ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
StepBetta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2019 01:22
Son Ziyaret:
31 Mart 2024 16:42
Toplam Mesaj:
41 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Absorbsiyon YouTube
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Aydin
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Imagine

SON 10 MESAJI

Tüm Emeklerim Heba Oluyor...
[QUOTE=capodicapii]Akvaryyumunuzda yosun yok, siyano bakteri var. Şu konuyu inceleyin.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/betta_tankimda_siyanobakteri_sorunu_k995657.asp[/URL][/QUOTE]

Sanırım aradığım kurtarıcı nitelikteki bilgi bu oldu. Bilgisini sunan, önerilerde bulunan herkese çok teşekkür ederim. Umuyorum sorunu kısa sürede çözebilirim, tankın her yerine yayılmış durumda.
Tüm Emeklerim Heba Oluyor...
Ben spesifik olarak ürün kullanımı (hidrojen peroksit gibi) veya sudaki x madde eksikliğinden/fazlalığından ötürü gibi net çözüm arayışındayım. Yardımcı olabilecek olan var mı?
Tüm Emeklerim Heba Oluyor...
[QUOTE=Laterthanbefore]Akvaryumunuzu güneş almayan biryere koyarak başlayabilirsiniz.
Akvaryum suyunu dekorlar ve balıklar ile bir kaba döküp yosunları mümkün olduğunca ayıklayıp camları jiletle kazıdıktansonra su ve dekorları tekrar akvaryuma ekleyebilirsiniz.
Yemlemeyi minimum yaparsanız yosunlar dahafazla yayılmayacaktır.[/QUOTE]

Hocam akvaryum güneş almayan yerde, arkadaki kapı açık olduğundan öyle görünmüş fotoğrafta. Ve tam olarak dediklerinizi eksiksiz şekilde uyguladım 2 hafta önce, sonuç yine bu.

Yemleme konusu şöyle, neredeyse tane tane, balığın yiyebileceği kadar yem atarım. O sonuncuyu yiyemezse, henüz batmamışken alırım tanktan.[EDIT]StepBetta,2024-03-26 22:30:12[/EDIT]

[QUOTE=fate]Aydınlatma süresini azaltabilirsiniz. O kadar ışık için yeterli gübre ve co2 olmadığı için artık maddelerden algler oluşur. Ayrıca 8 litre için çok fazla dolu gibi geldi. Balığın yüzecek yeri yok :)

[/QUOTE]

Kapsül taban gübresi eklemiştim ilk kurulumda. CO2 yok dediğim gibi. Akvaryum 5 aylık ve 4 ay sorunsuzdu. Son 1 aydır bu problemi yaşıyorum. Ayrıca artık bir tek yem bile bırakmıyorum tankta. Alan konusuna gelirsek de şu şekilde:



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218329/260320242236041.jpg[/IMG]
Tüm Emeklerim Heba Oluyor...
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218329/260320240013131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218329/260320240013231.jpg[/IMG]

Merhabalar, kurduğum 8 litre bitkili akvaryumda yorumlardan başlayan (Flame Moss, Fissidens Sp Fox Moss ve Christmass Moss), tüm akvaryum bitkilerine yayılan (Limnophila Sessiliflora, Cabomba Aquatica, Pistia Stratiotes, Hygrophila Difformis, Java Fern) berbat bir yosun mevcut.

Akvaryum 8 litre, 08:30-16:30 aralığında mix ledlerden oluşan (kırmızı mavi yeşil beyaz) bir armatür aydınlatıyor şu anda. 2 hafta önce ek olarak 6500 kelvin bir armatür de vardı. 2 hafta önce komple temizlik yapıp her şeyi düzenlemiş, yosunlaşmış bitkileri sökmüş ve tek armatüre indirmiştim.

