ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muratti77
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ağustos 2016 14:11
Son Ziyaret:
19 Şubat 2018 00:42
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat murat
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

murat murat

SON 10 MESAJI

Canlı Doğuran Akvaryumcu
[QUOTE=Muammer57]Altın akvaryum [/QUOTE]

teşekkürler, ama yerini belirtseniz keşke
Canlı Doğuran Akvaryumcu
Ankara'da en fazla plati moli kılıçkuyruk çeşidi bulabileceğim, canlı açısından zengin akvaryum öneriniz var mıdır ?
Mayalı sistem hakkında
İnsant maya ile diger mayalar arasında hiç bir fark yok. Bir kaç gönderi önce bir arkadaş , yabancı forumlarda başak şeylar soylendiğini söylüyor. Doğru değil. Israrla araştırdım. Tam tersi o forumlarda da aynı olduğu söyleniyor. İngilizce bilenler inceleyebilir.
http://www.thefreshloaf.com/node/30511/instant-yeast-vs-active-dry-yeast
https://www.fishlore.com/aquariumfishforum/threads/what-type-of-yeast-works-best-for-diy-co2.120116/
https://www.fishlore.com/aquariumfishforum/threads/yeast-for-co2-generator.69686/

Maya üreticisi frimalara atılan maillerde cevaben şöyle denmiş, instant mayada aynı hacime daha fazla bakteri sığıyormuş, daha küçük bir ırk oldukları için, bu da reaksiyonu hızlandırıyor imiş. Bu mutfakta, büyük avantajlar saglıyor. Ancak bu bakteriler, yaklaşık her 4 saatte bir iki katına çıkıyor zaten bulundukları kültürde, dolayısıyla sistemin kurulumunda yaklaşık 4-5 saat sonra ikisi arasında fark kalmıyor.
Bir de sistemin ömrünü uzatmak için fazla şeker yani bakteri besini koymak pek bir şey ifade etmiyor. Çünkü kapalı sistemde üretilen alkol, bir süre sonra bakterileri öldürecek ve sistem duracaktır.
Yani sistemin ömrünü konulan şekerin miktarı belirlenmiyor. Çünkü hala şeker olsa dahi, sistem içindeki alkol belli bir derişime ulaştığında bakteriler ölüyor ve sistem duruyor.
Sistem ömrü için, alkol etkisini azaltan asidik, ( limon suyu ) vs. gibi aksiyonlar kullabailir. Ancak onların etkisi de çok sınırlı olacaktır. [EDIT]muratti77,2017-11-17 01:34:38[/EDIT]
30 litreye kac japon koyabilirim
Balıkların büyümesi ile tankın boyutu arasında hiçbir ilişki olmadığı bütün araştırmalarda gösterildi. Dünyada bu söylemi kullanan da kalmadı bizim ülkeden başka.
Balığın büyümesini saglayan hormonların salgılanması küçük akvaryumlarda biriken ve derişimi daha yüksek olan no3 yani nitrat yüzünden düşmekte.
Eğer, akvaryum küçük olmasına ragmen çok sık su değişimi yapılıp, nitrat, büyük akvaryumlardaki gibi düşük düzeyde tutulursa, aynı düzeyde büyür.
Balık yüze yüze falan büyümez, kimden duyduysanız yanlış duymuşsunuz, sadece şehir efsanesi.
Balığın büyümesini etkileyen faktörler önem sırasına göre şunlar.

1. Sudaki nitrat oranı ( nitrit ve amonyak zaten oturmuş akvaryumda sıfır olacağı için değinmiyorum bile )
2. Yem içeriklerindeki proteinin türü ve miktarı.
3. Genetik

Ama bilimle işim olmaz, şu abi böyle dedi bu abi öyle dedi ile yürüyorsanız bilemem. Akvaristlik o tür bir hobi değildir. 77 doğumluyum ve çocuklugumuzda tecrübelilerin söylediği ve önerdiği şeyleri duysanız , şimdi kahkahalarla gülersiniz. Biz de bir adam bişey yapar, ışık hızı ile yayılır, dogrusu bu diye.

14-15 yaşımda iken balık sığ suda büyür dediler diye zavallaı hayvanları 3 santim yukseligindeki suda besledigimi bilirim maalesef.

Elbette ben japon balıklarını küçük hacimde besleyelim falan demiyorum, yanlış anlaşılmasın, bu kısmın altını çiziyorum.

