ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ismailferhat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Kasım 2006 09:01
Son Ziyaret:
20 Temmuz 2007 14:47
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Pilavcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 8 MESAJI

KAPLUMBAĞAMIN GÖZLERİ
Aynı durum bana da oldu.Teramicyn,mikrofish gibi ilaçları kullandım.Ancak hiçbiri fayda etmedi. Eğer hastalık ilerlememişse belki bu ilaçlar çözüm olabilir sizin için. Aksi durumda kaplumbağanız ölebilir.(Benimki 2 ay birşey yemedi ve sonunda öldü)
Kirmizi yanakli su kaplumbagamin gozleri kor oldu
Benim kaplumbağamında gözlerinde beyaz bir perde var.2 aydır hiçbişey yemedi ve sanırım ölecek. Birçok ilaç  denedim ama sonuç vermedi. Mikrop kapması veya akciğer enfeksiyonu olabilir, önerilen ilaçlar teramicyn ve mikrofish. Ancak her 2 side bende sonuç vermedi. Eğer basit bir mikrop kapması ise büyük ihtimal teramicyn ile düzelebilir, ancak akciğer enfeksyonu gibi bir durum varsa durumunun düzelmesi çok zor.
Kaplumbağamın Gözüne Perde İndi

Merhaba aysun hanım.Teramicyn kullandım yaklasik 7-8 gündür. Arada bir de suyuna mikrofish damlatiyorum. Sanki birazcik gozundeki beyazlik azaldi gibi ama cok fazla da duzeldigi söylenemez.

Bugünden itibaren teramicyn yerine mikrofishi kullanacagim. Bitkin hali ve bir şey yememesi devam ediyor.
Kaplumbağamın Gözüne Perde İndi

Yaşıyor hala ama çok fazla bir düzelme yok gibi.Su ısısını yükselttim, leğen içinde yaşıyo şuanda.Hiçbişi yemiyor,suyuna vitamin damlatıyorum.Şu an için bir kaç gün daha teramicyn kullanacağım, düzelmez ise aysun hanımın önerdiği Mikrofish adlı ilaçla devam etmeyi planlıyorum.

Tüm bunlardan sonuç alamaz isem de tetradox diye bir antibiyotik varmış sanırım.Son çare olarak onu denemeyi düşünüyorum.
 
Su biraz fazla oldu mu sudan hemen kaçıp kara bulmaya çalışıyor,sonra bir süre ağzını açıp kapatıyor.Su yoğunluğu çok olmadımı da sakin sakin oturuyor genelde.Gözlerinde hala beyazlık var.
 
Malesef tüm veterinerler çok bilgili olmuyor,veterinere gösterdiğimde suyuna bir ilaç damlatıp akşama düzelir demişti ama hiçbir sonuç alamamıştım.
 
Umarım düzelir.
 
 
Kaplumbağamın Gözüne Perde İndi
Aysun hanım ilacı aldım.tam olarak nasıl kullanacagım tarif edebilir misiniz?
Kaplumbağamın Gözüne Perde İndi
Aysun hanım teşekkürler. Bu ilaç eczanelerde satılıyor mu? En kolay nereden bulabilirim? Kaplumbağam öldü ölecek.. ezgixxxxx2007-06-10 16:21:07
Kaplumbağamın Gözüne Perde İndi

Merhaba,

Benim 2 kaplumbağam var akvaryumda besliyorum ve sağlıkları yeterince iyi.Ancak bu hasta olan kaplumbağa benim değil bir yakınımın. İyi bakamadıklarını görünce ben aldım.Şuanda diğer kaplumbağalarada bulaştırmaması için plastik kapta tutmak zorundayım. Yem olarak karides kullanıyorum. Muhtemelen enfeksyon kapmış hayvan. Akvaryum şartlarını aşağı yukarı biliyorum,ancak şuanda burada önemli olan hayvanı nasıl iyileştireceğime dair tavsiyelerinizi almak.Mümkünse ilaç ismi alabilir miyin ve ne yapmamı önerebilirsiniz?
ismailferhat2007-05-27 22:07:19
Kaplumbağamın Gözüne Perde İndi
Arkadaşlar merhaba
 
Kaplumbağamın gözlerine beyaz perde gibi bişey indi. Günlerdir yemek yemiyor.Çok hareketsizleşti,zayıfladı.Zorla yemek yedirmeye çalışıyorum hiçbişi yemiyor. Veterinere götürdüm,sanırım O da çok bilgili değildi. Suya bir kaç damla ilaç damlattı 1-2 gün içinde düzelir dedi ama hayvanda herhangi bir düzelme belirtisi olmadı. Yardımcı olabilecek, ilaç önerebilecek bir arkadaş olabilirse çok memnun olurum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.