ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tgrlxp
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mart 2016 16:17
Son Ziyaret:
26 Nisan 2016 03:29
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Tuğrul TUTAL
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kütahya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Tuğrul TUTAL

SON 9 MESAJI

Bettam Yem Yemiyor
[QUOTE=Kubilay Sakarya]

Rica ederim, Ayırdığınızda betta'nız da eski formuna dönecektir. Satıcılar genelde umursamaz olurlar onları dikkate almayın keyifli hobiler [:)][/QUOTE]
İlk defa aldığım için böyle bir sorumluluk böyle hatalar yapabiliyorum malesef. Allahtan sizin gibi duyarlı kişiler var da hayat kurtarıyorsunuz. Teşekkür ederim tekrardan. Son bir soru olarak kaç wattlık bir ısıtıcı alayım 8lt lik bir akvaryuma acaba?
Bettam Yem Yemiyor
[QUOTE=Kubilay Sakarya]Öncelikle birlikte besliyorum hiçbirşey olmuyor diye birşey yok.. Buyrun olmuş işte iştahı kesilmiş stres yapmış hayvan.. Lepistesleri acilen ayırın.. Su sıcaklığı betta için çok düşük 25-26 dereceye çıkartın.. 2 günde bir 3-4 litre su değişimi yapmanız gerekiyor.. Ayrıyetten dip çekimide yapmanız gerekli bunları yaptınız mı ? Son olarak tekrarlıyorum lepistesler için en az 40 litre bir akvaryum lazım yoksa bütün balıklarınızı kaybediceksiniz.. Onlarında bir can olduğunu unutmayalım.[/QUOTE]
Hocam teşekkür ederim aldığım adam bunların hiçbirini bana söylemedi. Ben saldırmayınca malum geçiniyorlar zannetmiştim. Tekrardan teşekkür ederim.
Bettam Yem Yemiyor
İyi günler arkadaşlar. Betta balığım yaklaşık 5 - 5 buçuk aylık double tail ve yaklaşık 20 gündür besliyorum. 8lt lik akvaryumda elodea bitkisi ve 1e 1d lepistes ile yaşıyor. Merak etmeyin yaklaşık 10 gündür birlikteler ve ilk günden beri hiçbir sıkıntıları olmuyor. Esas sorunum balığımdaki birkaç gündür olan renk değişikliği (bembeyazdı balığım ve mora çalıyor rengi - acaba büyüdüğü için mi yoksa başka bir sebepten mi ? ) ve 3-4 gündür olan iştahsızlığı. İki lepisteslerim elimi görünce hemen yüzeye çıkıp yemleri yiyorlar fakat Alfa'm (betta balığım) nedense yeme doğru bile hareketlenmiyor. Suyun sıcaklığı 22-23 derece ve filtre kullanmıyorum dalgalanma olmasın diye. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Betta Balığımın Türü Nedir?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

[QUOTE=gangboy]Balık halfmoon değil dubletail betta.. [:iyi:][/QUOTE]

[QUOTE=HirAy Discus 2]Türü: double tail[/QUOTE]


Bu da balığımın şu anki hali.

[IMG]http://i.hizliresim.com/9oYEEO.jpg[/IMG]
Betta Balığımın Türü Nedir?
[QUOTE=LongLiveRES]

Rica ederim. Çok çok nadir olabiliyor ama tamamiyle renk değişimi diyemeyiz rengi hafif koyulaşır veya açar bu balığa nasıl bakıldığı ve ilgiyle alakalıdır. Betta'nız zamanla size alışacak ve elinizden yem yemeye başlayacaktır. Tabi bunlar onun iyi bakılmasıyla olacak bir durumdur.

Sizinkisi %70 oranıyla görülen ortam değişikliğine bağlı bir durumdur.Gerekli malzemeleri temin edip yem çeşidini arttırın ve düzenli beslenmeye alıştırın bettanızı.. İlk geldiğinden çok daha güzel olacağına emin olabilirsiniz.

Bu arada hafif ipuçları veriyim size, akvaryum'a kayalardan mağara, testi veya çeşitli dekorlar var onlardan temin edip bir tane kapalı bettanızın saklanabileceği ışıktan saklanabileceği bir alan alır veya yaparsanız çok iyi olacaktır. Ayrıca bitki olarakta su üstü bitkisi olan "su mercimeğini" çok severler. Su mercimeği hem kolay bakılan hemde betta'ların aşık olduğu bir bitkidir çok severler. Hafif bir ışıklandırmayla su mercimekleriniz hayatta kalabilir.

Kum olarakta siyah hagen kum seçmeniz hem bettanızın stres yapmaması hemde renklerinin daha belirgin durması açısından çok daha iyi olacaktır. Unutmayın bettanıza ne kadar özen gösterirseniz renkleri o kadar güzel ve size bağlılığıda bir o kadar iyi olur.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim bu önemli bilgiler için. Kafamdaki birçok endişeyi kaldırdınız. Ceratophyllum diye bir bitki ile süslendirmiştim akvaryumumu ve yazdığınız bilgiler sonucunda suya balığımı yeterince bekletmeden koyduğumu anladım. Balığımı çok fazla sevdiğim için dediklerinizi yapacağım. İyi geceler.[EDIT]tgrlxp,2016-03-28 05:26:00[/EDIT]
Betta Balığımın Türü Nedir?
[QUOTE=LongLiveRES]Anladım, oda sıcaklığı maalesef ki suy'a pek etki etmiyor. Durumunuz müsait değilse ucuzdan bir 25 W ısıtıcı ve su içi termometre alın bir an önce.. Isıtıcı 15-20 lira,termometre de 2-3 lira'ya alınabilir. Su sıcaklığı bettalar için çok önemlidir. Renk değiştirmesi olabilir can sıkıcak bir durum değil, ısıtıcı eklediğinizde ve düzenli beslediğinizde betta'nız gösterişli parlak renklere sahip olacaktır.

[/QUOTE]

İlginiz için çok teşekkür ederim. En yakın zamanda temin edeceğim. Bettalarda gelişim esnasında renk değişikliği normalde oluyor mu acaba ?
Betta Balığımın Türü Nedir?
[QUOTE=LongLiveRES]

Su sıcaklığınız uygunmuydu acaba ? Dediğiniz gibi ortama veya sıcaklık konusunda adapte sorunu yaşamış olabilir.[/QUOTE]

Termometrem maalesef yok ama 10 litrelik akvaryumda 25-26 derecelik oda sıcaklığında yaşıyor.
Betta Balığımın Türü Nedir?
[QUOTE=LongLiveRES]Tür halfmoon erkek, gözle bakınca damızlık boy'a yakın 4.5-5 aylık (damızlık boy 6 ay)

Maşallah diyelim[:nazar:][/QUOTE]

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Balığımı amatörce yerleştirdiğim akvaryuma aldıktan sonra gözle görülür şekilde lacivert renk atmaya başladı. Acaba ortama uyum sağladığının bir işareti midir?
Betta Balığımın Türü Nedir?
Merhaba arkadaşlar. Balığımı hediye olarak aldım ve merak etmeyin fanus içerisinde beslemiyorum. En çok merak ettiğim balığım tahmini kaç aylık ve tam olarak türü nedir? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler.

[IMG]http://i.hizliresim.com/Zk528k.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.