Japon balıkları için hacim önemlidir. Nedeni basittir, az balık oldugunda nitrat kontrol altında tutulur, yoğun alanı olan balık daha mutlu olur, stresi düşük balığın da hastalıkalra yakalanma ve yakalandıgında mücadele gücü ve bagışıklık sistemi güçlü olur. [EDIT]muratti77,2017-11-16 01:47:02[/EDIT]
Co2 Mayalı Sistem Süreyi Uzatmak
Karışımın uzun süreli olmasında kullandığınız karbonat etkili midir acaba ? Çnükü diğer tarafların hem ölçü hem değişkenleri hemen hemen benimki ile aynı.[EDIT]muratti77,2017-11-15 23:36:36[/EDIT]
Co2 Mayalı Sistem Süreyi Uzatmak
Mayalı sistem kurduğumda, çok zayıf çıkış ve 3-4 gün süren bir performans alıyorum, her hangi bir kaçak vs. olmadığı halde.
Ancak karışımda sadece şeker ve kuru maya kullanıyorum.
Bilindiği üzere, kuru maya bakterilerinin besin olarak şekeri tüketmesi sonucunda açığa çıkan co2'yi kullanıyoruz.
Bu mantıkla, mayalı sistemin ömrünü uzatmak için daha fazla besin ( yani şeker ) ancak biraz daha az kuru maya katmayı denedim ancak değişen bir şey olmadı.
Mayalı sistemden en az 1 hafta yararlanan arkadaşlar, kendi karışım tarfilerini paylaşabilir mi ?

Teşekkürler.
Plati Çeşitliliği
Akvaryumum platilerden oluşuyor sadece. Bir çok tür var. Ancak panda plati, mavi plati, arı plati gibi türleri olanalr, başka şehirlerde bile olsa tanesini 10-15 liradan ikişer cift alabilirim. Mesajla ulaşabilirsiniz. Ben Ankara'da bulamıyorum maalesef
Canlı Doğuran Yem Tavsiytesi
Sera Vipan kadar canlıdoguranlara mutlaka bitkisel agırlıklı sera flora da verilmeli.
Bu Dış Filtre Uygun Mu ?
[QUOTE=nejoQes]
div
/divdiv
/divdivNiye akvaryumcudan almıyacaz merak ettimde ben akvaryumcudan aldım ./div[/QUOTE]

Ben de esnafım başka sektörde. Benim sattıgım ürünün aynısı internette nerdeyse yarı fiyatına var. Çünkü akvaryumcu bir sürü giderinden dolayı bire bir yani %100 civarı kar koyup satar. İnternette ise sürüm oldugu için %5 kar ile satılır. Çok paranız varsa, akvaryumcudna alın tabi. ayrıca bozuk çıktıgında internette çogu yer anında değiştirir. Git de bi esnafa değiştiricem de bakalım ne oalcak . Geçen gün mangrow kökü aldım kocaman 40 cm civarı 30 tl'ye akvaryumcudan. Tesadüf eseri dışarı cıkan toptancıyı gördüm. sanki hiç almamış gibi akvaryumcuyum kaça verirsiniz toptan dedim. 7 ama size 6 tl. den verelim musterimiz olun dedi. 6 tl ye aldıgı malı 30 tlye satıyor akvaryumcu düşün artık[EDIT]muratti77,2016-08-31 14:53:38[/EDIT]
60 Lt Moli Akvaryumu
[QUOTE=akvaristdeli][url=http://hizliresim.com/jBjzXj][img]http://i.hizliresim.com/jBjzXj.jpg[/img][/url] 60 lt akvaryum 25 kadar moli 3 katil salyangoz. Akvaryumda ilgili görüşleriniz nedir. Ayrıca sormak istediğim sorular var.
1- balıklara hep aynı köşeden yem verdiğim için bir alışkanlık olmuş odaya biri girer girmez hemen sol ön köşeye toplanıyorlar üst üste çırpınıyorlar ayrıca akvaryuma bakmak için yaklaşınca da aynı şey bu normalmi dir? Sıkıntı varsa balıkları nasıl rehabilitasyon edebilirim?
2- canlı bitki akvaryumu olarak kurdum lakin ışık yetersizliği fazla ilgilenmemem ve salyangoz sorunundan kaldırdım ve yeni doğan yavrular saklansın diye yapay bitki koydum. Canlı bitki olarak fazla ışık istemeyen ve ilgi beklemeyen bitki öneriniz varmı (Moss yosun ve tilki kuyruk hariç)
3- moli ile yaşayabilen alternatif canlı öneriniz varmı? (balık hariç) [/QUOTE]


Çınar bitkisi son derece az ışık isteyip küçük yaprakları ile ister kuma tutturularak, isterseniz su yüzeyinde müthiş bir saklanma alanı yaratır. Moli ile uyumlu balık ise, bence platidir. Çok sakin mizaçlı , rengarenk balıklardır.
Ayrıca salyangoz bir sorun değildir. Akvaryumunuzdaki tek saprofit yani çürükçüldür.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.