ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DolphinWater
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Şubat 2016 12:06
Son Ziyaret:
24 Şubat 2016 17:23
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Dolphin Water

SON 3 MESAJI

Akvaryumlar İçin Su Arıtma Cihazı Hakkında
[QUOTE=yeknet]Evimde içme suyu olarak arıtma sistemi kullanıyorum. Çok da memnunum ancak akvaryum değiştirme suyu olarak arıtılmış su verdiğimde balıklarım hastalandı. Hatta ölümler oldu. Acaba bakteri döngüsünü olumsuz mu etkiliyor yoksa başka etkenler vardı da bana tesadüf mü denk geldi. Şu an dinlendirilmiş şebeke suyu kullanıyorum bir sıkıntı yok. [/QUOTE]

Merhaba akvaryum suyu değiştirirken mecburen biraz dinlendirilmiş olması lazım. Ölümler için net bir şey söyleyemem ama bir çok neden olabilir. Balıkların cinsi nedir ?
Akvaryumlar İçin Su Arıtma Cihazı Hakkında
[QUOTE=zavarci]1/1 su sağlayan bir mebran var mı[:?][/QUOTE]

Merhaba; 1/1 su sağlayan membran imkansızdır. Aslında bu membranla alakalı bir durum değildir. Sularla ilgili bir durumdur. Suyunuz çok kötü ise 1/5 kadar bile atabilmektedir.

Bu yüzden hayal etmeyin bence dünyanın en iyi membranı her zaman fazla atık su atan membranıdır. Vontron veya filmtech diye düşünmeyin çok üst kalitede membranlar vardır.

[QUOTE=rccol]Merhaba;
Ben evimde su arıtma sistemi kullanıyorum.
Buradan aldığım suyu akvaryumda da kullanıyorum.
Ancak TDS metre ile ölçtüğümde PH 6,48 çıkarken ms ve PPm çok yüksek çıkıyor.
Sebebi ne olabilir?[/QUOTE]

Merhaba evinizde kullandığınız su arıtma cihazında ki ph tds ile maalesef ölçülmez özel ölçüm cihazları ve kitleri vardır.

Suyun içerisinde ne kadar mineral var ise ph o kadar yüksek çıkar ph yüksek bir su içmek istiyorsanız mecburen tds değeri yüksek olması gerekmektedir.

[QUOTE=OnurBey06]Merhaba. Üstelik Ankara'dasınız, bu benim için süper fırsat olabilir. Şu konuda yardımlarınızı bekliyorum;
https://www.akvaryum.com/Forum/sumpta_aritma_cihazi_kullanma_projesi_k863304.asp[/QUOTE]

[QUOTE]Merhaba,
Aklımdaki proje sumptan akvaryuma su basan 2000 lt/h lik kafa motorunun hava hortumu takılan kısmından membrana su basıp çıkışını yeniden akvaryuma giden suya vermek. Bu şekilde haftada bir kaç saatlik çalışmalarla suyun iletkenliğini belirli bir düzeyde tutmayı hedefliyorum. Bu sistemi en doğru şekliyle uygulama konusunda kararlıyım. Çünkü su değişim eziyetini en azından azalan suyu tamamlamaya indirgemeyi hedeflerken; ph, iletkenlik gh,kh değerleriyle kafayı yemek yerine düşük düzeyde bir aralıkta tutmak istiyorum. Sizce bu sistem başarılı olur mu? Bir de bu su arıtma cihazları konusunda çok bir bilgim yok açıkcası, komple bir set almak yerine bu işi yedek filtrelerle, çözebilir miyim? Direk içinden suyu geçirebileceğim yani housing e ihtiyaç duymayan inline membran, coconut filtre falan bulabilir miyim yoksa illa komple set mi almam gerekir? Hangi filtre çeşitlerini kullanmam uygun olur? Yardımcı olursanız çok memnun kalırım. Şimdiden teşekkür ederim.[/QUOTE]

Yukarıda ki yazmıssınız galiba.Ona göre cevap vereyim.

İstediğiniz sistem çok farklı bir sistem olup maliyet açısından maddi durumunuzu bilmiyorum ama pahalı bir sistem olur. Sistemi kurmadan önce üretmek istediğiniz su ne kadar olacak değerler ne olacak bunları bizlere iletmeniz gerekmektedir. Yapılmayacak bir sistem tabiki de değil ama sistemi bize tam olarak açıklamanız gerekmektedir.
Akvaryumlar İçin Su Arıtma Cihazı Hakkında
Merhaba Arkadaşlar; İsmim Hakan

1998 Yılından itibaren su arıtma cihazı ve su arıtma cihazları ile ilgili ithalat ve ihracat ayrıca satışını yapmaktayım.

Bir çok akvaryum portalında yer almaktayım. Ve bir çok arkadaşa elimden geldiğince yardımcı oluyorum. İsteyene de satışını yapıyorum. Amacımı açık açık belirteyim sonradan reklam yapıyorsun falan demeyin.

Amacım burada kullanıcılara yardımcı olmak ve gerektiğinde ürünlerimizi almak isteyenlere en uygun fiyattan satmak istiyorum.

Deniz akvaryumu olsun,diğer akvaryum çeşitlerinde olsun bilgim üst düzeydedir diyebilirim. İstediğiniz değerleri yakalamanız için neler yapmanız gerekiyor ne almanız gerekiyor hangi filtreler ne işe yarar bunlar hakkında yardımcı olabilirim.

Aklınıza takılan soru ve soruları iletebilir ve sizi yönlendirebilirim.

Şimdiden Teşekkürler Anlayışınız İçin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.