ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mrokumus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ekim 2018 18:30
Son Ziyaret:
24 Aralık 2023 20:27
Toplam Mesaj:
11 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammed OKUMUŞ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mrokumus

SON 10 MESAJI

Yeni Akvaryum'um İçin Balık Önerisi
Merhabalar,
Herkese teşekkür ederim. Sanırım elimde bulunan türlerin sayılarını arttırmak daha yerinde olacak.
Yeni Akvaryum'um İçin Balık Önerisi
Merhaba @eylatlas,
Tabi aşağıda akvaryumun şuanki fotoğraflarını paylaşıyorum.
[IMG]https://okumus.dev/storage/9.jpg[/IMG] [IMG]https://okumus.dev/storage/10.jpg[/IMG] [IMG]https://okumus.dev/storage/11.jpg[/IMG]
Çizgili tetra dediğim biraz daha büyük olan ve yukarıdan aşağıya doğru çizgileri olan, turunculu - siyahlı balık.
Yeni Akvaryum'um İçin Balık Önerisi
Merhabalar,
100 x 40 x 30 cm (120 lt) bir akvaryumum var ve bitkili High Tech bir kurulum yaptım. Şuan akvaryum içinde 2 adet neon tetra, 2 adet çizgili tetra, 3 tane cüce vatoz, 2 tane çöpçü ve bir tane melek karides var. Benim istediğim ise küçük küçük ancak sayıca çok balığın güven içinde yaşaması. Tek bir tür bakmak istemiyorum. Bana bu konuda balık önerisi yapabilir misiniz ? Hali hazırda mevcut balıklarım ile uyumlu değil ise başka bir akvaryuma alabilirim. Karidesin akvaryumda olmasını gerçekten istiyorum ancak çok da önemli bir durum değil. Temizlik için Yeterli balık var mı ? Bitkilere zarar vermeyecek başka bir şey eklemeli miyim ?
Şimdiden teşekkür ederim.
Yeni Akvaryum Kurulumunda Ne Hata Yapıyorum ?
[QUOTE=Dervishm]Valla büyük cesaret suyun dengesiyle ikinciye oynuyorsun...[/QUOTE]

Hocam bu biraz cahil cesareti olarak yaptım ancak zeminin iyi olması gerektiği düşündüğüm için bu şekilde yaptım. Simdi canlıları da küçük 15 lt bir akvaryuma aldım. Sadece salyangozlar ana tankta. Su seviyesi oturduktan sonra ana tanka eklemeyi düşünüyorum. Sanırsam artık ana tankı kendi halinde bırakıp suyun oturmasını beklemem gerekiyor.

[QUOTE=GhostKoi]
O yöntemin adı kılavuz balık yöntemidir. 1 ya da 2 tane balık eklenmesi yeterlidir. Ve çoğunlukla ölüm görülmez. Ölüm olayı oturmamış tanka tek seferde çok sayıda balık eklenmesi sonucunda gerçekleşir. Bunun nedeni de çoğunlukla nitrat patlamasıdır... [/QUOTE]

Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam. Yukarıda da dediğim gibi sadece salyangozları ana tankta bıraktım. Artık ana tank ile oynamadan suyun oturmasını bekleyeceğim. Umarım kısa sürede oturur.
Yeni Akvaryum Kurulumunda Ne Hata Yapıyorum ?
Merhabalar,
Cevaplarınız için teşekkür ederim. İlk çözmem gereken sorunlardan birinin CO2 olduğunu düşündüğüm için forum içinde @hll_aquascaping ilanına rasladım ve bir CO2 seti satın aldım. Sonrasında Halil Bey ile konuşutum. Kendisi torfun salınım yapabileceğini söyledi. Ben de sorunun bu yüzden olabileceğini düşünerek akvaryumu tamamen temizledim. Sonrasında tekrar kurulum yaptım. Üzerine sipariş ettiğim Sera Bio Nitrivec Bakteri Kültürü'nden uyğun ölçüde eklemesini gerçekleştirdim. Halil Bey'den bitki de satın aldım. Tekrar kurduktan sonra bitkileri diktim ve bitkiler için yine Halil Bey'in hediye ettiği 5 çeşit gübreleri de uygun dozajda eklemesini gerçekleştirdim. Bir gün kadar bekledikten sonra eski suyunda bulunan canlıları alıştırma işleminden sonra tanka ekledim. 2 gün geçtikten sonra akvaryum daha güzel gözükmeye başadı, yeşillenme kalmadı. Ancak sanırsam henüz su seviyesi tam oturmadı (Suda biraz bulanıklaşma var). Su oturduğunda daha iyi olacağını düşünüyorum.
[QUOTE=GhostKoi]


