ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ceren_55
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Temmuz 2018 09:45
Son Ziyaret:
13 Eylül 2018 00:32
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ceren Demir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ceren Demir

SON 6 MESAJI

Betta Balığı Alacağım
[QUOTE=Splendor]- Hacim gayet güzel
- Hava motoru ve pipo filtreyi bilmem ama motorun olayı hava üflemesi, tek sıkıntısı da sesi olur.
- 50W ısıtıcı işini görür. Ben de zamanında Smart kullanmıştım, hala da çalışır vaziyette.
- Hikari, Ocean's Nutrition, Sera yemleri iyidir.


Tabanı kapatacak kadar siyah kuvars kum, ya da bazalt kum. Bir köşede pipo filtre ve ısıtıcı, diğer köşede bir demet Java Fern. Orta kısma 2 adet Anubias güzel olabilir. Ekim, dikim yoktur. Petshopta köküne kurşun bağlı satılır (batsın diye). Bu şekilde akvaryumunuza ekleyebilirsiniz.

Standart olarak ortalama bir betta akvaryumu önerisidir. Zamanla akvaryum hobisini, betta bakımını, bitkileri araştırdıkça içerisini modifiye edersin.

Not: Plastik ve yapay olan hiçbir şey ekleme, suya salınım olmasın.[/QUOTE]

Çokça teşekkür ederiim! [:3][:3]
Alacağım kumun ortalama fiyatını ve ne kadar alacağımı da söyleyebilir misiniz lütfen?
Soooon bir soru daha soruyorum, her ısıtıcıda ayarlama yeri oluyor, değil mi? Eğer smart alırsam internetten söyleyeceğim çünkü.
Betta Balığı Alacağım
Elimde eni 23, boyu 49, yüksekliği de 32 cm bir akvaryum var. Sanırım 35 litre kadar...
Bu bir betaya yeterli midir?
Hai bao cx-2500 diye bir hava motoru, bir de sünger filtre aldım.
Aldığım hava motoru iyi mi?
Eşyalarımı tamamiyle hazırlamadan balığı almak istemiyorum..
Isıtıcı olarak ne alabilirim kaç w olmalı? Uygun fiyatlı ne önerebilirsiniz, yahut
arkadaşım internetten smart markalı 50w ya da 100w önermişti, kullanabilir miyim onları?
Yem olarak internette hikarinin iyi olduğunu duydum, sipariş etmeli miyim? Başka neler temin etmeliyim?
Çok fazla soru sordum biliyorum ama iyi bakmak istiyorum aldığım balığa.[:'(]
Akvaryumuma Hangi Isıtıcıyı Almalıyım?
35 litrelik bir akvaryumum var ve ısıtıcıyı internetten almayı planlıyorum, hangi markayı önerirsiniz, nasıl, neye göre seçmeliyim ısıtıcıyı?
Betta Balığı Almak İstiyorum
İnternet üzerinden betta alabileceğim güzel, güvenilir bir site var mıdır acaba?
Ve dondurulmuş yemleri nereden alabilirim? Hiç bulamıyorum...[:((]
Karideslerim İçin Nasıl Bir Filtre Kullanmalıyım?
[QUOTE=aquarehber]Günaydın! Bazı eksikleriniz var sanırım düzeltmeye çalışacağım[:)] Ekstra canlı derken sanırım yanına başka bir balık almayı düşünüyorsunuz? Karidesler salyangoz türleri dışında hiçbir canlı ile bakılmamalıdır. Çift süngerli şelale özelliğine sahip bir pipo filtre temin etmeniz yeterli olacaktır. Hava motoru olarak Tetra APS veya Atman öneririm. Filtre 7/24 açık kalmalıdır bu yüzden yatak odanızda bakmanızı önermem. Örnek olarak mutfakta düşük , mümkünse hiç güneş ışığı gelmeyen bir yere konumlandırılabilir. Karides tanklarında düzenli su değişimi yapılmaz. Nitrat oranı arttıkça düşürmek dip temizliği yapmak amaçlı su değişimi uygulanır. Bu yüzden ph (kağıt) ve nitrat (özel sıvı) ölçüm aleti almanızı öneririm. Bilgi içerikli videolar : [URL]https://www.youtube.com/watchv=ZOwbDZfFz2w[/URL] , [URL]https://www.youtube.com/watch?v=EB-pZHKgtDc[/URL].

[K][B]Not :[/B][/K] [B]Karideslerin bağışıklık sistemi düşük olduğundan tankın 30 gün boyunca boş çalışması ve ardından damla ile yavaş yavaş bakteri çakışması yaşatmadan adaptasyon etmek gerekir. Bu işlemi youtube'da sıkça gözlemleyebilirsiniz.[/B]

Not 2 : İlk başladığınız için bir çok hata yapacaksınız muhtemelen bu yüzdende neocaridina türleri ile başlamanızı öneririm. Biraz daha sağlamdır göz zevkinize göre herhangi bir tür ve renk seçebilirsiniz.

