ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
karayusuf
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2017 10:26
Son Ziyaret:
09 Ocak 2018 10:18
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Yusuf Alper Çelik
Doğum Tarihi:
16 Ocak 1992
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Yusuf Alper Çelik
Tekn. Dest. Müh.
"100-40-45, 160 lt Bitki akvaryumu"
SON 10 MESAJI
Jbl Manado Ve Hagen Üst Üste Kullanımı
Merhaba Arkadaşlar,
Yenide bitkili akvaryum kuracağım ve bunun için taş, Lav kırığı, JBL Aquabasis ve JBL manado kum sipariş ettim.
Akvaryum ölçülerim 100-400-45. BEn tabanı lav kırığı ve aquabasis ile yapıp onların üzerinede jbl manado kum koymak istiyorum.
Merak ettiğim şu. Elimdeki manado kum istediğim yükseklik için yeterli gelmeyebilir. Alttaki boşluğu elimdeki hagen ile doldurup, onun üzerine lav kırığı ve aquabsis i koyup, en üstede jbl manado kumu koysam iyi bir karışım olur mu? Yada en altta yükseklik için kullandığım hagen, jbl ürünlerin taban bitkilerine etkimesini engeller mi?
Teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba Arkadaşlar,
Yenide bitkili akvaryum kuracağım ve bunun için taş, Lav kırığı, JBL Aquabasis ve JBL manado kum sipariş ettim.
Akvaryum ölçülerim 100-400-45. BEn tabanı lav kırığı ve aquabasis ile yapıp onların üzerinede jbl manado kum koymak istiyorum.
Merak ettiğim şu. Elimdeki manado kum istediğim yükseklik için yeterli gelmeyebilir. Alttaki boşluğu elimdeki hagen ile doldurup, onun üzerine lav kırığı ve aquabsis i koyup, en üstede jbl manado kumu koysam iyi bir karışım olur mu? Yada en altta yükseklik için kullandığım hagen, jbl ürünlerin taban bitkilerine etkimesini engeller mi?
Teşekkür ederim şimdiden.
Makale Tadında Zemin Bitkileri Üretimi
[QUOTE=CERKUTAY]
Ülkemizde bulunması kolay olan zemin bitkileri malesef sınırlı sayıdadır ve bu yazımı ülkemizde akvaristler tarafından çoğunlukla yetiştirilen ve kendi küçük hobihanemde yetiştirdiğim (Deneyim ettiğim ) zemin bitkilerine ayırmak istiyorum.
AKVARYUMDA ZEMİN BİTKİLERİ YETİŞTİRME
Akvaryumda bitki yetiştirmeye karar vermeden önce bazı temel bilgilerin bilinmesi ve uygulamada hayata geçirilmesi önemli bir konudur.Akvaryumlarımızda bitki yetiştirmek yapay bir ortamı doğal bir ortama çevirmektir, yani bitkilerin yaşam şartlarını karşılamak birinci önceliktir.Bitkiler yaşamlarını idame ettirebilmek için öncelikle ışığa ihtiyaç duyarlar.Akvaryumlarımızda kullandığımız ışık sistemleri bitki yetiştirmeye uygun olmalı ve bitkilerin bu yapay ışıkları azami oranda kullanması gerekmektedir.Çünkü bitkiler ışık kaynağı olmadan yaşayamaz.Bitkiler yapay ortamda bu uygun ışık kaynağını kullanarak ihtiyacı olan besini bünyesine alır büyüme ve üreme eğilimi gösterir.
Yapay ortamda bitki yetiştirmenin ikinci önemli konusu ise taban kurulumudur.Doğru bir taban kurularak ışık kaynağının da desteği ile birçok bitki türüne rahatlıkla bakılabilir.Taban kurarken dikkat etmemiz gereken en önemli unsurlardan biri kullandığımız kum veya substratlardır( organik ve inorganik taban malzemeleri).Bu taban malzemelerini akvaryumda yani sucul ortamda kullanacağımız için suya istenmeyen maddeleri salmamasına yani salınım yapmamasına dikkat edilmelidir.Çünkü sucul ortamda bitki yetiştirmek için belirli su değerlerini yakalamamız ve stabil tutmamız gereklidir . Su değerinin stabil olması hem bitki sağlığı açısından önemlidir hem de akvaryum içinde istenmeyen alg ve zararlı mikro organizmaların oluşmasını engellemek adına önemlidir.Taban kurulumu zemin bitkileri için hayati öneme sahip olduğu için aşağıda(Zemin bitkileri üretimi püf noktaları konusunda.) detaylıca işleyeceğim.
Yapay ortamda bitki yetiştirmenin üçüncü önemli konusu ise su içine Co2 dozlamaktır.Birçok bitki suda bulunan az miktarda co2 'yi kullanarak yaşamını sürdürebilir ve yavaş da olsa üreme eğilimi gösterebilir.Ancak su içinde bulunan co2 miktarı bazı bitkiler için malesef yeterli miktarlarda olmayabilir. Co2 dozlamak bitkilerin daha sağlıklı olmasını ve daha hızlı üremesini kolaylaştıran ana etmenlerden biri olduğu için su içine yapay co2 dozlamak bitkilerin yaşam faliyetlerini yüksek oranda tetiklemektedir.Bilindiği üzere co2 'yi kullanan bitkiler doğa mücizesi olan fotosentezi gerçekleştirmekte ve bu fotosentez esnasında ışık enerjisiyle birlikte co2 yi kullanarak ve suyu birleştirerek bitkiler için besin kaynağı olan şeker oluşumunu sağlarlar.Bu şeker yapıları bitkiler için hayati öneme sahip olan yapılara bürünür ve bitkinin olgunluğa erişip üremesi için gerekli olan organik bileşikleri üretmesine yardımcı olur.Özetle CO2 bitkilerin yaşam faliyetlerini gerçekleştirmek için gerekli olan fotosentezi gerçekleştirmesine yardımcı olması nedeniyle akvaryum suyu içinde yeterli miktarda co2 olması yadsınamaz bir gerçektir.