CO2 kullanmıyorum, normalde haftalık %20 su değişimi yapıyorum, Ramazan dolayısıyla yapamadım. 1 adet dişi Betta, 3 adet Nerite ve 4 adet kiraz karides mevcut tankta. 2 haftada geldiği hâl yine bu ve ben artık gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. 4 ay boyunca hiçbir problem yaşamadım. Ama şimdi durum bu şekilde. Desteklerinizi bekliyorum 🙏🏻[EDIT]StepBetta,2024-03-26 00:43:31[/EDIT]
Akvaryuma Attığım Yemlerin Pamuk Pamuk Olması
Akvaryum hacminiz ne kadar bilmemekle birlikte yemlerin bu şekilde su değerlerini bozup dayanıklı olsalar bile Bettanıza zarar vereceğini öngörüp yazdınız muhtemelen. Öncelikle acilen dip çekimi yapmalısınız. Dip çekimini basitçe hava hortumunu, ucunu o çapta deldiğiniz bir pet şişenin ucuna bağlayıp yapabilirsiniz hacim çok küçükse. Şayet değilse dip çekimi yapabileceğiniz sifonlar mevcut.

Dip çekiminin ardından suyun %25 kadarını 3-4 günde bir, klordan arındırılmış su ile (ağzı açık bir kapta 4-5 gün beklemiş su veya marketlerdeki içme suyu ile) 3-4 kere değiştirmeli ve son olarak yemlemeyi sabırla, balık tükettikçe azar azar vermelisiniz (özellikle küçük hacimde)

Elma salyangozu aç kaldığında tüketebildiği bitkileri de yiyecektir. O nedenle bitkili tanka bir öğütücü arıyorsanız dipte gezen, artık yem yiyen canlıları tercih edebilirsiniz. Karides de olur elbette ancak Bettanız bazılarını afiyetle yiyecektir, özellikle de minik yavruları.

Yapılacaklar bu şekilde. Umarım faydalı olabilmişimdir.
Bağırsağı Dışarı Çıkmış Olabilir Mi?
Tedavi konusunda araştırma yaptım.Genelde sarımsaklı yem tedavisi uygulanmış.Fragyl tablet uygulayan da var ama yetişkin discuslar için uygulanmış.

Benim balığımsa yavru ve bünyesi çok zayıflamış durumda.Şimdilik karantinaya aldım ve metilen mavisi ekledim suyuna.Elimde başka kimyasal veya ilaç yok.Ölen annesi gibi (ona da konu açmış ve balığımı kaybetmiştim,inceleyebilirsiniz.) yeme karşı tepkisiz.Daha çok dipte hareketsiz kalma eğiliminde.Böyle küçük bir yavru hangi tedaviyle sağlığına kavuşabilir yardım edebilir misiniz?[EDIT]StepBetta,2020-03-15 18:30:36[/EDIT]
Bağırsağı Dışarı Çıkmış Olabilir Mi?
[:((]

Daha düne kadar sağlıklı olan 3 buçuk aylık Lepistes yavrusunda bugün fark ettiğim durgunluğuna dikkat ettiğimde karın kısmının oldukça boşaldığını ve anüsünde dışkıya benzemeyen bir şey olduğunu fark ettim.Yemleme sıklığı ve çeşidi değişmedi,her şey doğduklarından beri aynı.Günde 3-4 sefer azar azar besleme yaparım.Kullandığım yem de yavru yemi zaten,AHM micron ve GEMMA micro baby karışık olarak kullanıyorum.Akvaryum 15L bitkili (biliyorum Lepisteslere uygun değil,biraz daha büyüyünce betta gelecek bebekler gidecek,zaten hepsi dişi ve doğduklarından beri bendeler.)

Ne yapmam gerekiyor [K]tedavisi mümkün mü[/K] ACİLEN yardımınız gerekiyor. [:?]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218329/150320201309571.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218329/150320201309081.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218329/150320201311011.jpg[/IMG]
[EDIT]StepBetta,2020-03-15 13:22:25[/EDIT]
Sizce Bu Bitkileri Nasıl Kurtarabilirim?
Bugün itibariyle CO2 çıkışı verimsiz ve değişken debili bir karbonat-limon tuzu düzeneği ekledim.Çok az da olsa fotosentez gözlemleyebiliyorum mosslar ve Bacopa'larda.Bugün yine temizlik sırasında bolca ölü bitki,kök ve yaprak çıkardım.Acilen bir şeyler yapmam lazım...[K]Yardımınıza ihtiyacım var.[/K] [:(]