Not 3 : Yavru kalitesini yüksek tutmak ve genlerden dolayı doğuştan hastalıklarla karşılaşmamak için ; Örnek : Red Sakura çiftinden kiraz karides aldıysanız o yavruyu forumdan birine , tanıdığınıza veya kimse yoksa bir petshop'a hediye edin.

Not 4 : Dediğim gibi bir çok hata yapacaksınız bu hataları minimuma indirmek için herhangi bir işlem uygulamadan önce foruma konu açın.

[B][K]N'olur N'olmaz ?[/K][/B] Karidesler diğer her canlı gibi akvaryumdan atlayabilirler ama bu genelde en çok beta ve karidesler'de görülür bu yüzden bir gün yerde çırpınan veya sabit kalmış bir veya bir çok karides görürseniz ölmedikleri müddetçe (çırpınmıyor diye bayılmış canlıyı atmayın önce suya koyun biraz :D) geri yaşatma ihtimalimiz bir nebze var. Mikozaları aynı bizim akciğerlerimiz gibidir. Mikozalarının içindeki su havadaki oksijen ile birleştiğinde yanar ve balık acı çektiği için çırpınır belli bir süreden sonra bayılır ve sonrasında ölür. Buna şahit olursanız bir gün hemen suya ekleyin ve reeflowers su düzenleyici kullanın. Balık mikozalarına azda olsa iyi gelir ve bir ihtimal kurtarabiliriz canlıları.

Tavsiye : Karides tanklarında pekte hoş olmayan şeyler gözlemleyebilirsiniz bu yüzden elle müdahale yapacağınız zaman eldiven takmanızı öneririm. Bunlar sizi hobiden soğutmasın tabii istemem ama : copepods (lanet) , nematod (lanet) , seed shrimp (çok az ürüyorlar belki farkına bile varmazsınız) , planarya (lanet ve en sıklıkla görünen).

Bu canlıları görmek istemiyorsanız : yemlemede yem hortumu ve akrilik yemlik kullanın. Çok küçük parçalar atın sıklığını karideslerden anlayabilirsiniz. Akrilik kapta yem kalıntısı veya etrafında tozlar varsa dip pompası ile temizleyin. Protein ağırlıklı yemleri önce verin. (Kırmızı renk) Bunları önce yerler ve protein ihtiyaçlarını alırlar bitkisel besinleri (yeşil renk) zaten alglerden temin edebiliyorlar.

Öneri : Bitki dikimini ve fiziksel müdahaleyi kolaylaştırmak için bitki maşası-cımbızı temin edin.

Şimdi gelelim işin can alıcı kısmına... Toprak ve bitkiler! Karidesler için uygun olan bitkiler aynı zamanda ısı ve ph toleransına giren bitkilerdir. Yani bakacağınız bitki bakacağınız karides türü ile aynı sıcaklıkta ve aynı ph seviyesinde yaşayabilmelidir. Shrimp Soil toprakları ph'ı düşürür. 25 dereceye ve alacağınız toprağın üstünde ya da internette açıklamada kaç ph seviyesine düşürdüğü yazar o ph seviyesine tolerans gösteren bitkileri bakabilirsiniz. Genelde 5.5 veya 6ppm'e düşürürler. 7 altı asitik , 7 natural (saf) , 7 üstü bazik su diye geçer. Bu topraklar biraz pahalıdır bunu da belirteyim.

Yazmayı uzattıkça kelimeler karıştı 20 dakikadır yazıyorum ama anladınız sanırım [:D][/QUOTE]


Çokça teşekkür ederim uğraştığınız için. Besleme derken yemden bahsetmiştim aslında. [:D][:D]
Araştırma yaptım, akvaryuma bitkileri de ekleyeceğim. Ne yedirmem gerekiyor?
Karideslerim İçin Nasıl Bir Filtre Kullanmalıyım?
Merhaba. Uzun bir süre önce 30 litrelik bir akvaryum almıştım, sürekli boş duruyordu. Eşim ile karides almayı düşünüyoruz.
hangi tür bitkiler almam gerektiğini öğrendim fakat 30 litrelik bir akvaryunda kaç karides bakabilirim? Çabuk ürediklerini duydum, az mı almalıyım? Bitkileri ekeceğim toprağı ne diyerek bulabilirim?
Son olarak da, pipo filtre kullanmam gerektiği yazıyor. 30 Litrelik bir akvaryuma nasıl bir pipo filtre almalıyım?
Bilgilendirirseniz çok müteşekkir olurum.[:3]

Ekstra olarak, ne ile beslemem gerektiğini baksam da bulamadım. O konuda da yardımcı olabilir misiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.