ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sech24
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2015 11:10
Son Ziyaret:
29 Mayıs 2017 16:26
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
secil sevinc
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

secil sevinc

SON 9 MESAJI

Ista 3in1 Difüzör Seramik Sorunu
Merhabalar 1,5 yıldır mayalı sistemle bu difüzörü kullanmaktayım. 2 hafta önce mayayı yeniledikten sonra hava çıkışı olmadığını gördüm. Şişenin silikonundan kaçak olduğunu düşünüp şişe içeriğini yeniledim ve kapağı tekrar silikonladım. Sonuç değişmeyince hortumu değiştirdim düzelme olmadı. Seramiğin tıkanık olabileceği ihtimaline karşılık 1 geece çamaşır sulu çözeltide bekledim, düzelmeyince tekrarladım, kaynar su ve porçöz de denedim düzelmedi. Seramiği çıkarınca hava akışı gerçekleşiyor problem seramikte ancak çözemedim. Forumda baya öncesinde benzer sorun yaşayan birisi olmuş ancak çözememişler. Buna benzer sorun yaşayıp da çözebilen var mıdır? Bitkiler yaprak dökmeye başladı.
Su Piresi
Kısacası su piresi için su hangi sıcaklıklar arasında olmalı?
led veya sarı ampullü kaç saat açık tutuyorsunuz?
Organix Vs. Omega One
Organix yemlerin Omega One markası tarafından Avrupa için sunulduğunu söylüyoruz. her iki yeme de bakarsak klasik pul, power veya first(ya da color), green ve kelp çeşitlerini görüyoruz. Ancak yemlere karşılaştırma yapınca gördüğüm sonuç şu, protein içerikleri aynı, Organix'in yağ içeriği aynı tip Omega One'dan yüksek(%11vs%18), aynı şekilde Omega One'ın da kül yüzdesi yüksek. Yem tercihinde çoğumuz öncelikle proteini kontrol ediyoruz. Ancak lif, kül ve yağ oranları nasıl olmalıdır?

Ayrıca kelp ve green bitkisel yemler arasında hangisi tercih edilmelidir? Görüşlerinizi almak isterim.
Beta İçin Akvaryum Tavsiyesi
6 10 12 litrelik standart akvaryumlar var petshoplarda fiyatlar 10 20 lira arasi oluyor genellikle. Daha kucuk birsey ariyorsaniz facebook'ta turkce olan betta grup ve sayfalarinda betta kabi satanlar oluyor 7 10 lira arasi.

Cigerli balik olsa da zor sartlarda hayatta kalmasi duzgun yasadigi anlamina gelmiyor. Bardaklara veya cok kucuk kaplara hapsedilmemesi gerektigi gorusundeyim.
Elememt Eksikligi Ve Gubreleme
[QUOTE=m.antonius]2 damla çok az....O ürünleri 100 lt akvaryum için 5 günde bir 5 ml kullanmalısınız....8 saat ışık verin...ve akvaryum için 5 tane ELMA SALYANGOZU ALINIZ...2 haftaya her şey yoluna girer...

ReeFlowers Aquaplants All Inclusive, ReeFlowers Aquaplants Potash ve birdeReeFlowers Aquaplants demir kullanmanız yeterli...başka birşeye gerek yok...


NOT : Diy co2 en az 5 lt sistem olarak kullanmalısınız....Bunu hazırlamak içinse paket kuru maya, 1 buçuk kilo şeker yeterli.eğer co2 az ise bu sorunlar olabilir...[/QUOTE]

Elma salyangozunun etkisi nedir? Geçen sene daha fazla miktarda gübre kullandığım zaman saç yosunu oluşmuştu. Belirttiğiniz miktarlar ile ışığı ne şekilde ayarlamalıyım? Bir de elimde ista 3in1 "küçük boy" difüzör var. 5 litre ile sıkıntı yaratır mı?

Ayrıca All Inclusive içersinde de demir ve potasyum olması lazım. Kullanma talimatı 100 litre için 5 ml haftalık diyor normalde veya ikinci seçenek olarak günlük kullanım diyor. Benim kullandığım miktar yaklaşık olarak kullanım talimatına tekabül ediyor. (Burada tabii ki şişedeki delikten çıkan damla hacmi herkeste farklılık gösterebilir, söylediğim miktar aldatmasın)

[QUOTE=MSA]

Akvaryum ebatınızı ve kaç watt ayďınlatma kullandığınızı belirtirmisiniz.

[/QUOTE]

Aquastar ve grolux kullanıyorum, litre başına 0,5 watt düşüyor. 80 cm akvaryum boyu, standart tip. 5 cm kadar hagen kum var.

Bu arada ismini bilmediğim bitki, Sıdıık Bey'in imzasında sağ arkada bulunan bulunan kırmızı bitki. [EDIT]sech24,2015-11-24 01:37:19[/EDIT]
Elememt Eksikligi Ve Gubreleme
Arkadaslar merhaba. 100 litre civarinda, diy co2 kurulu bitkili akvaryumumda bitkilerde sorun var. Fotograf eklemeyi denedim ancak herhangi bir siteye telefondaki sorun nedeniyle yukleyemedim. Su sekilde aciklayayim:

Cinar: yapraklari asagiya dogru ve cansiz.
Saz: yapraklarinda saydam noktalar belirmeye basladi. Ilerlemesi halinde delinecek gibi duruyor.
Gul: ust kisimlardaki yapraklar alt kisima gore oldukca acik yesil.
Adini bilmedigim kirmizi bir bitki: alt yapraklari tamamen doktu. Kalan yapraklar yesillesip delinerek dokuluyor. (Bu bitki icin muhtemelen isik yetersiz)
Sword amazon: Kismen burusukluk var. Cogu yaprak saglikli gozukurken bir iki tanesi burusuk ve solgun duruyor.

1 adet grolux ve 1 adet aquastar ile 8 saat aydinlatma yapiyorum. Gunde 2 damla reeflowers demir ve potash, 2 haftada 1 20 damla kadar reeflowers trace kullaniyorum.

Toplam bitki sayisi:
1 kok buyuk cinar
1 kok amazon
5 kok gul
10 kok saz

Gecen sene cok daha fazla sayida bitki ve ozellikle elodea varken bu sekilde sorun yasamamistim. Fazla ve yanlis gubreleme ile sac yosuni sorunu yasamak istemiyorum. Bu yuzden danismak istedim mudehale etmezsem bitki kaybi yasacagim gibi duruyor. Sizce ne yapmaliyim?
İç Filtre Aktif Karbon
Yeni aldığım iç filtrenin üst kısmında aktif karbon haznesi var. Forumlardan okuduğum kadarıyla dış filtrelerde aktif karbon hastalık tedavi süresinde kullanılıp normal zamanlar kullanılmıyor. Bu hazneyi çıkarmalı mıyım? Çıkartırsam sünger kısa kalacak, süngeri takviye etmeli miyim?

Not: Filtre yavru canlı doğuran akvaryumunda kullanılacak.
Yeni Site (Hataları Rapor Ediniz)
Mesaj geldi uyarısı aldım ancak mesaj gözükmüyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.