Not: Karbonat-limon tuzu düzeneğinde hava kaçırma durumu yok.Hatta gidip gelip 502 döküyorum bağlantı noktalarına.1.5 litre iki şişe kullandım,sitrik asit gün boyunca yarılanacak şekilde karbonat şişesine aktı,ancak basınç beklenen seviyede artmıyor.Bu gidişle 3 gün bile dayanmaz.
Sizce Bu Bitkileri Nasıl Kurtarabilirim?
İlk başta sadece dinlendirilmiş çeşme suyu vardı ve bitkiler kumsuz topraksız, sadece suyun içindeyken son derece memnundum.[:D] En azından bu kadar hızlı çürümüyorlardı ve gelişmeleri,fotosentezleri de şimdiye göre iyiydi.Ne olduysa tanka ekim yapıp hazır su kullanmaya başlayınca oldu...

Gübreleme yapmaya korkuyorum, yakında tanka karidesler eklenecek diye.(Ayrıca 11 günlük minik yavrularımızı da unutmayalım)

Ve ışığı yükseltmem mümkün değil, kapaklı bir akvaryum benimkisi.

İndikatör yerine de CO2 yi çok dengeli vermeye çalışacağım.Böylelikle bir aksilik çıkmaz diye umuyorum.

Alg/yosunlar için karides eklemek bu hacim için yeterli bir çözüm olur diye düşünüyorum.

ASIL derdim gelişimin çok ağır ilerlemesi ve çürümelerin hızla devam etmesi.Örneğin Myriophyllum Spicatum'un coşmuş olması gerekirdi.Şartlar çok müsait.Mineral var, ışık var...Ama en çok çürümenin olduğu 2. bitki! Üstelik tanka aldığımdan beri HİÇ gelişmediler.Normalde şimdiye su seviyesinde olmalıydılar.[:(((][EDIT]StepBetta,2020-01-11 00:41:43[/EDIT]
Sizce Bu Bitkileri Nasıl Kurtarabilirim?
[QUOTE=Hamza Özel]Işık özellileri nedir acaba co2'siz bi tank için güçlü bir ışık gibi görünüyor.

Kimyasal kullanmadan akvaryumu 2-3 gün karartma yapabilirsin.

Tank küçük olduğu için exel,oksijenli su kullanımı akvaryumdaki canlılara zarar vermemek için az miktarda yapabileceğin için pek etkili olmayabilir.

Eğer işe yararmassa bitkileri çıkartıp exelli veyahut sade çamaşır suyunda( bunları su ile belli bir oranda karıştırarak) 2-3 dakika bekletebilirsin yosunlar ölür tabi bitkilerin bazı yapraklarında kayıp olabilir ama bitkiyi kurtarırsın sorun olmaz.( mosslarda bunu deneme hepsi ölür büyük ihtimalle diger bitkilerde uygulanabilir)
[/QUOTE]

Öncelikle yanıtınız için teşekkürler.Işığımın özelliği pek yazmıyor ama ithal akvaryumla birlikte gelen ışıklardan.6 tane güçlü LEDden oluşuyor.Işığım bana da önceleri çok güçlü geliyordu ancak şöyle bir durum var,bahsettiğim bir aylık pet şişe döneminde dinlendirilmiş çeşme suyu kullandım.Işık olarak da kapaktan söktüğüm bu ışığı kullandım aynı şekilde.Ve gerçekten harika bir fotosentez vardı.O bir aylık süreçte,bitkiler tanka alındıktan sonraki kadar çürümediler diyebilirim.Tankta ise mineral desteği eksiksiz olsun diye hazır su kullanıyorum (ayrıca çeşme suyu oldukça kireçli diye tercih etmedim) buna rağmen fotosentez yok hiçbir şekilde.

Sitrik asit karbonat düzeneği ile karbondioksit desteği sunacağım tanka.Umarım fotosentezi başlatır artık.

Ve asıl problemim yosun değil.Karides ekleyeceğim için rahatlıkla üstesinden geleceklerdir,zaten aşırı bir oluşum da yok.Ben çürüyen kısımlardan hoşnutsuzum.Gelişimleri de çok yavaş.[EDIT]StepBetta,2020-01-10 23:44:57[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.