Yapay ortamda bitki yetiştirmenin dördüncü önemli konusu ise gübrelemedir.Bu konu derinlemesine işlenmek istenirse sayfalar dolusu bilgi aktarılabilir.Akvaryumlarımız içinde kullandığımız kumlar ve substraslar bitkiler için gerekli olan çoğu besin maddesini bünyelerinde barındırabilirler.Tabi bu besinleri karşılayan kumlar özel bitki kumlarıdır.Kuvars kum gibi bazı kum çeşitleri akvaryumlarımızda sedece görsel amaçlı kullanılmaktadır.Ancak çoğu akvarist arkadaşımız ya yanlış bilgiler sonucu yada yanlış yönlendirmeler sonucu kuvars kumların akvaryum içinde bitki bakımı için gerekli olan besinleri içerdiğine inanmaktadır.Bu yanlış bir kanı olmakla birlikte akvarist arkadaşlarımıza uzun vadede maddi kayıp ve zaman kaybı yaşamasına neden olmaktadır.Bitkiler yeterli ışık kaynağı ve co2 yi kullanarak ortamdaki besin kaynaklarını fotosentez yardımı ile yapıları içine alarak yaşam faliyetlerini sürdürebilmektedir.Bir bitkili akvaryuma gübreleme yapmanın ön koşulu doğru ışıklandırma ile yapılmalıdır.Co2 kaynağı kullanılmayan tanklarda gübreleme eser miktarlarda yapılır ve en doğru gübreleme biçimi tankın su değerlerinin ölçülerek yapılmasıdır.Co2 kaynağı olmayan tanklarda aşırı gübreleme yapmak alglerin işine yarar ve kullandığımız gübreler yarardan çok zarara neden olur.Co2 kaynağı olan tanklarda uygun miktarlarda gübreleme yapılabilir ancak yine de tanka gübreleme yaparken su değerlerinin bilinmesi gerekir.Bu arada bitkili akvaryumlarda kullanacağımız gübreleri de doğru seçmemiz çok önemlidir.Bitkili bir akvaryumda kompoze dediğimiz karışım gübrelerini ( Makro gübreler için geçerli/Mikro element gübreleri için geçersiz bir uygulamadır.) kullanmamız doğru değildir.En doğru gübreleme NPK yani makro gübreleri ayrı ayrı ve ölçerek tanka vermeliyiz.Çünkü bitkilerin potasyumu kullanım miktarı ile nitrat ve fosfatı kullanım miktarı aynı değildir.Ancak makro gübrelerin yanında tanklarımıza gerekli olan mikro element gübrelemesini de yapmak zorundayız.Gübreleri alırken özellikle el yapımı gübreler de çok dikkatli davranmalıyız.Mikro element gübrelerini herkes yapamaz el yapımı alınmasını kesinlikle tavsiye etmem.Ayrıca demir gübresini el yapımı yapmak da herkesin başarabileceği türden değildir.Mikro element ve demir gübreleri laboratuvar ortamlarında hassas ekipmanlarla doğru bir şekilde yapılabilir.El yapımı misket gübrelerde kullanım açısından çok sağlıklı değildir.Piyasada satılan hazır (fabrikasyon) gübreleri de alırken bilinen markalara yönelmenizi ve kompoze olmayan gübrelere yönelmenizi tavsiye ederim.Sonuç olarak tankımıza gübreleme yapacaksak su değerlerini bilerek gübreleme yapmak en doğrusudur ve gübreleme tankta kullandığımız ışık ve co2 miktarı ile doğru orantılıdır.
Bitkili akvaryumlarda dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise su değişimleridir.Su değişimleri düzenli ve doğru miktarlarda yapıldığında tank içindeki bitkiler taze suyun etkisiyle daha sağlıklı formlara bürünürler.Ayrıca düzenli su değişimleri tank içinde biriken fazla miktarda gübreyi ve zararlı mikro organizmaları tank dışına atmamızı sağlar.En ideal su değişim süresi ve miktarı 4-5 günde bir %10 dur.
Bitkili akvaryumda kullanacağımız yardımcı ekipmanları sağlam , kaliteli ve tank hacmine uygun doğru ekipmanlarla donattığımızda zaman kaybı ve maddi kayıp en aza indirgenir ki her zaman kaliteli malzemeleri kullanmanızı öneririm.
ZEMİN BİTKİLERİ ÜRETİMİ PÜF NOKTALARI
Zemin kaplayan bitkiler ve diğer akvaryum bitkileri için genel bilgileri yukarıda verdim.Bu başlık altında ise sadece zemin kaplayan minyatür bitkileri yetiştirmek için püf noktalara değineceğim.
Denemelerimi hobihanemde bulunan 65x30x30h / 65x30x20h ve 100x40x50 h akvaryumlarda sucul yetiştirme, emers yetiştirme ve dray start metodu kullanarak, Co2 gübrelemeli ve Co2 gübrelemesiz olarak ( düşük destekli ve yüksek destekli akvaryumlar) , yapay gübrelemeli ve gübrelemesiz olarak , değişik aydınlatma floresanları kombinleyerek , karma taban ve tek tip taban malzemesi kullanarak deneyim ettim.
