ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Elhacıomar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Şubat 2015 16:03
Son Ziyaret:
01 Kasım 2016 12:42
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Gültekin
Doğum Tarihi:
15 Şubat 1994
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Gültekin

80x45x40

SON 10 MESAJI

Sorun
Gerçekten çok teşekkür ederim üstadım saygılar.. +++++++++++
Sorun
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Son olarak ben bu işlemlere devam ederken yemleme olayını ne yapmam lazım peki devamlı yemlemeye devam edeyim mi yoksa biraz seyreklik iyi olur mu ?
Sorun
150x50x60 ölçülerinde bir tankım var. eheim classic 600 dış filtre tetra 300 ısıtıcı 70 e yakın eledoa bitkisi var. canlı olarak içinde 30 tetra neon 5 tane erkek lepistes var.Kuruluma tam 10 gün önce başlamıştım. Akvaryumu doldurdum ve içine istenilen miktarda sera aquatan bir saat sonrada yine istenilen miktarda nitrivec koydum 1 hafta herşey çalışır vaziyette bekledi 2-3 gün evvel eledoaları ekledim ve 5 tane lepistes ekledim ertesi güne kadar kendi bilgim dahilinde balıkları gözlemledim ve neonlarımı ekledim akvaryuma bu gün baktığımda ise lepisteslerimden bir tanesi ölmüştü ve akvaryumda çok ağır bir koku vardı. ne yapmam gerek yardımlarınızı bekliyorum saygılar.

Cevap vericek biri yok mu acaba ?
Öneri ?
Hayırlı geceler
150x55x60 ölçülerinde bir tankım var aşağı yukarı 500 lt. bu akvaryuma uçuk fiyatlarda olmayacak şekilde bir dış filtre önerisi yapabilecek var mı.
iyi hobiler.
Co2 Üstadları
[QUOTE=Sinan87]Hocam sen aldırma. Bende ilk kurarken neler neler söylediler. Heleki led konusunda ve yükseklikte kaldıki gayette güzel gidiyorum şuan 5 ay oldu. 60 Cm akvaryumumun yüksekliği. Aydınlatmam okadar fazla geldiki bırakın lens kullanmayı ben aydınlatmayı 20 25 cm yukarı kaldırmak zorunda kaldım.

Sizin o akvaryumda tek sıkıntınız zor durumlarda su değişimi.
Günlük yapacağınız gübreleme.
Zemine harcayacağınız para. Co2 zaten bitkilide gübre kullanılacaksa olmazsa olmazlardan. Bunu çözmek için reaktör vs derken. Boyutun büyümesi zahmetinde beraberinde maliyeti artırıyor. Öğrenciyim diyorsunuz. Kurun bir nano mayalı co2 birkaç litre zemin. Bu işe girmeyin amacım caydırmak değil. Çok paralar gidiyor sizi düşündüğümden ya tam yapın yada bence denemeyin. Canınızın üzüldüğüyle kalırsınız. Ama bi nano hem tecrübe hem maliyet sizi tatmin eder.

Hocam sen aldırma. Bende ilk kurarken neler neler söylediler. Heleki led konusunda ve yükseklikte kaldıki gayette güzel gidiyorum şuan 5 ay oldu. 60 Cm akvaryumumun yüksekliği. Aydınlatmam okadar fazla geldiki bırakın lens kullanmayı ben aydınlatmayı 20 25 cm yukarı kaldırmak zorunda kaldım.

Sizin o akvaryumda tek sıkıntınız zor durumlarda su değişimi.
Günlük yapacağınız gübreleme.
Zemine harcayacağınız para. Co2 zaten bitkilide gübre kullanılacaksa olmazsa olmazlardan. Bunu çözmek için reaktör vs derken. Boyutun büyümesi zahmetinde beraberinde maliyeti artırıyor. Öğrenciyim diyorsunuz. Kurun bir nano mayalı co2 birkaç litre zemin. Bu işe girmeyin amacım caydırmak değil. Çok paralar gidiyor sizi düşündüğümden ya tam yapın yada bence denemeyin. Canınızın üzüldüğüyle kalırsınız. Ama bi nano hem tecrübe hem maliyet sizi tatmin eder.[/QUOTE]




allah senden razı olsun fikirlerin düşüncelerin için iyi hobiler..
sende görüp diğer üyelerden göremediğim şeyde bu herkes bir bilmişlik peşinde..
iyi hobiler hocam..
Co2 Üstadları
Lütfen bakın yükseklik 80 cm ... 4 adet t5 florasanla aydınlatıyor
Co2 Üstadları
Çok teşekkürler üzücü oldu :)
Co2 Üstadları
Oliverknott isimli kum, toprak desem daha doğru sanırım forum da okudum bitkili akvaryumlarda en az 8 cm olacak diye tavsiye ediyorlardı desteklesin diyede altına 2 cm kum şimdi bunları düşünürsek 10 cm zaten boydan düşmüyormuyuz? doğal olarak tabanımda illaki bir şeyler olacak zaten.velhasıl zaten dikkat ederseniz daha tecrübesiz bir kardeşinizim tabirimi yadırgamayın da ben aydınlanmaya geldim docterec abim gibi başlık altlarında artislik yapmakmıdır bildiğiniz nacizane ? akşamları 2 saat dururum durmam pc başında tek işittiklerim burdan değil ki semtimizde ki ve tahtakale piyasasındaki akvaryumcular t8 3 tane 89 w lık florasan yeter dediler aldım co2 hayatımda görmedim onuda soruyorum işte tecrübelerinizden yararlanmak amacı ile tekrar kusuruma bakmayın..
Co2 Üstadları
3 tane t8 150 cm 89w florasan var verdim bile
Co2 Üstadları
Eyvallah allah razı olsun bilgilerden ötürü

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.