ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cnsuozen77
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Kasım 2016 08:55
Son Ziyaret:
28 Nisan 2017 16:48
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cansu
Doğum Tarihi:
23 Aralık 1997
Yaş:
26
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cansu 2 japon 💞

SON 10 MESAJI

Japon Balığımda Kuyruk Erimesi :(
Mikofish Petşop tan bulabilirim değil mi? Hiç başınıza böyle bi şey geldi mi balığınızı kurtardınız mı
Japon Balığımda Kuyruk Erimesi :(
Ilaç kullanmayayım mı. Ölmek üzere çünkü
Japon Balığımda Kuyruk Erimesi :(
Merhaba arkadaşlar. Ben 5 lt akvaryumda 2 japon besliyodum. Sonrasında yanlışımı anlayıp 20 lt bi akvaryum aldım. İçine de küçük bi iç filtre taktım. Zemine ince kum falan. Neyse hayvanları 20 lt lik akvaryuma alınca aradan 2 ya da 3 hafta geçti japon un bi tanesinde kuyruk erimesi başladı hayvan ölmek üzere. Daha önceden aynı sebepten Petşop bu ilacı vermişti şu an kullanmalı mıyım? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190941/280420171314211.jpg[/IMG]
Pişmanlık - 2 Japon 5 lt akvaryum
[QUOTE=Abdull4h]Merhabalar öncelikle forumumuza hoş geldiniz.

Sorularınızı elimden geldiğince detaylı olarak cevaplayayım.

[B]1. Japon balıklarına nasıl yemleme yapmalıyım?[/B]
Japon balıkları ağırlık olarak otçul beslenirler. Ana vatanları Asyadır. Yem olarak çok çeşit kullanılmalıdır. Haftada 1 gün Haşlanmış bezelye ve haftada bir gün aç bırakılmalıdır. Aynı bizim oruç tuttuğumuz gibi onlarında bağırsakları dinlenmesi açısından 1 gün aç kalması şarttır. Yoksa balığınız kabız olur ve ölür. Ben yem olarak şunları kullanıyorum
1.Pazartesi Ahm markalı goldfish yemi.
2.Salı Sera markalı pul yem.
3.Çarşamba gammarus karides kurusu. (Etçil)
4.Perşembe klasik silindir Pond yem.
5.Cuma Bezelye
6.Cumartesi haşlanmış brokoli ve zarı soyulmuş mandalina
7.Pazar günü aç kalıyorlar tabiri caizse oruç tutuyorlar [:)]
Gördüğünüz gibi listem ağırlık olarak otçul şekilde hazırlanmış. Unutmamak gerekir japon balıklarının bizim gibi mideleri bulunmaz. Sindirim sistemleri çok kuvvetli değildir. Bu yüzden Etçil yemler fazla kullanılmamalı.

[B]Filitrasyon nasıl yapılmalı?Şelale, İç-Dış bir sürü filitre var bunların hangisini kullanalım?[/B]
Dış filitre biyoojik ve mekanik olarak Akvryumunuzu temizler. İç filitre biyolojik görevini fazla yapamaz. Şelale (askı) filitre ise hem oksijen sağlar hemde mekanik görevi üstlenir. Peki oksijen nasıl sağlanır? Aslında oksijen suyun içinde baloncuk görmek değildir. Oksijen demek denizlerde olduğu gibi yüzeyi hareketlendirmektir. Yani şelale aparatı olan iç-dış filitreler de yüzeyi hareketlendirir ve oksijen kazandırır. Japon balıkları haliyle Akvaryumunuzu çok pisletirler. Bunun için 50 Litreye şelale filitre veyahut Şelale aparatı bulunan bir filitre edinmek gerekir. 100+ Litre gibi hacimlerde dış filitre muhakkak gereklidir.

[B]Forumda çok tartışılan Isıtıcı konusu nedir peki?[/B]
Şimdi olaya yakından bakmak gerek. Bildiğimiz gibi doğada hatta doğada değil yapay havuzlarda bu balıklar ısıtıcısız yaşarlar soğukta kış uykusuna girdiklerini iddia edenler bile var. Fakat bu dediğim Oranda Tül kuyruk Teleskop vb. Balıklar için değil. Isıtıcının amacı suyu ısıtmak değil suyun sıcaklığını sabit tutmaktır. Diyelimki odanız kaloriferli ısı 22C altına hiç düşmüyor Tamam Tek kuyruk düz Comet gibi vahşiye yakın türlere ısıtıcısız bakabilirsiniz. (Wikipedia vahşi türlerin 4 dereceye kadar yaşayabileceğini yazmıştır.) Fakat Oranda veya benzeri yapay seleksiyona müdahil olmuş canlılar için ısıtıcı şart! Çünkü bunlar gerçek sazan değilki. Ben 40 Litrelik Akvaryumda 1 Japon Balığı bakıyorum ısıtıcımıda kullanıyorum.