Zemin Kaplayan Minyatür Bitkiler
Akvaristler tarafından tercih edilen ve ülkemizde bulunması kolay olan zemin bitkileri şu türlerdir:
1- Glossostigma Elatinoides
2-Hemianthus Callitrichoides "Cuba"
3-Hyrocotyle Tripartita " Sp. Japan"
4-Marsilea Hirsuta
5-Lilaeopsis Brasiliensis
6-Eleocharis Parvula
7-Micranthemum " Monte Carlo"
8- Eleocharis " Sp. Mini"
9- Utricularia Graminifolia
DEVAM EDECEK...
[/QUOTE]
Merhaba Ferhat Bey,
Ben tabanımın parvula ile kaplanmasını ve arka plandaki hemiantus ların guzelce arkayı doldurmasını istiyorum. Bunu kendi tankımda başarabilir miyim yada nasıl başarabilirim?
Yardımlarınızını ve değerli görüşlerinizi merak ediyorum.
Teşekkürler.
Akvaryum şartlarım aşağıdadır;
Benim 100-40-45 bir akvaryumum var. Hagen ve vitasand karışık siyah kum var tabanda. 25w syvania grolux+18w philips daylight 12000kelvin aydınlatma mevcut. Mayalı sistem co2 var. birde daha bir iki gün önce jbl misket gübre gömdüm tabana aralıklarla.
Arka planda hemianthus, elodea, saz ve anubias var. tabana da parvula diktim aralıklarla.
[QUOTE=CERKUTAY]
Ülkemizde bulunması kolay olan zemin bitkileri malesef sınırlı sayıdadır ve bu yazımı ülkemizde akvaristler tarafından çoğunlukla yetiştirilen ve kendi küçük hobihanemde yetiştirdiğim (Deneyim ettiğim ) zemin bitkilerine ayırmak istiyorum.
AKVARYUMDA ZEMİN BİTKİLERİ YETİŞTİRME
Akvaryumda bitki yetiştirmeye karar vermeden önce bazı temel bilgilerin bilinmesi ve uygulamada hayata geçirilmesi önemli bir konudur.Akvaryumlarımızda bitki yetiştirmek yapay bir ortamı doğal bir ortama çevirmektir, yani bitkilerin yaşam şartlarını karşılamak birinci önceliktir.Bitkiler yaşamlarını idame ettirebilmek için öncelikle ışığa ihtiyaç duyarlar.Akvaryumlarımızda kullandığımız ışık sistemleri bitki yetiştirmeye uygun olmalı ve bitkilerin bu yapay ışıkları azami oranda kullanması gerekmektedir.Çünkü bitkiler ışık kaynağı olmadan yaşayamaz.Bitkiler yapay ortamda bu uygun ışık kaynağını kullanarak ihtiyacı olan besini bünyesine alır büyüme ve üreme eğilimi gösterir.
Yapay ortamda bitki yetiştirmenin ikinci önemli konusu ise taban kurulumudur.Doğru bir taban kurularak ışık kaynağının da desteği ile birçok bitki türüne rahatlıkla bakılabilir.Taban kurarken dikkat etmemiz gereken en önemli unsurlardan biri kullandığımız kum veya substratlardır( organik ve inorganik taban malzemeleri).Bu taban malzemelerini akvaryumda yani sucul ortamda kullanacağımız için suya istenmeyen maddeleri salmamasına yani salınım yapmamasına dikkat edilmelidir.Çünkü sucul ortamda bitki yetiştirmek için belirli su değerlerini yakalamamız ve stabil tutmamız gereklidir . Su değerinin stabil olması hem bitki sağlığı açısından önemlidir hem de akvaryum içinde istenmeyen alg ve zararlı mikro organizmaların oluşmasını engellemek adına önemlidir.Taban kurulumu zemin bitkileri için hayati öneme sahip olduğu için aşağıda(Zemin bitkileri üretimi püf noktaları konusunda.) detaylıca işleyeceğim.
Yapay ortamda bitki yetiştirmenin üçüncü önemli konusu ise su içine Co2 dozlamaktır.Birçok bitki suda bulunan az miktarda co2 'yi kullanarak yaşamını sürdürebilir ve yavaş da olsa üreme eğilimi gösterebilir.Ancak su içinde bulunan co2 miktarı bazı bitkiler için malesef yeterli miktarlarda olmayabilir. Co2 dozlamak bitkilerin daha sağlıklı olmasını ve daha hızlı üremesini kolaylaştıran ana etmenlerden biri olduğu için su içine yapay co2 dozlamak bitkilerin yaşam faliyetlerini yüksek oranda tetiklemektedir.Bilindiği üzere co2 'yi kullanan bitkiler doğa mücizesi olan fotosentezi gerçekleştirmekte ve bu fotosentez esnasında ışık enerjisiyle birlikte co2 yi kullanarak ve suyu birleştirerek bitkiler için besin kaynağı olan şeker oluşumunu sağlarlar.Bu şeker yapıları bitkiler için hayati öneme sahip olan yapılara bürünür ve bitkinin olgunluğa erişip üremesi için gerekli olan organik bileşikleri üretmesine yardımcı olur.Özetle CO2 bitkilerin yaşam faliyetlerini gerçekleştirmek için gerekli olan fotosentezi gerçekleştirmesine yardımcı olması nedeniyle akvaryum suyu içinde yeterli miktarda co2 olması yadsınamaz bir gerçektir.
