ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ahmedinleylisi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Temmuz 2016 21:27
Son Ziyaret:
18 Mayıs 2017 13:34
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadriye Karademir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kadriye Karademir 30 Lt. 2 japon, 1 vatoz.

SON 10 MESAJI

Yüzgeçte Siyah Lekeler
[QUOTE=IzmirMelih]Amonyak yanığı olarak adlandırılan bir kara benek isimli hastalık.
Pek bir zararı yoktur balığa. Fakat istemsizce de olsa balığınıza tedavi uygulamış ve sağlığına kavuşturmuşsunuz. [:)]
Benimde var bunun gibi 2 tane siyah benekli canavar. Yüzgeçleri ve kuyruğu bundan da fazlaydı. 1.5 ay oldu bir tanesinde tamamen kayboldu. Ötekisinde de oran olarak hesaplarsak %5'i kaldı gibi bişey. Geçip bitmek üzere neredeyse [:)]
Sağlıklı hobiler [:)]

Ekleme: Yalnız dikkatimi çekti.
Fotoğrafta mı bir sorun var?
Yoksa beyaz benek hastalığı görüyorum balığın üzerinde nokta nokta şeklinde.[/QUOTE]

Bu balığı aldığım akvaryumcu hiçbir şey bilmiyor demek ki.. Balığın siyah-beyaz oluşu üzerinden espriler yaparak verdi. Bunun hastalık olduğundan habersiz demektir ya da yalnızca alacağı 3-5 kuruşa bakıyor.

İç filtreyi şelale aparatıyla kullanıyorum. Borudaki delikleri tam suya doğru çeviriyorum. Yani borudan fışkıran su direkt suya değiyor. Bu da sanki akvaryumda ters duran bir hava taşı varmış gibi tepeden yere doğru baloncuklar yapıyor. Balık o baloncuklardan geçince sanki balonlar elektriklenip üzerine yapışmış gibi öyle kalıyor. Yani oksijen baloncuğu onlar. :) Yüzdükçe dağılıyor.

Daha önce başka bir balığımda beyaz benek olmuştu contra ıchthyo kullanarak üç günde iyileştirdim. Neyse ki bunda öyle bir sorun yok ama haklısınız öyle görünüyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187591/020420172341081.jpg[/IMG]
Burada daha iyi anlayabilirsiniz bahsettiğim durumu..
Yüzgeçte Siyah Lekeler
Bu balığı yaklaşık bir ay önce aldım. Aldığımda bütün yüzgeçlerinin uçları siyah çerçeveliydi. Renginin böyle olduğunu düşündüm, hoşuma da gitti o yüzden bunu seçtim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187591/020420172227551.jpg[/IMG]
Ama zamanla balığın siyahlıkları gitti. Önce yavaş yavaş azaldı şimdiyse şu halde
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187591/020420172229301.jpg[/IMG]
Yalnızca kuyruğunda ufak bir yer kaldı. Acaba bir sorun mu var?
Yüzgeçte Beyaz Noktalar
[QUOTE=Kromatit]Erkek balıkta özellikle solungaç kapağı ve civarında toplanıyorlar. Kuyrukta olmaz.
Beyaz benek yayılır. Bir yerde toplanmaz. Kuyruk ve yüzgeçlerden gövdeye ilerler.
Siz iyisi mi vatozu tuza maruz bırakmadan tedaviye başlayın.[/QUOTE]

Anladım. Zaten vatoz yok artık, fazla olduğunu düşünüp bakabilecek birine verdim. O zaman ben filtrenin süngerini çıkarıp şuanki akvaryumuma balıkları ayırmadan tuz ekleyeyim..

