ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
servetonur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Şubat 2018 23:48
Son Ziyaret:
17 Mart 2024 21:58
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Servet Onur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
İnşaat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

60x50x40 high tech

SON 6 MESAJI

Mygos Plant Plus Kullananlar
Herkese Merhaba,

Öncelikle konu ile ilgili yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Acaba plant plus sahibi olanların her bir mod için tankına ait bir foto ekleme şansı olur mu ? (mümkünse filtre yapmadan) Işığın tanktaki görüntüsünü merak ediyorum.

Paylaşacak arkadaşlara peşinen teşekkür ederim.
Cınsıyet Frontoza
Merhaba Hamza Bey,

Balığınız dişidir

İyi akşamlar
Frontoza Moba Sürtünme, Kramp Ve Finlerle Kaşıma
Emre Bey Selamlar,

Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Açıkçası balıklarda kesin teşhis olmadan ilaç kullanmayı pek istemiyorum.

Forumdaki konuları da karıştırdım (Hatta yabancı forumları da) ancak solungaç paraziti genellikle balıklarda hızlı nefes alma, solungaçların tekini kullanama ve kızarıklık ana belirtileri olduğu yazıyor.

Ayrıca bahsettiğim gibi maalesef karantina tankım yok :(

Bunun için mümkünse teşhis için başka öneriler de alabilirsem sevinirim.

Saygı ve sevgiler,
Onur
Frontoza Moba Sürtünme, Kramp Ve Finlerle Kaşıma
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Kuma solungaç kısmını, burun üstünü, yan tarafını ve anüs kısmını sürtme mevcut. Ayrıca alt finleri ve yan yüzgeçleri ile kendini tokatlarcasına hareket ettirmesi. 1-2sn boyunca kıvrık halde kramp giriyormuş gibi kıvrık kalma durumu mevcut.


Akvaryum Kapasitesi (litre): 240 lt


Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 adet moba ve 2 adet cüce vatoz


Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph 8.1- sıcaklık 26-


Filitrasyon: eheim pro 4 600 dış filtre


İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: ana tankta biyoteknik genepur, 2 gün sonra %50 su değişimi, 3 gün sonrasında tüm filtreyi temizleme (kaynatma) ve ek %40 su değişimi Kabinde kaya tuzu 5-6 çorba kaşığı ve Dennerle bakteri kültürü ekleme, 3 saat sonrasında balıkları tekrar ana tanka alma. (Balıklar bu filtre dezenfekte ve su değişiminde ayrı bir kapta tutabildim 20 lt lik) ayrı bir karantina akvaryumum maalesef yok.


Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): haftalık %20 dip çekimi, dainichi pro ve sera flora yem, 2 haftada bir karides.

Aslında 1 yıldır herşey çok iyiydi. Ocean Nutrition marla dondurulmuş kan kurdu aldım (keşke almasaydım[:'(] ) sonrasında sürtünme ve kramplar başladı. İlk başlarda bu kadar yüksek değildi fakat şu anda çok şiddetlendi. Hatta videoda belki farkederseniz semptomları gösteren balıkta yan kısmında ufak bir açılma mevcut. Yan yüzgeçlerde beyaz noktalar çıktı 2 gün önce. Tuz ekledikten sonra küçük olan balıkta da çene altında siyah noktalanma oluştu.

Bu arada 1 ay içinde 3 adet nematod benzeri 2 cm boyunda ve kıl kalınlığında suyun içinde hareket eden yaratık gördüm ve kepçe ile aldım.( cama yapışık değildi suyun içinde yüzüyordu ve hareket ediyordu yılan ve hızlı sayılabilecek şekilde)


Forumu 3 gündür okuyorum. Açıkçası öncelikle teşhis konusunda deztek istiyorum. İç ve dış parazit mi var ya da her ikiside mi?

Gerçekten ciddi masraf şu ana kadat ve bu olay beni gerçekten soğuttu. Gece rüyamda balıkları görecek kadar kafama taktım. Lütfen konuyla ilgili bilgili olan ve mümkünse tanganyika türü besleyip aynı sorunu yaşayanlar destek olabilirse çok sevinirim.

Saygı ve sevgilerimle
Onur Kacar[VID]https://youtu.be/soRXbIeQPT0[/VID]

[VID]https://youtu.be/wlzJJ78xysY[/VID]
Balık Hastalıkları Teşhis ve Tedavi
[8)][8)]Sayın Babarus,

Öneri için teşekkürler.

Bu arada hasta balıkları büyük bir kavanoza alıp balıkları aldığım üreticiden ismini bilmediğim bir ilaç döktüm. Rengi yeşil/mavi karışımı bir çözelti. Balıkları 4 gün sonrasında balıkların hepsi düzeldi, şu an ana tanka yerleştirdim. Bir sorun görünmüyor [8)][8)]

Bu arada dış parazit için Biyoteknik'in mikofish (yeni adıyla contrafur) isimli ilacını aldım ancak henüz kullanmadım. Bu tip parazit ilaçlarını ana tankta kullanmamız nitrifikasyon bakterileri için zararlı mıdır?

İyi akşamlar
Onur

Balık Hastalıkları Teşhis ve Tedavi
Herkese Merhaba,

Forumda yeniyim, benim bir problemim var. Açıkçası konuyu doğru kısımda açamadıysam kusuruma bakmayın.

Yaklaşık 2 hafta önce forumunuzdaki bilgileri okuyarak kurmaya çalıştığım ve kontrol altında tuttuğum akvaryumuma karışık 20 adet ciklet yavruları aldım. Günlük su ölçümleri yapıyorum. Değerlerim aşağıdaki gibidir.

PH::7,2 - GH10d - KH:6d - NO3:10mg/l - NO2:1mg/l

Başlangıçta "new tank sendrom" olmaması için balıkları aldığım yerden (üreticiden aldım) biyolojik filtresinden su aldım. Nitrat değerlerim 2 hafta sonunda bu olduğuna göre işe yaradı diye düşünüyorum.

Yaklaşık 5 gün önce ekli fotoğraftaki balığımda kuyruk ve üst yüzgeç bölgesinde küçük beyaz noktalar ancak sol yan yüzgecinde ise yaklaşık 2 mm çapında büyük bir beyaz nokta oluştu. Balık yem yiyor ve oldukça hareketli. Daha önceden aynı cins olan başka bir balığın kuyruğunda da çapı 2 mm den büyük bir beyaz nokta oluşmuştu ancak %10 su değişimi yaptım ve sıcaklığı 26 dereceden 29 dereceye (kademeli) çıkardığım zaman kendi kendine hiç ilaç kullanmadan geçti. Fakat fotoğraflarını eklediğim balıktaki noktalar günden güne artıyor ve kendi hem cinsleri tarafından sürekli vurmalar var.
Aynı cinste başka bir balıkta da şeffafa yakın beyaz dışkı örneği var. Fotoğraflarını eklemeye çalıştım. (umarım olmuştur)

Acaba hastalık ve tedavisi hakkında destek alabilir miyim?

Diğer problemlerime gelince;

- Açıkçası kimyasal ilaç kullanmak istemiyorum.
- Akvaryum 280 lt olduğu için %30 su değişimi yapmam pek mümkün değil. Suyu çekmek kolay ancak akvaryum sıcaklığına yakın ve dinlenmiş su koymam için 84 lt su koyacak evimde yer yok :(
Eğer kısmi su değişimi şartı ise damacana su kullansam "cattle ile su ekleyerek" uygun olur mu ?

Önerilerinizi bekliyorum.

Saygılar, sevgiler

Onur


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203584/020220180026081.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203584/020220180026121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203584/020220180026161.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.