Yapay ortamda bitki yetiştirmenin dördüncü önemli konusu ise gübrelemedir.Bu konu derinlemesine işlenmek istenirse sayfalar dolusu bilgi aktarılabilir.Akvaryumlarımız içinde kullandığımız kumlar ve substraslar bitkiler için gerekli olan çoğu besin maddesini bünyelerinde barındırabilirler.Tabi bu besinleri karşılayan kumlar özel bitki kumlarıdır.Kuvars kum gibi bazı kum çeşitleri akvaryumlarımızda sedece görsel amaçlı kullanılmaktadır.Ancak çoğu akvarist arkadaşımız ya yanlış bilgiler sonucu yada yanlış yönlendirmeler sonucu kuvars kumların akvaryum içinde bitki bakımı için gerekli olan besinleri içerdiğine inanmaktadır.Bu yanlış bir kanı olmakla birlikte akvarist arkadaşlarımıza uzun vadede maddi kayıp ve zaman kaybı yaşamasına neden olmaktadır.Bitkiler yeterli ışık kaynağı ve co2 yi kullanarak ortamdaki besin kaynaklarını fotosentez yardımı ile yapıları içine alarak yaşam faliyetlerini sürdürebilmektedir.Bir bitkili akvaryuma gübreleme yapmanın ön koşulu doğru ışıklandırma ile yapılmalıdır.Co2 kaynağı kullanılmayan tanklarda gübreleme eser miktarlarda yapılır ve en doğru gübreleme biçimi tankın su değerlerinin ölçülerek yapılmasıdır.Co2 kaynağı olmayan tanklarda aşırı gübreleme yapmak alglerin işine yarar ve kullandığımız gübreler yarardan çok zarara neden olur.Co2 kaynağı olan tanklarda uygun miktarlarda gübreleme yapılabilir ancak yine de tanka gübreleme yaparken su değerlerinin bilinmesi gerekir.Bu arada bitkili akvaryumlarda kullanacağımız gübreleri de doğru seçmemiz çok önemlidir.Bitkili bir akvaryumda kompoze dediğimiz karışım gübrelerini ( Makro gübreler için geçerli/Mikro element gübreleri için geçersiz bir uygulamadır.) kullanmamız doğru değildir.En doğru gübreleme NPK yani makro gübreleri ayrı ayrı ve ölçerek tanka vermeliyiz.Çünkü bitkilerin potasyumu kullanım miktarı ile nitrat ve fosfatı kullanım miktarı aynı değildir.Ancak makro gübrelerin yanında tanklarımıza gerekli olan mikro element gübrelemesini de yapmak zorundayız.Gübreleri alırken özellikle el yapımı gübreler de çok dikkatli davranmalıyız.Mikro element gübrelerini herkes yapamaz el yapımı alınmasını kesinlikle tavsiye etmem.Ayrıca demir gübresini el yapımı yapmak da herkesin başarabileceği türden değildir.Mikro element ve demir gübreleri laboratuvar ortamlarında hassas ekipmanlarla doğru bir şekilde yapılabilir.El yapımı misket gübrelerde kullanım açısından çok sağlıklı değildir.Piyasada satılan hazır (fabrikasyon) gübreleri de alırken bilinen markalara yönelmenizi ve kompoze olmayan gübrelere yönelmenizi tavsiye ederim.Sonuç olarak tankımıza gübreleme yapacaksak su değerlerini bilerek gübreleme yapmak en doğrusudur ve gübreleme tankta kullandığımız ışık ve co2 miktarı ile doğru orantılıdır.
Bitkili akvaryumlarda dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise su değişimleridir.Su değişimleri düzenli ve doğru miktarlarda yapıldığında tank içindeki bitkiler taze suyun etkisiyle daha sağlıklı formlara bürünürler.Ayrıca düzenli su değişimleri tank içinde biriken fazla miktarda gübreyi ve zararlı mikro organizmaları tank dışına atmamızı sağlar.En ideal su değişim süresi ve miktarı 4-5 günde bir %10 dur.
Bitkili akvaryumda kullanacağımız yardımcı ekipmanları sağlam , kaliteli ve tank hacmine uygun doğru ekipmanlarla donattığımızda zaman kaybı ve maddi kayıp en aza indirgenir ki her zaman kaliteli malzemeleri kullanmanızı öneririm.
ZEMİN BİTKİLERİ ÜRETİMİ PÜF NOKTALARI
Zemin kaplayan bitkiler ve diğer akvaryum bitkileri için genel bilgileri yukarıda verdim.Bu başlık altında ise sadece zemin kaplayan minyatür bitkileri yetiştirmek için püf noktalara değineceğim.
Denemelerimi hobihanemde bulunan 65x30x30h / 65x30x20h ve 100x40x50 h akvaryumlarda sucul yetiştirme, emers yetiştirme ve dray start metodu kullanarak, Co2 gübrelemeli ve Co2 gübrelemesiz olarak ( düşük destekli ve yüksek destekli akvaryumlar) , yapay gübrelemeli ve gübrelemesiz olarak , değişik aydınlatma floresanları kombinleyerek , karma taban ve tek tip taban malzemesi kullanarak deneyim ettim.