[B]Tamam bunları anladık peki tabana nasıl bir koymalıyız? [/B]
Kum seçimi için ince taneli kum seçmeliyiz. En uygunu silis kumdur. Yada dere kumu daha fazla detay için konuyu okuyabilirsiniz.
[URL=https://www.akvaryum.com/Forum/sio2_hakkinda_hersey_silis_kuvars_ve_hagen_farki_k891052_sn2.asp?PID=5266477#scrl5266477] Kumlar hakkında herşey (SiO2 nedir? Silis, Kuvars, Hagen,)[/URL]

[B]Japon balığının yanına başka hangi balığı koyabilirim?[/B]
Bu soru forumda okadar tartışılmıştırki neredeyse son haddeye gelindi yinede ben kısaca bahsedeyim.
Japon balığının yanına doğal olarak hiç bir balık koyulmamalı. Fakat salyangoz, Vatoz ve çöpçü beslenebilir. Bunun için ısıtıcınızın olması lazım su sıcaklığı 25C olmalı.
Beslenir diyorum fakat en az Akvaryum hacmi 100 Litre olmalı. Yinede balıkşar için tehlikeli. Zira vatoz aç kalırsa japonun kuyruğuma yapışabilir. Kavga edebilir. Çöpçü ise japonun ağzına zarar verebilir. Ancak Midye ile salyangoz japona birşey yapamaz.

[B]Dekorasyon nasıl olmalı?[/B]
Aslına bakarsak dekorasyon japon tankında fazla olmamalı. Tabiki sizin zevkiniz fakat koyduğunuz taşlar vs. Hacimden çalar. Buna hiç gerek yok bunun yerine dekorayon için bitki tercih edebilirsiniz.

[B]Hangi bitkiler japonlara uygundur?[/B]
Japon balıkları otçul olduğundan bitkileri afiyetle yiyecekşer. Fakat siz sert yapraklı Anubias, Java fern gibi bitkileri tercih ederseniz yiyemezler.

[B]Her akvaryuma bitki şartmıdır?[/B]
Evet şart! Zira Akvaryumdaki biyolojik döngüler (Azot döngüsü vb.) için bitki gereklidir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189569/010120170927411.jpg[/IMG]

[B]Şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım azda olsa yardımcı olmuşumdur.[/B][/QUOTE]

Çok çok teşekkür ederim gerçekten çok yararlı oldu [:)]
Pişmanlık - 2 Japon 5 lt akvaryum
[QUOTE=seedatatay]

Bence olaya japon olarak bakma ileride tür değişimine gidersen yeni akvaryum almamak için alabildiğin maddi ve yer olarak en büyüğünü al[/QUOTE]

Doğru haklısınız. Peki tür değişikliğine gidersem elimdeki balıklarımı petshopa verme ihtimalim olur mu?
Pişmanlık - 2 Japon 5 lt akvaryum
[QUOTE=Alpine]Hali hazırda işyerimizdeki 35 litrelik Japon akvaryumunda 2 yıldır şelale filtre kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım bu zamana kadar , şelale aparatını su seviyesinin biraz üstünde tutarsanız hava sağlamanız da mümkündür . Canlı yükünüz çok olmadığı için şelale filtre işinizi görecektir akvaryum hacminize uygun bir şelale filtre edinmelisiniz .[/QUOTE]

Teşekkür ederim [:)] peki 35litrelik akvaryumda kaç japon bekliyorsunuz? Kaç dişi kaç erkek? Bir de balıklarınız boyutu nedir?
Pişmanlık - 2 Japon 5 lt akvaryum
[QUOTE=noopasTR]İç filtreler akvaryum içerisindeki kaba pislikleri icerisindeki geniş gönekli süngerlere çekerler.Çalışma mantığında mekanik olarak temizlik yapmak vardır.Yani gözle gördügünüz balık dışkıları veya yem artıkları gibi.Birde biyolojik olarak filtreleme diye bir kavram vardır.Bu da gözle goremediginiz zararli mikropların en az zararlı hale gelirilmesi olayıdır ki biz buna biyolojik filtrasyon diyoruz.[:)] Biyolojik olarak bu bakterilere yasama ortamı saglayan makinede dış filtredir.Bu dış filtreler akvaryumun dışında bulunurlar ve bir taraftan akvaryumdan su çeker diger taraptan da temizlenmiş suyu akvaryumunuza ilave eder.Bu sekilde akvaryumdan aldıgı suyu filtre içerisine yerlesmiş olan faydalı bakteriler, en az zararlı hale getirip tekrar akvaryumunuza ilave eder ve hiçbirzaman fişi cekilmez.Sürekli çalışir halde olmaları gereken cihazlardır.[:)] Bu arada o renkli taşlar japon baliklarınin hiç mi hiç ilgisini cekmez. Ağızlarina alip atabilecekleri sekilde bir akvaryum kumu alirsanız daha da keyifleneceklerdir ve sizede seyir zevki sunacaklardır.Akvaryum tabani da 1 cm kadar kum olması onlar için yeterli.[:)]
Hava motoruna kesinlikle gerek yok.İç filreler veya dış filtreler 60-100 litrelik akvaryumlara yeterli oksijeni saglayacaklardir.Bu hava motorlarinın çogu sesli calişirlar o yuzden, şu an icin ona ihdiyacınız olmayacak.Filtrelerin temiz su çıkışlarına şelale dedigimiz fıskiye tarzı aparatlarla su yüzeyinde dalgalanma/hareketlenme yapıldıģı surece akvaryumunuzda oksijen elde etmiş olacaksınız.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. Uzun ve bilgilendirici yazılarınız için [:)] peki şelale tarzı filtreler japon balıkları için uygun mudur ki? Bazı balıklar pek sevmiyor sanırım
Pişmanlık - 2 Japon 5 lt akvaryum
[QUOTE=Emyy]Forum üyelerimizden Mesuk Ok'un yazdığı bir yazıyı gönderiyorum size, üşenmeden baştan sona okuyun lütfen. Başlangıçta okunması gereken ve ışık tutan bilgiler içeriyor, özellikle japon balıklari için. Forumda buna benzer onlarca konu var, okudukça ne istediğinizi daha iyi belirleyeksiniz emin olun..