Standart şırınga(enjektörler) 2, 5, 10 ... olarak farklı hacimlerdedir. 4 ml standart enjektör yoktur. Burada şırınga büyüklüğü belirtilmemiştir. Ayrıca bu şekilde orjinal ambalajından bölünme içeriğin etkinliğine güvenemeyiz. Canlı sonuçta.

Dozlama düşük bile yapılsa bakteri kültürü etkinlik gösterir. Sadece gerekli sayıya ulaşması için süre uzar.[/QUOTE]
Dedidiğim gibi tekrar kurulum yaptım ve bakteri için önerilen bakteri kültürünü satın alarak uygun ölçüde kullandım.

[QUOTE=Lennie]
Birkaç gün ghostfeeding denilen yöntem ile ufak bir tutam balık varmış gibi besleme yapın ki amonyak ortaya çıksın öncelikle. Bakteri kültürü de kullansanız amonyak bulunmadan döngü başlamaz [:iyi:] Tek başına bakteri kültürü kullanımı bakteri döngüsü oturduğu anlamına gelmeyecektir. Tankta bir amonyak kaynağı bulunur. Siz kültür ile bakteri sporları tanıtım sürecini hızlandırırsınız. Bazı bakteriler amonyağı nitrite, bazıları bu nitriti nitrata dönüştürür. Amonyak ve nitrit sıfırlanıp yalnız nitrat okudugunuzda dongü oturmuş olur ve çok yavaş şekilde canlı eklemesi ypaılabilir.[/QUOTE]
Şuan hem yazıda gönderdiğim bactofeed'i kullanıyorum hemde karides yemi ile yemleme yapıyorum.

Tankın son hali şu şekilde;
[IMG]https://okumus.dev/storage/7.jpg[/IMG] [IMG]https://okumus.dev/storage/6.jpg[/IMG] [IMG]https://okumus.dev/storage/8.jpg[/IMG]

Bilen arkaşlara sorum şu 60cm uzunluğunda OrionLed Extrem B 3 Sıra Led armatür acaba akvaryum için yeterli olacak mı bilemiyorum. Bu armatürü bilen birisi var mıdır ? Sorun olacak tek kısım bu gibi geliyor bana.
Yeni Akvaryum Kurulumunda Ne Hata Yapıyorum ?
Cevabınız için teşekkür ederim.
Şimdi Sera Bio Nitrivec Bakteri Kültürü'nü sipariş verdim. Bitki sağlığı ve büyümesi için bir öneriniz var mıdır ?
Yeni Akvaryum Kurulumunda Ne Hata Yapıyorum ?
Merhabalar,
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Belirtmeyi unutmuşum, bir petshop sahibi bana [B]Sera Bio Nitrivec Bakteri Kültürü'nden[/B] bir şırınga verdi ve onu kullandım. Bu yeterli değil ise tekrardan satın alıp ekleme yapmalı mıyım ?
Dün filtrenin içini açarak tekrar yerleştirme yaptım. Sabah hiç bir şey uçuşmuyordu. Belki zemine çökmüş olabilir belkide filtre şimdi düzgün çalışmaya başlamış olabilir.[EDIT]mrokumus,2023-09-20 09:37:08[/EDIT]
Yeni Akvaryum Kurulumunda Ne Hata Yapıyorum ?
Merhabalar.
İki hafta önce ikinci el olarak 100 x 30 x 40 cm ölçülerinde bir akvaryum satın aldım. Bitkili akvaryum yapmak istediğim için kurulum videoları izledim. Bu videolarda gördüğüm sistem ile akvaryumu kurdum. Akvaryumun tabanı için torf toprağı, üzerine lav kırığı onun üzerine de bitkili akvaryum için satılan siyah renkli bir toprak alarak üç katman olarak tabanı oluşturdum. Bu işlemlerden sonra bir hafta boyunca filtre çalışır bir şekilde akvaryumun suyunun oturmasını bekledim. Bu süreçte petshop tarafından önerilen su düzenleyicilerini kullandım.