Zemin Kaplayan Minyatür Bitkiler
Akvaristler tarafından tercih edilen ve ülkemizde bulunması kolay olan zemin bitkileri şu türlerdir:
1- Glossostigma Elatinoides
2-Hemianthus Callitrichoides "Cuba"
3-Hyrocotyle Tripartita " Sp. Japan"
4-Marsilea Hirsuta
5-Lilaeopsis Brasiliensis
6-Eleocharis Parvula
7-Micranthemum " Monte Carlo"
8- Eleocharis " Sp. Mini"
9- Utricularia Graminifolia
DEVAM EDECEK...
[/QUOTE]
Merhaba Ferhat Bey,
Ben tabanımın parvula ile kaplanmasını ve arka plandaki hemiantus ların guzelce arkayı doldurmasını istiyorum. Bunu kendi tankımda başarabilir miyim yada nasıl başarabilirim?
Yardımlarınızını ve değerli görüşlerinizi merak ediyorum.
Teşekkürler.
Akvaryum şartlarım aşağıdadır;
Benim 100-40-45 bir akvaryumum var. Hagen ve vitasand karışık siyah kum var tabanda. 25w syvania grolux+18w philips daylight 12000kelvin aydınlatma mevcut. Mayalı sistem co2 var. birde daha bir iki gün önce jbl misket gübre gömdüm tabana aralıklarla.
Arka planda hemianthus, elodea, saz ve anubias var. tabana da parvula diktim aralıklarla.
Mayalı Sistem Damla Sorunu
[QUOTE=Bedbin]
Resimdekinin aynısının small boyunu alırsanız mayalı sistemde de sorunsuz çalışır.Forumda da kullananlar var. Kendimde denedim mayalıda kabarcıklar toz gibi dağılıyor. V tipi mayalıya uygun olmayabilir.[/QUOTE]
tamamdır hocam eyvallah :)
[QUOTE=Bedbin]
Resimdekinin aynısının small boyunu alırsanız mayalı sistemde de sorunsuz çalışır.Forumda da kullananlar var. Kendimde denedim mayalıda kabarcıklar toz gibi dağılıyor. V tipi mayalıya uygun olmayabilir.[/QUOTE]
tamamdır hocam eyvallah :)
Mayalı Sistem Damla Sorunu
[QUOTE=Bedbin]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/147042/280120170213261.jpg[/IMG]
Mayalı sistemde güzel verim alabileceğiniz ista 3 in 1.[/QUOTE]
KArdeşim, ondan altım V tipi olandan. mayalı sistemin basıncı yetmedi onu çalıştırmaya. bende şırıngadan yaptım. güzel çalışıyor şimdi.
[QUOTE=Bedbin]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/147042/280120170213261.jpg[/IMG]
Mayalı sistemde güzel verim alabileceğiniz ista 3 in 1.[/QUOTE]
KArdeşim, ondan altım V tipi olandan. mayalı sistemin basıncı yetmedi onu çalıştırmaya. bende şırıngadan yaptım. güzel çalışıyor şimdi.
Mayalı Sistem Damla Sorunu
[QUOTE=gurkanakca]Çok fazla kabarcık = fazla çözünen CO2 diye bir kural yok
Önemli olan her bir CO' kabarcığının su içerisinde çözünmesi ve akvaryum dışına çıkmaması.
Diffuzorlerinde temel amacı bu zaten
Ancak sizin siteminiz de 7 damlanın tamamının çözünüp çözünmediği ile iligili bir varsayımda bulunmak güç
ama çözündüğünü düşünüyorum. Çözünmüyor olsa bir şekilde 7 damlanın dışarı çıkması lazım yada mayalı sistemdeki şişenize geri dönmesi
Siz eğer kabarcık görmek istiyorsanız mayalı sistem için önerim tahadan yapılmış hava taşları var
gayet güzel işe yarıyor epey bir süre kullanmıştır.
Ayrıca şu anki sisteminiz için bir indikatör alarak sudaki CO' miktarına bakmanız olacaktır.
[/QUOTE]
Merhaba,
Saniyede 7 damla çıkmıyor bende. 7 saniyede 1 damla çıkıyor maalesef
[QUOTE=gurkanakca]Çok fazla kabarcık = fazla çözünen CO2 diye bir kural yok
Önemli olan her bir CO' kabarcığının su içerisinde çözünmesi ve akvaryum dışına çıkmaması.
Diffuzorlerinde temel amacı bu zaten
Ancak sizin siteminiz de 7 damlanın tamamının çözünüp çözünmediği ile iligili bir varsayımda bulunmak güç
ama çözündüğünü düşünüyorum. Çözünmüyor olsa bir şekilde 7 damlanın dışarı çıkması lazım yada mayalı sistemdeki şişenize geri dönmesi
Siz eğer kabarcık görmek istiyorsanız mayalı sistem için önerim tahadan yapılmış hava taşları var
gayet güzel işe yarıyor epey bir süre kullanmıştır.
Ayrıca şu anki sisteminiz için bir indikatör alarak sudaki CO' miktarına bakmanız olacaktır.
[/QUOTE]
Merhaba,
Saniyede 7 damla çıkmıyor bende. 7 saniyede 1 damla çıkıyor maalesef
Mayalı Sistem Damla Sorunu
[QUOTE=kutluturk]Merhaba
Mayalı sistemin basıncı difüzörden damlaları geçiremiyordur. Sonuçta difüzör, basıncı, kabarcıkları küçülterek bir anlamda regüle ediyor.
DIY difüzörlere veya ISTA'nın mayalı sistemle uyumlu olduğu söylenilen difüzörlerine bakabilirsin
[/QUOTE]
Bazı arkadaşlar mayalı sistem kurup ista 3in1 difüzör ile iyi sonuç aldıklarını söylüyorlar burada. 3in1 in mayalı sisteme uygun olanları da mı var. yoksa onlar ayrı tip mi?