Tekrar teşekkür ederim. Fotoğraf çekebilirsem yine de ekleyip tekrar fikrinizi alırım.
Yüzgeçte Beyaz Noktalar
[QUOTE=Kromatit]Şu erkek balık. Solungaç kapağından yüzgeç ön hattına kadar beyaz noktalar var. Hatta biraz da sivilce gibi yükseklik yapıyor gibi. Bunlar normal. Sorun değil.
[IMG]http://2.bp.blogspot.com/-pnl-nGis__4/UQ1Q2FT4Y2I/AAAAAAAAAys/CuVP6zWgdP4/s640/male+closeup+-+goldie+fk+flicker.jpg[/IMG]

Şu hasta balık. Gerçekten balık tuza veya una bulanmış gibi bir görüntüsü var. Bu hasta
[IMG]http://www.cosmos.com.sg/images/ichgold.jpg[/IMG]

Balığınızın hasta olduğuna karar verirseniz tedavisi şöyle.

[/QUOTE]

Ahmet bey çok teşekkür ederim cevabınız için. Peki bu ilk balıkta olan noktalar illa ki toplu halde mi bulunmak zorunda? Benimkiler kuyrukta dağınık halde mesela. Bir yerde toplanmış vaziyette değil.
Bir de beyaz benekte de benekler sivilce gibi kabarık oluyor mu?
Yüzgeçte Beyaz Noktalar
Arkadaşlar 30 litrede iki tane japon balığım var, akvaryum küçük biliyorum önümüzdeki aylarde en az 80 litre bir akvaryuma geçiş yapacağım zaten.

Balıklarım kuyrukla beraber 8 cm civarı. Beyaz balığımın önce kuyruğunda sonra da yan yüzgeçlerde minik minik beyazlıklar olmaha başladı. Fotoğraf çekmeyi çok denedim ama ne yazık ki yakalayamıyorum sürekli hareket halinde. 2-3 gündür var, beyaz benek olduğunu düşündüm 2 gündür sürekli okuyorum bununla ilgili. Ama beyaz benek kirli ve uygunsuz sulardan, ani ısı değişimlerinden kaynaklanıyor. Balığımın bu hastalığa yakalanacağını düşünmüyorum. Suyum temiz, 4-5 günde bir değişim yapıyorum. Suyum sürekli 24 derecede hiç düşmedi. Suda salınım yapacak hiçbir şey yok. Sadece doğal deniz kabukları. Çok üzgünüm gerçekten. Kaya tuzu eklemeye karar vermiştim tam forumda bir şey okudum. Erkek balıklar çiftleşme dönemine girince de bu tür lekeler oluyormuş. Yaklaşık 2 haftadır bu balık diğerini sürekli kovalıyor ve arkasından vuruyor. Bazen birbirlerinin etrafında dönüyorlar. Acaba hasta değil de yumurtlayacaklar mı?

Çok uzun oldu biliyorum ama gerçekten çok üzgünüm. Bir fikri olan var mı?
Bunlar İnci Gövde Mi?
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Hakarete mahal yokta;[:cik:] optik illüzyon olmuş. [:D]

Balıklarınız inci gövde değiller.

Saygılar,[/QUOTE]

Karınları sizce neden şiş, acaba bir hastalıkları mı var, iç parazit gibi mesela bilemiyorum.
Bunlar İnci Gövde Mi?
[QUOTE=MaviYesil]Yandan bir resim alabilir miyiz?[/QUOTE]

Şuan akvaryumun suyuna alıştırmak için fanusa koyduk, yavaş yavaş akvaryum suyundan ekleyip bekliyoruz. O yüzden çok rahat çekemiyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187591/130320171933051.jpg[/IMG]

[QUOTE=Abdullah AYTAN]Balıkları oraya montajlamı yerleştirdiniz? Kuyruk dışarda çıkmış :) Umarım montajdır yada resim çekmek için koydunuz keşke balıkları Akvaryumda çekseydiniz.

