ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bsrycl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
82
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Kasım 2015 19:39
Son Ziyaret:
27 Mayıs 2023 08:49
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
başar yücel
Doğum Tarihi:
20 Temmuz 1985
Yaş:
38
İl:
Ankara
Meslek:
arkeolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

başar yücel

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum High Tech - Kurulum Ve Süreç
Atakanpetshoptan bir çok kez ürün aldım ve hepsinden çok memnun kaldım. Almış olduğunuz bitki dışında invitro üretim reineckii de satıyorlar. İnvitro üretimlerin formları daha iyi oluyor genelde ve az biraz daha pahalı. Ben o şekilde 8 adet İnvitro kap aldım daha yeni(Karidesevinden).sizdekiler kargo sürecinde kötü olmuş olabilir,iyi bakarsanız toparlar.
İngiltereden Mikro Element Siparişim Geldi.
Cafer Bey tekrar merhabalar, benim de vermiş olduğum sipariş bugün elime ulaştı. Aynı ürün olduğu için sizin de fikrinizi almak istedim.Gelen toz, deterjan tozuna benziyor, içinde minik mavi, kahverengi parça ve toz beyaz halde malum diğer karışımlar var. Hafif sallandığında beyaz toz olanlar en altta, mavi olan şeyler bazen görünüyor bazen görünmüyor, kahverengi olan parçalar genelde üst kısımda ayrı duruyor.Açıkçası tam karışmıyor gibi.
1-Siz bu ürünün kullanımını sitesindeki öneri olan, 10gr 250ml saf suya katıp günlük 1ml olarak mı yapıyorsunuz?
2-Memnun kaldınız mı?
3-Saklamasını nasıl yapıyorsunuz?(benim ürün gelirken koli içinde mevcut paketi patladığı için ayrı bir kilitli torbaya koydum.Nasıl saklamamı tavsiye edersiniz?)
Beldibi(60x40x40)
[QUOTE=CaptainJava]Yüzey filtresi gerekli birşey mi? Sizinde durmadan balıklarınızı çekip durmuş.?
[/QUOTE] Yüzeyde yağlanma gibi tabaka oluyordu 3-4 gün içinde.Pimpirikliliğimden görüntüsü hoşuma gitmiyordu.Hem de artı bir su sirkülasyonu sağlıyordu.Ondan dolayı kullandım.
İngiltereden Mikro Element Siparişim Geldi.
Cafer bey tekrar merhabalar, nasılsınız, ben de aynı siteden birkaç parça sipariş verdim.Kargo size ptt ile mi yoksa başka kargo ile mi geldi onu öğrenmek istedim.
Beldibi(60x40x40)
[QUOTE=ityo39]Lily pipe ın dış filtre şelale aparatına göre bir artısı var mı yoksa sadece görsel tercih midir?[/QUOTE]

Sadece görsellik için kullandım, kendi şelale aparatını hiç denemediğim için yorum yapmam doğru olmaz. Lilypipe içleri iyi yosunlanıyor bu arada, fırça ile her ay temizlik yapıyorum.aslında temizlik yapmadığım zaman görsellik açısından pek iyi olduğunu da söyleyemem[QUOTE=akvaryumozgur]Merhabalar,

Kurulumunuzu beğenmiştim , erken final olmasına üzüldüm.

Yeni kurulumunuzda tekrar hatalar olmaması için kurulum ve araştırma süresini uzun tutmanızı öneririm.

Hagen, lav kırığı, dere kumu gibi topraklarda da pek tabii ki bitki yetiştirelebilir ancak aktif toprakları da değerlendirmenizi öneririm. Özellikle bilindik kayaları kullanmanızda da fayda var.

[/QUOTE]