Birde şırınga dan difüzör yaptım. Onda daha iyi mi sonuç alırım acaba?
[QUOTE=kutluturk]Merhaba
Mayalı sistemin basıncı difüzörden damlaları geçiremiyordur. Sonuçta difüzör, basıncı, kabarcıkları küçülterek bir anlamda regüle ediyor.
DIY difüzörlere veya ISTA'nın mayalı sistemle uyumlu olduğu söylenilen difüzörlerine bakabilirsin
[/QUOTE]
Bazı arkadaşlar mayalı sistem kurup ista 3in1 difüzör ile iyi sonuç aldıklarını söylüyorlar burada. 3in1 in mayalı sisteme uygun olanları da mı var. yoksa onlar ayrı tip mi?
Birde şırınga dan difüzör yaptım. Onda daha iyi mi sonuç alırım acaba?
Mayalı Sistem Damla Sorunu
Merhaba arkadaşlar. Acil yardıma ihtiyacım var.
Mayalı sisteme Ista 3in1 difüzör bağladım ve fotodaki gibi 7 damla/sn ile co2 veriyor. Ama hortum da yada kapakta kaçak olmamasına rağmen niye böyle az anlamadım. Normalde 2 damla/sn falan olmalı diye biliyorum. Difuzorun seramik başlığını çıkarınca damlalar hızlanıyor ama kapağı videodaki gibi takınca bu şekilde yavaşlıyor yine. Bilen varsa yardim lütfen... Su sistemi verimli kullanmayı cok istiyorum. [:(]
Sisteme de, 1.5lt şişeye 2 su bardağı şeker ve 3 çay kaşığı maya attım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193564/270120171051201.jpg[/IMG]
Merhaba arkadaşlar. Acil yardıma ihtiyacım var.
Mayalı sisteme Ista 3in1 difüzör bağladım ve fotodaki gibi 7 damla/sn ile co2 veriyor. Ama hortum da yada kapakta kaçak olmamasına rağmen niye böyle az anlamadım. Normalde 2 damla/sn falan olmalı diye biliyorum. Difuzorun seramik başlığını çıkarınca damlalar hızlanıyor ama kapağı videodaki gibi takınca bu şekilde yavaşlıyor yine. Bilen varsa yardim lütfen... Su sistemi verimli kullanmayı cok istiyorum. [:(]
Sisteme de, 1.5lt şişeye 2 su bardağı şeker ve 3 çay kaşığı maya attım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193564/270120171051201.jpg[/IMG]
Yeni Akvaryumum Hakkında Birkaç Soru
[QUOTE=KaraKrG]Co2 hortumunun ucuna sigara filtresi/izmariti (tabiki kullanılmamış[:)))] ) takarsan hava taşından daha efektif olur. Kağıdını çıkartıktan sonra elinle yuvarlayarak bir miktar sıkıştır. Az basınçta bile çok etkili oluyor.[/QUOTE]
Eyvallah kardeşim saolasın :)
[QUOTE=KaraKrG]Co2 hortumunun ucuna sigara filtresi/izmariti (tabiki kullanılmamış[:)))] ) takarsan hava taşından daha efektif olur. Kağıdını çıkartıktan sonra elinle yuvarlayarak bir miktar sıkıştır. Az basınçta bile çok etkili oluyor.[/QUOTE]
Eyvallah kardeşim saolasın :)
Hagenimin İçinde Kum Boyutunda Demir Parçaları ...
[QUOTE=Abdull4h]
O mıknatısa yapışan kumlar Akvaryuma çok zararlıdır bir süre sonra pas yapar. O demir talaşları hiç bir işe yaramaz. Bitkiler, demir gibi besinleri almak için kök hücrelerinden dışarıya proton yayarlar bunlar kök çevresini asitleştirir bu sebeble pH azda olsa düşer ve bitkiler demir gibi besinleri daha iyi kullanır ama bu kumda demir olmadığı için bitkilerde olmayan demiri kullanamazlar misket gübre vb. besin içerikli birşey koysanız olabilirdi fakat kuvars kum nötr bir kumdur ve salınım yapmaz. Nötr bir kumun iyon taşımasıda mümkün değildir bu nedenle SİO2 kristallerinden oluşan amorf biçimdeki siyah kuvars kumda hiç bir şekilde bitkilere yarar vermez. Yani siz herhangi bir kuvars kum kullansanızda sonuç aynıdır. Bitki kumu denilmesi boş bir ticari safsafadır o zaman biz akvaryum tabanına paslanmaz çivi vs. koyardık fakat durum böyle değil elinizdeki kum bitkilere yarar vermez ama pas yaparsa canlılara salınım yaparak zarar verir. Siyah kumu dekorasyon için kullanmak istiyorsanız Aqua deco markalı orjinal kuvars kumu kullanın hagen diye anılan ne olduğu belirsiz kumu kullanmamalıyız.[/QUOTE]
Saolasın hocam bilgiler için.
