kötülememek gerektiğini düşünüyorum.
Yapıcı yorum, tavsiye, öneri, eleştiriler ile sistemin gelişmesine de fayda sağlanabileceği kanısındayım.

Mutlu, huzurlu, sağlıklı bir hobi yaşamanız dileğiyle....
Aquamem2015-02-08 13:09:25
[Tartışma] Duvara Monte Deniz Akvaryumu Projesi (T
Sanırım duvarı delmeme işinden vazgeçmek üzereyim.
Genişliği 40 cm e çıkarıp duvar içine gömme şeklinde, bu tarz güzel bir model bulursam onu deneyebilirim.
Aquamem2015-01-15 09:21:10
[Tartışma] Duvara Monte Deniz Akvaryumu Projesi (T
Cevabınız için teşekkürler, araştırmaya devam ediyorum.
Olmadı diğer seçenekleri değerlendireceğiz tabikide.

Önerilerinize açığım
[Tartışma] Duvara Monte Deniz Akvaryumu Projesi (T
Merhababalar bu güzel hobinin güzel insanları,
Uzun bir süredir değişik ebatlarda, farklı tanklar ile farklı çeşit balık türleri ile insanı dinlendiren, mutluluk veren bu hobiyle ilgili olmaya çalıştım kendi çabalarımla. 4-5 sene aradan sonra geçen sene 50x40x30cm'lik küçük tankımı tekrar su ve balıklarla buluşturduktan sonra içimdeki heves yine artmaya başladı sanırım. Bitki akvaryumu ve lepisteslerle yeniden başladığım heyecanıma, akvaryumdaki balık ve bitkileri hediye olarak vermemle, 4 ay önce almış olduğum cichlid türleri ile devam ediyorum.
Farklı cinslerde, uyum sağlayan 8 yavru ile işyerindeki çalışma masamda, sıkıldığım zamanlarda seyrederek huzur buluyorum.mKirada otururken çoğu şeye ev sahibinin karısmasından dolayı özgür değildim ama insallah 1 aya yeni evimize taşınmış olacağız.


Kısa özgeçmişten sonra ise sizlerle paylaşmak istediğim, fikirlerinizi ve tartışmaları beklediğim aklımdaki projeleri ve soruları sizlere sunmak istiyorum.
  1.  Kendimizce tasarlamış olduğumuz modüllerden oluşan bir tv ünitesi var.
    TV ünitesine monte etmeyi planladığım DUVAR AKVARYUMU Projesi (WALL MOUNTED AQUARİUM) Yabancı sitelerde de oldukça araştırma yaptım. Youtube üzerinden yayınlamış olduğu videoları inceledim.
    Anladığım kadarı ile dünya standartlarnda yapılan araştırma ile en iyi sonuclanan ebatlar 100-200cm genişlik x 10-17 cm en x 60cm yükseklik
    Tasarlamış olduğum duvar ünitesi (TV ÜNİTESİ, KONSOL) duvara monte modüllerden olusuyor ve
    bir modülünü de 160-180cm x 60cm x 17cm şeklinde bir tank (160-180lt) olarak yaptırmak istiyorum.
    Bulunduğum şehirdeki akvaryumcuları gezdiğimde nedense bu fikre hiç sıcak bakmadılar.
    Çoğu böyle bir tankı duvarın taşımayacağından bahsederek direk kafadan böyle bişey yapmamam gerektiğini önerdiler.
    Duvarların gaz beton olduğunu evin yeni olduğunu ve yurtdısında bu tarz akvaryumların cok tuttuğunu, görsel açıdan modern bir görünüm verdiğini anlatmaya çalışsamda çoğu bunun arkasında duramayacağını belirttiler.

    İnternette yabancı sitelerde de dahil olmak üzere bir çok satışının tanıtımının olduğu sayfalardan bazıları.
  2.  Yukarıdaki kaynakları inceleme fırsatınız olduysa böyle bir proje için tankın iki tarafına ısıtıcılar, filtreler, sump, hava pompaları, Ultra Viyole cihazı, lambalar (dısarıdan 3-4 farklı renkte uzaktan kumanda ile kontrollü)
    gibi her şey tank içine gömülerek dışı metalik olarak düşündüğüm su geçirmez mobilya ile kaplamak.
    Dış filtre derdi yok, borular su sızdırdı derdi yok. Özel hazırlananan enzim, tuz ve biyolojik filtre sistemi ile su değişim derdi olmadan,
    4-6 ayda bir sadece sünger filtre temizliği ile sadece buharlaşan miktar kadar su ilave ederek bu işi sorunsuzca sürdürmem için fikirleriniz nelerdir.
  3.  Öncelikli hedefim bu akvaryumu Deniz AKVARYUMU (Tuzlu su balıkları, küçük canlı kaya ve mercanlar) ile donatmak istiyorum.
    Bir çoğunuzun olmaz dediğini, hatta tatlı su balıklarının bile bu boyutlarda rahat olmayacağını dediğini duyar gibiyim.
    Ancak yukarıdaki siteleri incelediğinizde, youtube videolarına baktığınızda birçok kişinin bunu yaptığını göreceksiniz.
  4.  ilk 3 tartışmamız sonuç almassa tatlı su balıklarından Discus, Tropheus yada tropikal balıklardan beslemek istiyorum.
[VID]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u7KK6LVH7Ic[/VID]
1 senedir sorunsuz sekilde calıstıgından bahsediyor.

[VID]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SZ4IoB6wSbw[/VID]
Birde bu videoyu incelemenizi rica ediyorum. Bahsettiğine göre 3. senesinde. Ve daha önceki yıllarda cekmiş oldugu videolar arkadasın profilinde mevcut.

Daha önceki tatlı su tanklarımda da ortalama 2-3 haftada 1 yada hiç olmasada 2-3 ayda 1 suyun %25 i yada daha fazlasını alıp dinlendirilmiş taze su koyarak yolumuza devam ediyorduk balıklarımızla. Ancak burda bahsedilenleri inceleme fırsatın olursa adamlar 1 yılda hiç su değişimi yapmadıklarını anlatıyorlar, sadece eksilen su yerine su ilavesi yapıyorlar. (Distile su , osmoz vs seklinde bahsediyorlar), filtreyi 6 ayda yada o civarlarda bir 5-10 dk lık kolay temizlik şekilleri var, bunun yanında ilave olarak yılda 1 kez Özel hazırlananan enzim, tuz ve biyolojik maddelerle tanka tedarik olarak maddeler sağlıyorlar.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Duvarı kırıp duvarın içine monte edeceğim çift odadan da görülecek daha geniş bir akvaryumu tavsiye etme fikirlerinizi duyar gibiyim.
Ancak evi satmak istersek (5-10 yıl sonra) uğraşmamak adına farklı, modern tasarımlara ihtiyacım var sanırım.
Biraz uzun bir yazı oldu kusura bakmayın ancak,
Değerli görüş ve fikirlerinize açığım.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.




Aquamem2015-01-12 21:29:18

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.