Teşekkür ediyorum. Kurulum benim de içimi sinmişti(herşey yolunda gitseydi).Ancak denemiş olduğum için tecrübe kazanıyorum.Lav kırığı ile de denemek istiyorum şimdi, oda olmazsa tankı küçültüp aktif toprak ile karides düşünüyorum.
Beldibi(60x40x40)
Arkadaşlar merhaba, geç oluyor ama bilgi amaçlı kurulumu final yapamadan bitiremediğimi belirteyim dedim. Sebeb olarak şunları diyebilirim.
1-Aşırı derecede adi salyangoz oluşumu başladı.(Bir kaç katil salyangozla çözüm olmayacak kadar çoktular emin olun.Katil salyangozun de üremesini istemediğim için uygulamadım)(bitkileri tek bir yerden almıştım-ankara bitki evi-3,4 hafta sonra ortaya çıktılar. kendisine sorduğumda onların rashorm olduğunu,herkesin onları para ile aldığını söyledi.ben de yaaa:)deyip geçtim uzatmadım.adi salyangozla rashorm arasındaki farkı biliyorum çok şükür)
2-Bitkilerin sağlıklı gelişmemesi.yapraklarda erimeler, sararmalar. gübre uygulamalarına rağmen düzelmemesi.(Bitkileri söktüm,cubalar hariç diğer tüm bitkilerin çok güzel köklendiğini gördüm.özellikle repensler.Lav kırıklarına çok iyi tutunmuşlardı.lav kırığının faydasının bayağı olduğunu söyleyebilirim.
3-Rasboraların sürekli ya filtre içine kaçması kaçamayan 4ününde tanktan atlaması.(Geri kalan 4 rasborayı başka bir arkadaşa verdim.tankının üzeri kaplıydı onun)
4-Kendi hatalarım vs. diyebilirim.(ilk başta yosuna sebebiyet vermem ve bunu bir türlü yok edememem)
Sonuç olarak tank şu an boş duruyor yeni bir kurulum için bekliyorum.Temizliklerini yaptım.Ayrı bir plastik kapta 4 adet otociclus kayıpsız hayatlarına devam ediyor.
Göze hitaplı bir aydınlatma yapmak istedim. Aliexpresten[chanzon adlı satıcı] beyaz ve fulspectum 1er wlık power led siparişi verdim.bakalım güzel ve iyi bir şey çıksın diye uğraşıyorum. Kullanan bir kaç kişi gördüm gayet olumlu izler bıraktı bende.
co2supermarketten de inline difizör, kabarcık sayacı, trace element siparişleri verdim.mevcut difizör ve kabarcık sayaçlarımın hava hortum yerlerini fazla sıkmamdan dolayı çıkarırken kırmıştım(emin olun fazla sıkma dediğim çok aşırı bir güçle değildi ama kırılmış anlamadım, ikisini de hortum çıkınca gördüm).bir şekilde idare ettiriyordum.ama artık ne alacaksan acil olmadığı sürece yurt dışından sipariş ederim sanırım.
Yeni kurulumda aquabasis üzeri 1-3mmlik lav kırığı kullacağım sadece.lav kırığını yıkadım, kurudu bile. Araziden bu sefer gözenekli bazalt kaya (hafiften dragon kayaya benziyor) topladım,yıkadım,kaynattım.zeminde bu sefer cuba değil monte carlo olacak.
Herkese teşekkür ederim,tekrar görüşmek üzere.
Kouzu 60 ( Genel Görünüm Ve Video Eklendi )
Tebrikler, yine çok güzel bir çalışma olmuş.
Kullanmış olduğunuz topraktan dolayı (ilk başlarda ve şu anda)ne sıklık ve oranda bir su değişim programı uyguladınız?
Beldibi(60x40x40)
Merhabalar,
İnline difizörün kırık hava hortumu yerini yapıştırıp tekrar kullanmaya başladım.
Yüzey filtresinin içine gözümün önünde yine bir rasbora kaçınca araştırma yaptım.ıslanınca ağırlık yapmayacak neyle kapatabilirim diye.bugün çiçekçiye gidip aranjmanlarda kullanılan bir file aldım.evde misina ile bağladım.file çok sağlam durmuyor ama sanırım işimi görür.en azından haftada bir yenilesem bile yeter.debisinde herhangi bir sıkıntı yaşatmadı.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179576/021220171850091.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179576/021220171850201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179576/021220171850271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179576/021220171850361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179576/021220171850441.jpg[/IMG]
İngiltereden Mikro Element Siparişim Geldi.
Tekrar merhabalar.
Co2art ve co2supermarket siteleri birbiri ile bağlantılı mı bir bilginiz var mı konuda?
Beldibi(60x40x40)
Osman bey merhaba. tavsiyeleriniz için teşekkürler.şunu düzelteyim öncelikle.fotoğrafta geçici bir durum söz konusu.Su değişimi sonrası fotoğraf çekildiği an fitre çalışmıyordu.ikincisi kullanmış olduğum up aqua d-508 marka atomizerin hava kısmı hortumu çıkarırken kopmuş olduğunu gördüm, geçiçi olarak mevcut bulunan difizörü koydum. bu difizörde belirttiğim sebeplerden dolayı fotoğrafta co2 suda sirkile olmuyor gibi görünüyor, fotoğrafta üzerinde haklısınız. indikatörde renk çok koyu görünüyor. normalde 24 saat co2 verdiğimden indikatörün rengi çok açık yeşil renkte sabit. hafta sonu inline atomizeri 502 ile yapıştırmayı deneyip duruma göre tekrar düşüneceğim. yüzey filtresini de en minimum ayarında 24 saat kullanmayı düşünüyorum. ölen canlı yine bir şekilde ölüyor çünkü.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.