İnci gövdelerin gövdesi inci inci gibidir, yandan foto atarsanız net birşeyler söyliyebiliriz.
Örn.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189569/130320171925581.jpg[/IMG][/QUOTE]

Abdullah bey, fanusta balık bakacak kadar salak değilim. Akvaryum suyuna alıştırmak için fanusa aldık, kendi sularının üzerine akvaryumdan yavaş yavaş su aktararak alışmasını bekliyoruz. Yine de söylemeden edemeyeceğim, karşınızdakini sormadan yargılamak gerçekten çirkin bir hareket.
Kuyruk dışarıda değil, fanusun genişlediği kısımda görünüyor.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187591/130320171933051.jpg[/IMG]
Bunlar İnci Gövde Mi?
Arkadaşlar bunlar inci gövdeli japon mu?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187591/130320171919501.jpg[/IMG]
2 Japon İçin Akvaryum
[QUOTE=kubilay-28]Şuan ki kullandığınız iç filtrenin biraz daha büyüğünü kulanırsanız hem fazla oksijen hemde daha iyi temizlik sağlarsınız dip çekilerinizide haftada bir yapıp kaliteli yemler kullanırsanız 2 balığınızıda sağlıklı büyütürsünüz japon balıkları kumla oynamayı çok sever o yüzden o ufak dekorlarıda çıkarıp yerine balıklarınızın rahat girip çıkabileceği çok aşırı büyük olmayan dekorun sivri kesici köşeleri bulunmazsa balıklarınıza dinlenebilecekleri karanlık bir alanda oluşturmuş olursunuz haciminiz zaten yetersizken daha fazla dekor vs. koyarak alanı daraltmamalısınız.[/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkür ederim. Filtrem saatte 500 lt çeviriyor. Aslında akvaryum için fazla bile. Ucuna aldığım vananın en açık halinde şöyle bir hava verişi var;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187591/230220170000051.jpg[/IMG]
Daha büyük bir filtre kullanırsam akıntının balıkları yoracağını düşünüyorum. Dekor konusundaysa çok fazla dekor kullanmak istemiyorum ama yine de rahatsız olduklarında saklanabilecekleri bir yer yapmak istiyorum ufak da olsa. Gerçek bitkinin japonlarda çok zor olduğunu biliyorum. İyi bir yapay bitki bulursam ufak da olsa kullanmak istiyorum alanı daraltmadan.

[QUOTE=ENGİN06]Hayırlı olsun, güle güle besleyin canlılarınızı, iç filtre yetersiz ama bu akvaryuma daha büyük filtre takarsanız balıklarınız rahatsız olacaktır, haftalık dip çekimini ihmal etmeyin, ne kadar çok sık dinlenmiş su değişimi (%50 yi aşmamak kaydı ile ) o kadar sağlıklı balık diyelim, bir tane canlı bitki ile akvaryumunuz daha güzel olacaktır, olurya yeni bir canlı bitki alırsanız hemen akvaryuma koymayın, en az 1 hafta bir kap içerisinde bekletin ve hergün %100 su değişimi yaparak geldiği ortamdaki bakteriyi yok edin
sağlıklı hobiler diliyorum[/QUOTE]

Teşekkür ederim.. Filtrem saatte 500 lt su çeviriyor ama yetersiz mi bilemedim şimdi..
Bitki konusunu ben de çok düşünüyorum hatta istiyorum bitki eklemeyi ama japon balıklarında bitkinin çok zor olduğunu okudum. Kökleri çıkarıyorlarmış.
2 Japon İçin Akvaryum
[QUOTE=Emyy]Kedinin asil duruşu, balıkların aşikar korkusu :)

Kendi adıma tavsiyem, 10 günde bir değil de 5-6 günde bir su değişimi yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Hacim ufaksa su degişimine ağırlık vermek gerek. Aksi halde hastalıklar yakanızı bırakmaz.
Karedeki dostlarınıza sevgiler :)[/QUOTE]


Aslında kedilerden korkmuyorlar, kediler de onlara bir şey yapmıyor. :) Odada olmadığım zaman akvaryumun kapağına kitap koyuyorum açmasınlar ne olur ne olmaz diye. Odadayken yanlarında bekliyorum sadece suya patilerini sokuyorlar. Onlar da yem sanıp geliyor, balıklar hareket edince korkup çıkarıyorlar patilerini. Bu güne kadar herhangi bir sorun olmadı, olmayacak da sanırım. :)

O zaman dip çekimini şimdilik haftada bire çıkarayım. Kirlenme fazla olursa 5 günde bir yapmaya başlarım. Teşekkür ederim yorumunuz için :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.