Benim aldığım da aqua deco kum zaten. Satıcı beni ithalatcı firma ile görüştürdü. almanya dan geliyormuş. Kuru iken de yaş iken de parlak. Onlarda yalan söyledi ise günahları boynuna artık. :/
[QUOTE=Abdull4h]
O mıknatısa yapışan kumlar Akvaryuma çok zararlıdır bir süre sonra pas yapar. O demir talaşları hiç bir işe yaramaz. Bitkiler, demir gibi besinleri almak için kök hücrelerinden dışarıya proton yayarlar bunlar kök çevresini asitleştirir bu sebeble pH azda olsa düşer ve bitkiler demir gibi besinleri daha iyi kullanır ama bu kumda demir olmadığı için bitkilerde olmayan demiri kullanamazlar misket gübre vb. besin içerikli birşey koysanız olabilirdi fakat kuvars kum nötr bir kumdur ve salınım yapmaz. Nötr bir kumun iyon taşımasıda mümkün değildir bu nedenle SİO2 kristallerinden oluşan amorf biçimdeki siyah kuvars kumda hiç bir şekilde bitkilere yarar vermez. Yani siz herhangi bir kuvars kum kullansanızda sonuç aynıdır. Bitki kumu denilmesi boş bir ticari safsafadır o zaman biz akvaryum tabanına paslanmaz çivi vs. koyardık fakat durum böyle değil elinizdeki kum bitkilere yarar vermez ama pas yaparsa canlılara salınım yaparak zarar verir. Siyah kumu dekorasyon için kullanmak istiyorsanız Aqua deco markalı orjinal kuvars kumu kullanın hagen diye anılan ne olduğu belirsiz kumu kullanmamalıyız.[/QUOTE]
Saolasın hocam bilgiler için.
Benim aldığım da aqua deco kum zaten. Satıcı beni ithalatcı firma ile görüştürdü. almanya dan geliyormuş. Kuru iken de yaş iken de parlak. Onlarda yalan söyledi ise günahları boynuna artık. :/
Yeni Akvaryumum Hakkında Birkaç Soru
[QUOTE=frknsyl]Valla ben 2.5 litre pet şişenin içine yapmıştım ama youtube dan izlediğim videolara göre yapmıştım ama yanlış hatırlamıyosam 3 bardak falan şeker koymuştum şuan net hatırlayamıyorum ama youtube dan izleyebilirsiniz sizde mayalı sistem için ne kadar şeker koyduklarına. Çıkan karbondioksit miktarı farmantasyon oranına bağlı yani şeker ve maya miktarına.[/QUOTE]
Hmm... Anladım hocam saolasın. Teşekkürler yorumların için :)
[QUOTE=frknsyl]Valla ben 2.5 litre pet şişenin içine yapmıştım ama youtube dan izlediğim videolara göre yapmıştım ama yanlış hatırlamıyosam 3 bardak falan şeker koymuştum şuan net hatırlayamıyorum ama youtube dan izleyebilirsiniz sizde mayalı sistem için ne kadar şeker koyduklarına. Çıkan karbondioksit miktarı farmantasyon oranına bağlı yani şeker ve maya miktarına.[/QUOTE]
Hmm... Anladım hocam saolasın. Teşekkürler yorumların için :)
SON MESAJLAR
- Camci Faciası... EfeC, 22:44
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Gterror Ve Kalsiyum Karbonatlı Kum Çıkmazı darkaura, 22:38
Güney Amerikan Cichlidleri - 85x40x50 Akvaryuma Filtre Önerisi Cyber_Scout, 22:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Tavsiye Akvaryum Carcharodon, 22:24
Yeni Üye Forumu - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Cyber_Scout, 22:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Samnastrp, 21:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karideslerim Bir Şekilde Ölüyor T3kniker, 21:52
Yeni Üye Forumu - Severum Tankı Ve Tank Arkadaşları giyotyn, 21:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığım Hareketsiz Ve Dipte Duruyor 2wing, 21:35
Yeni Üye Forumu - Seiryu Stone+buce+anubias Cyber_Scout, 21:24
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Labirentli Akvaryumu xellence07, 19:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Bitkili Tank İçin Taban Bitkisi Önerisi Cyber_Scout, 16:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Low Tech Akvaryum İçin Önerilerinizi Bekliyorum wasmannia, 16:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 15:39
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Taşı Ilaydagoksel, 15:34
Yeni Üye Forumu - Elimdeki Bitkilerle Yeni Bitkili Akvaryum Sena08, 15:20
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Kumu Cyber_Scout, 15:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neon Tetra Akvaryumu ogurcay, 13:43
Akvaryum Tanıtımı - Petshop Açıyorum - Hobihanem Hobihanem48, 13:29
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Tatil Yemi Cyber_Scout, 13:20
Yeni Üye Forumu - Yunus Akvaryumu Beyaz Benek caganyasa, 13:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Neon Tetra BETA.4, 12:21
Yeni Üye Forumu - Lepistesimi Yavruluğa Almalımıyım ? Cyber_Scout, 11:57
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Armatür Cyber_Scout, 11:46
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistes Akvaryum Ilaydagoksel, 10:24
Yeni Üye Forumu - 85x40x50 Akvaryuma Balık Önerisi akvryumbaliklazm, 09:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım Dipte Ve Hareketsiz AmatorLepistesci, 07:08
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 04:57
Güney Amerikan Cichlidleri - Camcıya Akvaryum Yaptırmak Hidro Dinamik, 02:02
Yeni Üye Forumu - Filtreyi Açmadan Bulanıklık Patlamasına Çözüm? asliaral, 01:11
Malzemeler ve Yemler Forumu - Bu Bitkilerin Türü Nedir Cyber_Scout, 00:41