http://www.akvaryum.com/Forum/japon_baligi_akvaryumundaki_gereksinimler_k814109.asp[/QUOTE]
Linkte bi problem var maalesef açamıyorum
Pişmanlık - 2 Japon 5 lt akvaryum
[EDIT]cnsuozen77,2017-01-04 14:30:55[/EDIT]

[QUOTE=noopasTR]
Merhabalar.Size tavsiyem 3 japon için 60 litrelik bir akvaryum almaniz yönünde olacaktir.İç filtre elbette alabilirsiniz fakat bu birazda maddiyatla alakalı bir durum.Gönlünuzden gecerse minik dış filtreler mevcut örneğin Sunsun Hw 603b gibi.Hem filtre bakimini 2 haftadan hafa fazla bir sürede yaparsıniz hemde akvaryumunjz için çok daha sağlıklı bir su dengesi saglamiş olursunuz.İç filtre her ne kadar kaba pislikleri yakalasa da,icerisi doldugunda her hafta 2 kere temizlemeniz gerekecek ve nekadsr dikkat etsenizde tuttugu pisliklerin bir kısmını akvaryuma salacaktır.Isıtıcı olarak 50 veya 100w lık termostatlı ısıticılardan alabilirsiniz.Isıyı da 22-24 arasinda tutmanız iyi olacaktır.Akvaryumunuza keskin yerleri olmayan yuvarlak top taşlardan koyabilirsiniz.Bu guzel davranişınızdan dolayı baliklariniz adina size teşekkür ederim[:)] Giriş seviyesi için bunlar yeterli.İlerleyen zamanlarda forumda gezebilir ve yeni bilgilerle akvaryumunuzu tekrar dekore eder veye ekipman alip zenginlestirebilirsiniz.
[/QUOTE]
Bende size çok teşekkür ederim nazik yaklaşımınızdan dolayı [:)] peki dış filtre daha iyi olduğunu anladım. Ancak hava motoru ve iç - dış filtre arasındaki fark nedir?

[QUOTE=bulentarda]İyi günler
japon balıklarının kaderi bu
genellikle yeni başlayanlara akvaryumcunun yaptıgı en büyük ticaret şekli
sizde kurbanlar arasındasınız küçük bir fanus üç beş adet japon alda git
hiçbiride demezki kardeşim git düzgün bir akvaryum al biraz bekle ki daha
sonra katil olma .
neyse soruna gelince bu hobiye başlangıç diyelim geneli bu ve buna benzer şekilde olup ileri bir hamleyle devam edecegini düşünüp
en az 100lt diyorum
nedeni çok açık yarın sıkılıp daha görsel olsun diye farklı türlere yönelip birazda kendinizi geliştirip
hadi üretim yapayım hadi ticaret yapayım la devam edecek diye en az 100lt
[/QUOTE]
Evet maalesef iş ticarete dökülünce böyle hüsranlar yaşayabiliyor. Teşekkür ederim bilgileriniz için
Pişmanlık - 2 Japon 5 lt akvaryum
Arkadaşlar merhaba. Büyük bir yanlış yaparak bi kaç ay önce bi anlık hevesle hiç araştırma yapmadan pazarda gezerken 2 Japon 5 lt akvaryumla eve döndüm. 5 lt akvaryumda 2 japon beslemeye başladım. Daha sonra araştırmaya başladığımda yaptığımın çok yanlış olduğunu 5 lt akvaryumun bi balık için eziyet olduğunu geçte olsa anladım. [:(] Gel zaman git zaman Japon balıklarımdan biri akvaryumun bi köşesine gidip sanki kafasını köşeye vuruyor gibi tak tak diye ses çıkartmaya başladı. Öyle bi ses ki gece uykumdan uyandırdı. Bi akvaryumcuya sordum alan yetersiz geliyordur dedi. Şimdi en yakın zamanda daha büyük bir akvaryuma geçmeyi ve bir tane daha Japon almayı düşünüyorum. Şimdi size sormak istiyorum

3 Japon balığı için kaç lt akvaryum gerekli? Ve iç filtre kullanmayı düşünüyorum ancak ısıtıcı, hava motoru gerekli mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.