Kullandığım su düzenleyicileri :
[IMG]https://okumus.dev/storage/1.png[/IMG]

1 hafta sonrasında satın aldığım [B]Pogostemon Octopus[/B] ve [B]Micranthemum Monte Carlo[/B] bitkilerin ekimini gerçekleştirdim. Işıklandırma için [B]OrionLed Extrem B 3 Sıra Led[/B] armatörünü aldım. Ayrıca CO2 için [B]Ista Co2 Tablet Bitkili Akvaryum Karbondioksit Tableti[/B]'ni aldım. Filtreleme için ise [B]LifeTech 835[/B] dış filtresini aldım. İçerisinde kendisi ile gelen filtreleme materyalleri ile birlikte [B]Eurostar Bio Active Carbon[/B] ve [B]Eurostar Bio Glass Ring[/B] ekledim. Şuan içerisinde 3 tane cüce vatoz, 4 tane Altın Elma Salyangozu mevcut. Isıtıcı 24 derecede çalışıyor. Işıklandırma sadece beyaz ışık modunda günde 10 saat kadar ışıklandırma çalışmakta. Akvaryum drekt güneş ışığı görmüyor. İki haftanın sonunda akvaryumda bitkiler büyümeye başlamadı ve yapraklarında sararma ve yosunlaşmalar oluştu. Akvaryum suyunu haftada %20 oranda değiştirdiğim halde yeşilimsi bulanık bir hale geldi. Filtre düzgün çalışmıyor gibi geliyor, su içerisinde ne olduğunu anlamadığım küçük toz gibi şeyler mevcut.

Son durum aşağıdaki gibidir :

[IMG]https://okumus.dev/storage/2.jpeg[/IMG] [IMG]https://okumus.dev/storage/5.jpeg[/IMG] [IMG]https://okumus.dev/storage/3.jpeg[/IMG]

Nerede hata yapıyorum anlayamadım, araştırdığımda da tatmin edici bir sonuca ulaşamadım. Işıklandırmam yeterli mi, armatörü değiştirmem gerekir mi ? Günde 2 adet CO' tableti kullanıyorum daha mı fazla kullanmam gerekiyor daha mı az ? Gübre kullanmam gerekir mi ? Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
Şimdiden teşekkür ederim.
[EDIT]mrokumus,2023-09-19 21:31:42[/EDIT]
Akvaryum Işıklandırması İçin Öneri İstiyorum
[EDIT]mrokumus,2018-11-08 03:41:33[/EDIT]

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Florasan almak istesem hangi marka ve model bir florasan almami tavsiye edersiniz ? Birde monte carlolari dikeli bes alti gun oldu ilk gun fotosentez yaptiklarini goruyordum ancak ondan sonra hic goremedim. Co2 olarak kendi yaptigim bir sistem kullaniyorum.(kuru maya + şeker ) Ben gunde 14-15 saat yukarda bahsettiğim led ampülü acik bırakıyorum. Bu sorun olur mu ? Gübre olarak mayali bir gubre kullandim. Yazılan her şeyi yaptım ancak suan bitkilerin kötü bir durumda olduğunu düşünüyorum. Sararma belirtileri var sanirim.
Akvaryum Işıklandırması İçin Öneri İstiyorum
Merhaba, ben bu hobiye yeni başlamiş sayilirim. 70x30x40 lik bir akvaryumum var. Bu akvaryumda bitkili bir duzenleme yaptim. Ancak isiklandirmayi çözemedim. Şuan geçici olarak 6000 kelvinlik bir led lamba aydinlatiyor. Bunun yerine nasil bir aydinlatma seçmeliyim florasan mi led mi ? Araştırma çok yaptım ancak tatmin edici cevaplar bulamadim. Kimisi florasan diyor kimisi led. Led armatür yapmayi düşündüm ancak bir bilene danışmak istedim. Florasan mi kullanmaliyim yoksa led mi kullanmaliyim ? Ürün önerileriniz nelerdir ? Akvaryumda suanda sadece marco polo var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.