ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emreaa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Haziran 2017 13:31
Son Ziyaret:
12 Temmuz 2017 18:23
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre a
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre a

SON 8 MESAJI

İmdat
[QUOTE=Kromatit]Beta, fanus ve 3 yıl. Bence vedalaşma zamanı gelmiş.
Birkaç gün aç bırakın. Eğer yemek isterse açlıktan sonra yer.[/QUOTE]

Evet, gelmiş... Bugün kaybettim balığımı. Aklımdaki tek sorun benim bişey yapıp yapmadığım... İnşallah bilmeden istemeden acı çektirmedim ona, inşallah sadece yaşlanmış olmasıdır sorun[:(]
Betta Balığı Yemek Problemi
[QUOTE=AhmetEmre]Fanusta 3 yıl kaldıktan sonra daha geniş bir yere geçince 2 günde oradan oraya yüzmeye başlayacak değil ya belki bu durum 1-2 hafta hatta belki 1 ay kadar sürer sonra yeni düzene alışır düzelir birde hiç hareket etmez ise acıkmaz az yem yer.
[/QUOTE]
Anlatamıyorum derdimi galiba. Yemi HİÇ yemiyor. Az falan değil. Ben de saniyesinde alışmasını beklemiyorum herhalde. Ama dediğiniz süre geçene kadar açlıktan ölücek balık. Bana acilen yem yemesi için bir şeyler lazım, bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilirsiniz. Yine de mesajınız için sağolun.

[QUOTE=ckas9999]Yeni ortamını yadırgamış veya yemleri sevmemiş olabilir benim bettalar sevmiyor kan kurdunu ama bettagrani havada kapiyolar [:)][/QUOTE]
Bir de onu deneyeyim o zaman, sağolun 🙂
Betta Balığı Yemek Problemi
Bir haftadır sorunumuza çözüm arıyorum, hala bulamadım. [:(]
3 yıldır bir betta balığım var. İki gün öncesine kadar fanusta yaşıyordu. Fakat birkaç haftalık bir beslenme problemi yaşıyorduk, forumdan aldığım yönlendirmeyle hem dondurulmuş kan kurdu bulup aldım hem de 10 lt'lik bir akvaryum aldım.
Fakat problemimiz aynı şekilde devam ediyor ve hiçbir hareketlenme de yok. Sürekli yatıyor, gezmiyor da. Yemeğe hiçbir şekilde dokunmuyor.
Yani;
Fanusu hallettim.
Yemi hallettim.
Aynı!
Şu aşamada başka önerisi olan varsa minnettar olurum, teşekkürler 🙏🏿
İmdat
[QUOTE=BadWolf]

Fanusta balık sağlıklı olmaz. Hemen olmasa da uzun sürede sıkıntı çıkar. Çünkü fanus genelde gerekli hacmi karşılamaz, camı bombelidir ve ısıtıcı kullanmak zor yada mümkün değildir. Genelde adam akıllı yapılacak su değişimlerine el vermez .Bu nedenle en az 10 lt bir tank gereklidir. Isıtıcı olmalı tabi birde . Hayvanın yemden kesilmesi sağlıksız olmasının bir işaretidir ve en iyi problem teşhisi fotoğraf aracılığı ile yapılır.[/QUOTE]
Merhaba,
10 litrelik akvaryum aldım. İçinde kum ve saklanmak isteyeceği tarzda mağaralar var. Oksijen de veriyorum. Yine de mamasını (dondurulmuş kan kurdu) yemiyor. Şuanda durum ne sizce?
İmdat
[QUOTE=ceyh]Su şu an kaç derece?[/QUOTE]

Fanus kullanıyorum.
İmdat
Gerçekten imdat. Birlikteliğimizin üçüncü yılını kutlarken, betta balığım beni çıldırtıcak! Yemek yemiyor yahu. Siz değerli forum üyelerinden yardım da aldım, mamasını değiştirdim. Dondurulmuş kan kurdu bulup aldım, mamasından sıkılmıştır diye. Fakat onu bile yemiyor. Sanki bana tavır alıyor gibi. Sıcakların mı etkisi vardır? Gerçekten günlerdir yemek yemiyor, nolur yardımcı olun. Ne yapabilirim, problemi ne olabilir? (Bir kere kabızlık problemi yaşamıştı, ama şuan o olduğunu sanmıyorum çünkü yan yatma hareket etmeme gibi problemleri vardı. Şuanda herhangi bir problemi yok yemek yememesi dışında)
Beta Balığı Yem Önerileri
Merhabalar, beta balığımı uzun süredir petshop'tan aldığım turuncu renkli küçük (sanırım kuru denilen) mamalarla besliyorum. Fakat artık yemiyor. Önerebileceğiniz mamalar nelerdir? Teşekkürler şimdiden.
Beta Balığı Görmüyor
Merhabalar, 3 yıldır Beta balığımız var. Bu süre içinde bir kere kabızlık durumu oldu, onun dışında tek başına bir fanusta bakıyoruz.
Bu aralar sanki önünü görmüyor gibi. Yemi atıyoruz, yakalamaya çalışıyor fakat yakalayamıyor. Ya çok az sağında kalıyor ya gerisinde. Bu durum için ne yapabilirim öneriniz var mıdır?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.