ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ArdaKaptan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Aralık 2018 19:43
Son Ziyaret:
26 Kasım 2019 11:46
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arda Varol
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Red Crowntail Betta

SON 4 MESAJI

Su Bulanıklığı
Öncelikle akvaryumun japon balığı beslemek için çok küçük, zaten fazla yüzemeyecekleridir. En kısa zamanda ya küçük akvaryumdan ya da japon balıklarından vazgeçmelisin. Bir de akvaryumundaki yapay ve boyalı malzemeleri kaldırmalısın. İlk olarak çakıllardan başlamalısın. Eğer çakılların altında kum varsa iyice yıkadığından emin olmalısın yoksa suya salınım yapacaklardır. Kullandığın suyun dinlendirilmiş olması gerekiyor ve bir filtre almalısın. Bu filtreyle beraber hacim daha da azalacağı için akvaryumunu büyütmen şart.
Red Crowntail Betta Hakkında
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/211849/010120192116481.jpg[/IMG]

İyi günler, yaklaşık 10 gündür beslediğim Red Crowntail'im çok hareketli. Normalde herkes bettaların sakin balıklar olduğunu söylüyorlar ama benim balığım yerinde duramıyor. Deyim yerindeyse yavru kedi gibi hareket ediyor. Yem yemesinde sorun yok. Ahm Betta Granul Food ve paketlerde satılan pul yemlerden karışık olarak yemleme yapıyorum. Akvaryumun ısıtıcısı termostatsız olmasına rağmen oda şartlarına göre ayarlama yaparak ısının riskli değerlere gelmesini önlüyorum. Aldığım BETTABONNY ürününü damla sayısını da akvaryumumun litresine oranlayarak haftada 1 gün dip çekimiyle alınan %30 oranındaki suyu ayırdıktan sonra uzun zamandır stok olarak beklettiğim çeşme suyuyla beraber akvaryumuma damlatıyorum. Balığın beyaz benek, yüzgeç erimesi gibi bir hastalığı yoktur. Hatta elimi akvaryumun yan camlarına hafifçe vurduğumda o tarafa yüzüyor ve suyun üzerinde daha düzenli ve fazla sayıda köpükler oluşturmaya başladı ve ayna karşısındaki tepkileri gayet iyi.
Akvaryumumun boyutu 5 litre civarında en kısa zamanda büyük akvaryum temin edeceğim. Zeminde siyah hagen kum tercih ettim. Bitki olarak da 2 dal elodea var ama pek memnun değilim. Yıpranmalar başladı ve büyük akvaryuma geçtiğim zaman anubias almayı düşünüyorum. Balığımın bu kadar hareketli olması bir sorun mudur yoksa iyiye işaret midir? Yardımcı olursanız sevinirim.[EDIT]ArdaKaptan,2019-01-01 21:38:44[/EDIT]
4 Gün Önce Aldığım Beta
İsmini tam hatırlamıyorum ama "Stresscare" adında bir damlatarak kullanılan bir ürün vardı. Balikların akvaryuma uyum süresini kısaltıp stresi azaltiyordu. Reeflowers isimli firmanın ürünü. Onu tavsiye edebilirim. Bir de suyunun degerlerini ölç ve degişimlerden önce beklettiğinden emin ol.
4 Gün Önce Aldığım Beta
Aldığın yerde gözlemlediğinde hareketli miydi peki? Suyu çok sarı veya maviyse orada hasta olan bir balığı getirmiş olabilirsin. Ya da su değerleri uygun değildir, kontrol etmeni tavsiye ederim. Bettanı ilk defa akvaryuma alırken yapılması gereken standart şeyleri yapmadıysan da hayvan şokta olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.