ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HiboU07
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2016 07:29
Son Ziyaret:
07 Kasım 2016 17:35
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ümit Yöney
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Aksaray
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ümit Yöney

SON 10 MESAJI

Altınbaş Orandamın Kafasında Siyah Ben Çıktı
Balıklara tedavi uygulamadım aslında,bezelye diyeti uyguluyorum şuan belki beslenmeden kaynaklı da olabilir problem, akvaryumdaki siyah kumu çıkardım ve düzenli dip çekimiyle temiz su ekliyorum ayrıca. Ama sanki bana kafası birden bire biraz büyüdü gibi geldi, gelişirken bu tarz şişlikler kafa kısmında belki oluyordur bilemiyorum ilk defa oranda besliyorum. 7 ayda 3 katı büyüklüğüne ulaştılar neredeyse çok hızlı geliştikleri için de olabilir belki hala neden olduğu konusunda bir tahminim yok. İlginiz için çok teşekkür ederim.
Altınbaş Orandamın Kafasında Siyah Ben Çıktı
Arkadaşlar siyah şişlik geçti siyahlık kırmızıya döndü ve şişliğin yanından tomurcuk gibi bir tane daha patlamış sanki kafası büyüyememişte patlak vermiş gibi olmuş. Ama balığımın sağlığı yemesi içmesi gayet iyi. İlerde sorun olacak bir husus mu oranda besleyen arkadaşlardan görüşlerini bekliyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182648/051120160107491.jpg[/IMG] Bu şiş siyahken.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182648/051120160108551.jpg[/IMG] Bu da şuan ki hali şişlik kırmızıya döndüğü için belli olmuyor.
Altınbaş Orandamın Kafasında Siyah Ben Çıktı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182648/031120160226591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182648/031120160227051.jpg[/IMG]

Balıklar yerinde durmuyorlar fotoğrafları tam net çekemedim ama siyah ben şeklinde şişlik fotoğraflarda belli oluyor
Altınbaş Orandamın Kafasında Siyah Ben Çıktı
Arkadaşlar balığımın kafasında bir şişlik var ve bu şişlik et benini anımsatıyor demin fark ettim nette araştırma yaptım ama hiçbirşey bulamadım bilgisi olan var mı?
Kafa Atan Japon Balığı
Benim japonlarım arasında da böyle bir problem var 60 litrede 2 adet altınbaş oranda besliyorum kafa yapısı çok iyi olan bir oranda var diğeri pek gelişmedi diğerini sürekli kovalıyor daha 4 cm bu balıklar çiftleşme falan aklıma hiç gelmemişti oda olabilir belki bilmiyorum ama diğer balığa zarar verir mi psikopat orandam [:D] yoksa kendi hallerine bırakmak mı gerek?

Ayrıca salyangozlarımıda rahat bırakmıyor bu balık bildiğin terörist [:D]
Arka Yüzgeçlerini Kullanmayan Japon
Balığım öldü renklerinden dolayı fark edememişim pullanın bazıları saydamlaşmış gibiydi bilgisi olan var mı ne hastalığından öldü acaba balığım diğer balıklara falan bulaşma ihtimali var mı acaba.
Arka Yüzgeçlerini Kullanmayan Japon
[QUOTE=mesutok]Siz yokken birileri çok fazla yemmi verdi acaba sumu bozuldu?. Bir filtre bakımı yakın öncelikle, biraz fazla su çekimi yapın diyelimki akvaryumunuz 50 litre ise yarısını çekin, yerine taze klorsuz su koyun bu sudaki sıkındıları yüzde 50 inceltecektir. Ve kuyruğuna bakın uçlarda süt renginde kanlı erimeler varmı. İmka kısmımımda hastalıklar linki var ona tıklayın orada yüzgeç erimesi başlığını inceleyebilirsiniz. Balıklar aşırı yemlemeden kabız olmuşsa onla 2 gün kadar yem vermemekte fayda var.[/QUOTE]

Annem fazla yem atmış olabilir eve geldiğimde 2 günde suyun rengi kahverengine dönmüş yosunlanmış camlar hemen temizlik yaptım filtre temizliği falanda yaptım ama düzelmedi .
Arka Yüzgeçlerini Kullanmayan Japon
3 adet oranda var 60 lt akvaryum darp yara izi yok hiçbir sıkıntısı yok. arka yüzgeçlerini geriye yatırmış durumda sürekli arka yüzgeçleri kullandığında da hızlanıyor ve hızlı hızlı ağzını açıp kapıyor.

Filtre haqos expro 510 kullanıyorum ısıtıcı 100 watt günde 3 kere azar azar yemleme yapıyorum her öğünde farklı yem her gün 1 veya 2 tane haşlanmış bezelye veriyorum haftada 2 kez dip çekimi yapıyorum dip çekimiyle beraber suyunda 1/3 yenilenmiş oluyor. Babam felç geçirmiş balığın dedi ama buna neyin sebep olduğunu anlamadım?

Diğer 2 balığım çok sağlıklılar hatta bir tanesi biraz kavgacı hiç yerinde durmuyor sürekli diğer balıklara sataşıyor acaba o mu birşey yaptı dedim 3 günde geçmesi gerekirdi öyle birşey olsaydı. Balığım 3 günde zayıfladı biraz ayrıca yem yemiyor. Ölecek gibi durmuyor ama bazen o kadar hareketsizleşiyor ki dibe çöküyor tamam gitti heralde diyorum bir bakıyorum yüzmeye devam ediyor. Düzelir mi acaba?
Arka Yüzgeçlerini Kullanmayan Japon
2 gün şehir dışına çıktım eve geldim orandalarımdan biri halsiz gibi duruyor arka yüzgeçlerini kullanamıyor balık ön yüzgeçlerle yüzüyor arada bir dibe çöküp kalıyor ama genelde yüzüyor 3 gündür böyle, düzelmedi; sorunu ne olabilir fikri olan var mı acemiyim biraz forumdan okuduklarımdan pek çıkarım yapamadım. Bu arada yemde yemiyor en obur balığımdı şimdi yemi ağzına alıyor geri bırakıyor , balık mal gibi olmuş beynine falan mı birşey oldu acaba zombi gibi hareket ediyor?
Askı Filtreden Dolayı Yüzme Zorluğu
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim . Sanırım sorunum bu şekilde büyük oranda çözülecek [:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.