Bitki Akvaryumları Genel - Bitki Suyun pH'ını Arttırır Mı? Cyber_Scout, 00:34
Taban ve Gübreleme - Rocio Octofasciatum (electric Blue Jack Dempsey) Sorusu İsmail_96965, 00:06
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Walstad Metodu (ternapi) ternapi, 23:16
Bitki Akvaryumları Genel - İyice Küçüldük (minimal Deneyim)bir Maceranın Sonu Ehtiyar, 20:53
Akvaryum Tanıtımı - Kolay Ucuz Karides Maması Yapımı. darkaura, 20:42
Malzemeler ve Yemler Forumu - Axolotl Akvaryumu Hakkında Bilgi Cyber_Scout, 20:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Trichopsis Vittata - Yavrular 2. Sfda eackgzz, 19:00
Akvaryum Tanıtımı - En Güzel Yavru Fotoğraflarınızı Paylaşın Cyber_Scout, 17:40
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Deep Sea Pet Center Şikayet scorpion26, 17:16
Şikayet Var! - Nadir Tür Arıyorum İnci Kefali, 17:14
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 200 Litre Oyuncu Balık Önerisi Ciklstsever, 16:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığı Bakım Önerisi Orhan76, 16:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Genel Bilgi Cyber_Scout, 16:08
Yeni Üye Forumu - Yavru Betta Kavgası MasterChief, 15:20
Yeni Üye Forumu - Turba Bataklığı Biyotopu, Danau Sentarum Dogukankun, 13:56
Akvaryum Tanıtımı - Arka Fon Tavsiyesi? MasterChief, 13:50
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Sürü Balığı Önerisi YigitKuzey, 13:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 40x40x50 İçin Filtre Önerisi YigitKuzey, 12:30
Yeni Üye Forumu - 125 Lt Akvaryum İçin Balık Önerisi dimbeleth, 11:41
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Eş Tutmuş Tanganyika Gölünün Güzellikleri muhammet abaci 22:21
- Natteri Pirana muhammet abaci 22:21
- 0000 sefailgaz 22:19
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 22:06
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 22:06
- Karides , Salyangoz . gyunda 22:06
- Ista Emiş Basış Seti Bysam 21:34
- Erkek Damılık Cüce Vatoz Bysam 21:34
- Powerled Armatür Bysam 21:34
- Ücretsiz Yetişkin Sae Bysam 21:34
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 20:33
- Akvaryum 30*30 metsi 20:33
- L144 Tül Mavi Göz Yavruları DenizOlsam 19:54
- Tülden Çıkma L144 Düz Kuyruk Yavruları DenizOlsam 19:54
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 19:26
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 19:26
- Fancy Beta Erkek Takas. abunil 19:09
- Garra Rufa(doktor Balığı) Ve Kum livadi 19:01
- İnci Gurami Çifti Cüce Kerevit Cyber_Scout 18:52
- Himalayan Erkek Eş Arıyorum Cyber_Scout 18:52
- 2.67 Tüp Furcifer 18:52
- Dennerle Akvaryum Furcifer 18:52
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 18:52
- Creaqua Nano Elit Furcifer 18:52
- Siyah (özel Tür) Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 18:31
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 18:30
- Sümbül, Şemsiye, Su Üstü Bitkisi ternapi 16:54
- Anubias Agirlikli Toplu Bitki agbaglama 16:38
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 16:38
- Boy Boy Kribensisler Koksal Gurkan 16:38
- Eheım 2211 Pervane Sıfır Bora Bey 14:46
- Oase Optimax 1000 Sump Motoru Bora Bey 14:46
- Mobilyalı İthal Akvaryum 80 Cm X50 FrkMbuna 14:35
- 50 Adet Saulosi 1500 Tl Gönderim Vardır FrkMbuna 14:35
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 14:15
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 14:15
- 3-4-5 Cm Malavi Ciklet aycaketenci 13:56
- L144 Düz Kuyruk Erkek Sarı Ateş Mavi Melek Karides aycaketenci 13:56
- Yem Tablet BUCALILAR 13:31
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 13:31
- Fluval Dijital Isıtıcı Bitki Ve Xxl Ağaç Kök dark blue 13:26
- Yunus Ciklet umitopall 13:08
- Harlequin Rasbora Satılık docere 12:59
- L333& L201 Big Spot, L201, L399 D. Altı inspector 12:51
- Katil Salyangoz jezey 12:36
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 12:36
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 12:36
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 12:36
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 12:36
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 11:49
KULLANICILAR
- 114 Online Kullanıcı, 62 Üye
Online Kullanıcılar
czafer58,
Ayktgnc,
Goldfish2000,
xkurso,
Azizdurdenn,
Sarapla,
Ehtiyar,
Hobimus,
Balikcidede,
Hobivaryum eren,
IgorVladimir,
EfeC,
Koksal Gurkan,
burhan6800,
erkanmazici,
Cyber_Scout,
darkaura,
akandemir1,
urzais,
osmandbnl,
hunted86,
T3kniker,
sina cen,
JujuSeri,
UEK,
HaydarGul,
oguzhanYeniBalik,
ozkan.06,
hasancn,
emrepablo11,
Nactadev,
Mehmetorpil,
Deoxyss,
Erdemir41,
MehmetAkif,
SelcukSisman,
Carcharodon,
Ahmet45fb,
Furcifer,
flowerhrn,
Hidro Dinamik,
KaanE,
İsmail_96965,
asliaral,
Shinouzen,
ternapi,
muhammet abaci,
Gyro,
Laetacara,
GreeNWooD,
sefailgaz,
ahmetfiratozkaya,
giyotyn,
Hobi2626,
Amati340,
zafer3885,
perenalp,
Serhat.Kaymak,
Sunborn,
valarmorghulis12,
Cücevatoz99,
Nickim10Harf,
Lotus88,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.