ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kelbresqe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Nisan 2019 13:30
Son Ziyaret:
31 Ekim 2019 13:35
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Recep Tokluoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Recep Tokluoğlu

SON 3 MESAJI

Bu Akvaryuma Hem İç Filtre Hem Pipo Filtre Olur Mu
1-her şeyden öncesi ve önemlisi akvaryum boyutunuz çok küçük. birde dekor ve bitkiler ile baya daralmış. genelde akvaryumcular lepistes küçük balık diyerek bu tarz akvaryumlar veriyor ama lepistesin çok hızlı üreyebildiklerini söylemiyorlar. şimdilik iyi olabilir ama çok kısa zamanda yetersiz kalacaktır.
2-filtreniz çok güçlü. üstteki boruyu kısmanız veya çıkarmanız sadece hava girişini engeller ama debiyi hiç düşürmez. her türlü akıntı fazla. gördüğüm kadarıyla ön cama vermiş ve aparatla yukarı doğru yönlendirmişsiniz. bu faydalı bir önlem olsa da yeterli olacağını düşünmüyorum. bu akvaryum için pipo filtre yeterli olacaktır. aldığınız yerden değiştirme imkanınız varsa değiştirin. yoksa en kısa zamanda bunu satıp pipo filtre edinmenizi tavsiye ederim.
3-akvaryumda hem iç filtre hemde pipo filtre olur. hemde çok güzel olur ama sizin akvaryumunuzda değil. zaten hacim dar. zaten akıntı fazla. ve tamamen gereksiz olur.
4- ben lepistes, moli, plati, zebra, kılıçkuyruk, vatoz, sae, cae, çöpçü ve karides beraber bakıyorum. bol miktarda serbest yüzen tilki kuyruğu, gözenekli kaya ve kök ile yavruda hiç sıkıntı yaşamıyorum. yeter ki saklanacak yer verin. onların doğası zaten saklanmak. saklanamayanlar genelde hasta ve zayıf olanlardır. onlarda canlı yem oluyor. doğal süreçlerine karışmıyorum.
5-aydınlatma günde 8 saati geçirmeyin derim. yeterli olur.
6-bakteri kültürü yeşillenmeye sebep olmaz. aşırısı suyun beyazlamasına sebep olur. ama sizin verdiğiniz bakteri kültürü değil besini. yani doğal sürecinde balıkların üreteceği bakteri besinini siz yapay olarak veriyorsunuz. vede fazla veriyorsunuz. 100 litre için 40 damla ilk kurulum içindir muhtemelen.

şimdi size vereceğim tavsiye akvaryumunuzu büyütmeniz olur. o zaman şimdiki filtreniz de fazla gelmeyecektir. gerçi ben lepistes akvaryumunda iç filtreyi hiç önermiyorum ama en azından o zaman akıntıdan uzak durabilecek yerleri olur. [EDIT]Kelbresqe,2019-04-09 14:35:00[/EDIT]
Japon Üretimi
büyük akvaryuma hemen geç. oyalanmadan geç. beklemeden geç.
Akvaryumumda Elma Kurdu Var
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214493/070420191158181.jpg[/IMG]

Akvaryumumda moli, plati, lepistes, otocinclus, sae, cae, zebra, çöpçü, kılıçkuyruk, kiraz karides, katil salyangozlar ve midyeler var. Bitki olarak tilki kuyrukları serbest dolaşım duruyor. 150 litre. sıcaklık 24-26 aralığında. Pipo filtre+sunsun dış filtre mevcut. Gözenekli kaya ve ağaç kabuğu var.

Bu fotoda koza içinde gibi görünen kurtlardan çıkmaya başladı. Bu tespit edebildiğim üçüncü. Arada tek tük balık ölümleri oldu bu süreçte. Ben doğal sürece bağlamıştım ama alakası var mıdır? Bunlar zararlı mıdır? nasıl kurtulabilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.