ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kazandibi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mart 2017 13:47
Son Ziyaret:
05 Nisan 2017 10:32
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Gencoglu
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1976
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Gencoglu

SON 4 MESAJI

Pseudomugil Gertrudae İstanbulda Bulunabilir Mi?
İlgimi cezbeden sevimli mi sevimli Pseudomugil gertrudae i araştırıyorum ancak satıcılar konusunda çok bilgili olmadığımdan satın alabileceğim yer/kişi konusunda bilgisi olan paylaşabilirse sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler...

[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/3282.jpg[/IMG]

https://www.akvaryum.com/pseudomugil_gertrudae__tatlisur_60_3282.asp
Geri Dönüş Akvaryumu Bilgi İsteği
Yorumları için herkese teşekkür ederim.

Bugün öğleden sonra ufaklığı alıp akvaryum bakmaya çıkıyoruz :) Bakalım ufaklık nasıl "gaz" alacak :)
Geri Dönüş Akvaryumu Bilgi İsteği
[QUOTE=mka1923]Yüzecekleri bir alan yok. Ama ben illa da tetrada kararlıyım sürü olacak derseniz; beslediğim en dayanıklı çıkanlar siyah neonlar oldu.
[/QUOTE]

Maalesef ev şartları nedeni ile büyük bir akvaryum kurma şansım yok. Herhangi bir karar vermedim henüz. Çok fazla konu okuduktan sonra da kafam karışınca en son şekillenen düşüncemi sizlerle paylaşmak istedim.
Sürü olabilir de olmayabilir de, siyah neon da olabilir lepistes de.

[QUOTE=çelebi]Tavsiyem o hacimde tek tür karides bakın. Ekipman olarak sadece filtreye ihtiyacınız olacak. Akvaryumun lambası varsa iş görür. Ev ortamında ısıtıcısız yaşayan pek çok tür var. Bitkilerle de uyumlu yaşarlar. Ve bir gün çocuğunuz baba iki haftadır akvaryuma hiç yem atmadım derse "git şimdi at" der geçersiniz. Isıtıcı olmayınca fişi çıkardım takmayı unuttum derdi de olmaz. Ama tankta balık olunca öyle olmuyor. Yetişkin bakımı şart.[/QUOTE]

Siz anlatırken kulağa hoş gelse de akvaryumu balıklı kuracağız :) benim elim de sürekli üzerinde olacak. Ancak başlangıçta kayıplar yaşayarak onun akvaryumdan soğumasını istemiyorum :)


Niyetim ve ümidim sizlerin de yol göstermesi ile en doğru kararı verebilmek.

Geri Dönüş Akvaryumu Bilgi İsteği
Herkese merhaba,
Yıllaaar yıllar önce benim ufaklığın doğmasına yakın evdeki akvaryumum ile üzülerek vedalaşmış sonrasında geri dönmek umudu ile butun ekipmanları saklamıştım. Şimdi ufaklık 7 yaşına geldi ve akvaryuma ilgi duyunca ben de hemen hazine sandığımı geri açtım ama maalesef ekipmanlar ve akvaryumları 2 saatlik bir temizlikten sonra kullanmamaya karar verdim (temizlikleri içime sinmedi bir türlü :) ).

Yıllar önce bildiklerimin doğruluğundan ya da 8 sene önce doğru bilinenlerin şimdi doğru olmayabileceğini düşündüğümden sizler tarafından birkaçgündür forumda okuduklarımla aklımda beliren akvaryumun onanmasının daha uygun olacağını düşünerek bu kafa şişiren akvaryum taslağını silerle paylaşmak istedim :)

Maalesef çocuk olduktan sonra evimizi taşıdık ve şu an daha küçük bir evde kaldığımızdan alan sıkıntımız büyük. Ben de 30-40 LT civarında birkaç galaksi rasbora, 5-6 tane karides(cinsi konusunda fikrim yok daha önce hiç bakmadım)in yüzdüğü, içinde moos ve mümkünse sizin önereceğiniz CO2 ile uğraştırmayacak bitkilerin olduğu aynı zamanda bakım sorumluluğunun bir kısmını da çocuğuma bırakabileceğim bir akvaryum düşünüyorum.

Planladığım akvaryum içinde birbiri ile uyuşmayacak canlılar olduğunu ya da ekipmanlar konusunda düşebileceğim hataların olduğunu ya da daha iyi kombinasyonların olduğunu düşünüyorsanız bu düşünceleri benimle paylaşırsanız sevinirim.








SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.