ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bensende
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Şubat 2007 15:59
Son Ziyaret:
08 Ocak 2021 11:05
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Atilla Gindeközü
Doğum Tarihi:
15 Nisan 1966
Yaş:
58
İl:
Ankara
Meslek:
kamu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Atilla GİNDEKÖZÜ

SON 8 MESAJI

balıkların rengi gidiyor
[QUOTE=nekros]Bakterisel bir problem gibi duruyor.
Yeni dış filtrenizin içine eski filtre malzemelerinizi koyarak bir deneyin.[/QUOTE]

benimde aklıma o geldi birde o şekilde deneyeceğim teşekkür ederim ilgin için
balıkların rengi gidiyor
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Renk solması ve dibe yatma

Akvaryum Kapasitesi (litre):525 Litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 7 adet melek 5 adet discus 30 neon 15 raspora 15 siyah neon L144 vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph 7 sıcaklık 27

Filitrasyon: Fluval FX5 ve unistar 3L iç motor

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sera Aqutan ve metilen mavisi sera nitrivec

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Arkadaşlar bundan önce 2 adet Elheim 2217 ile filtreleme işlemi yapıyordum Fluval FX5 aldıktan sonra balıkların renklerinde solmalar meydana geldi iç motoru çalıştırdığım zaman balıklarda herhangi bir problem olmuyor fakat iç motoru durdurduğum zaman balıklar dipe çöküyor ve renkleri soluklaşıyor dış motor kaynaklımı yada sebeb ne onu anlayamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim gerçekten de anlamış değilim herkese şimdiden teşekkür ederim.

Discus ve yavrulara bakmak
[QUOTE=milamber]Larva sayısı mı 15 kadardı yumurta sayısımı?Ben yumurta sayısının daha yüksek olduğunu ancak açılan larva miktarının 15 olduğunu düşündüm,eğer doğru ise suyun iletkenliği biraz daha düşürülerek larva miktarı artırıla bilir.[/QUOTE]

evet yumurta sayısı oldukça fazla idi açılan sayısı 15 civarı idi ve bugün akşam eve geldiğimde su çekimi yapacaktım ki bu seferde akvaryumun camına yumurta dökmüş bu balık sırf yumurta yumurtluyor ya :)))


[QUOTE=tolgakırcalı]1 çay kaşığı açılmış süzülmüş artemia ile 50-100 yavruyu bir öğün besleyebilirsiniz..vereceğiniz miktar çay kaşığının 10da biridir ilk 2-3 gün için daha sonra 3te birine kadar çıkabilirsiniz.Burada önemli olan balıkların karınlarının şişmesi ve etrafta ölerek suyu bozacak artemia kalmaması... [/QUOTE]

vermiş olduğumuz bilgi aradığım cevap çok teşekkür ederim bütün arkadaşlara bu cama tekrar yumurta dökmesi normal mi?
Discus ve yavrulara bakmak
[QUOTE=ervinpasa] Hayırlı olsun yavrularınız. İlk 3 gün günde en az 3 kere ve çok az olarak veriniz artemiayı. Yani çay kaşığını dolduracak kadar porsiyon halinde verin. Çok verirseniz sinderemeyp ölümler başlar. Azı karar çoğu zarar diyerek verin. 3 günden sonra yavruların karınlarının şiştiğini gözlemleyince oranı arttırabilirsiniz ama bu yazdığım çok yavru sayısı için. Siz azar azar verin sonuçta 15 yavru kalmış elinizde. [/QUOTE]

ilginiz için teşekkür ederim fakat benim çıkan yavru sayısı o kadardı hiç eksilme yapmadım ilk yavru oluşumu yoksa akvaryumun küçüklüğünden mi etkilendi onu bilemiyorum fakat şu anda ben sabah ve akşam küçük şırınga ile bir şırınga veriyorum bu fazla artemiaları anne ve babalarda yemezler mi 
Discus ve yavrulara bakmak
Merhaba arkadaşlar, yıllardır kendi halinde yunus frontoza besledim fakat hiç yavru almayı denemedim. Bundan yaklaşık 5 ay önce bütün akvaryumu boşaltarak discus balığını  melek, neon, raspora ve moly gibi balıklarla bitkili bir akvaryumda beslemeye başladım. Akvaryumun boyutları 150*70*50. Bundan yaklaşık bir ay önce amazon bitkisinin üzerine discusların yumurta döktüğünü ve başında koruma yaptıklarını gözlemledim. 2. gün sonunda amazon bitkisinin üzerinde bir tane yumurta kalmamıştı. Discuslar tekrar 2. bir deneme ile bu sefer başka bir amazon yaprağına yumurta yaptılar tam yavrular çıkacak derken yine aynı şekilde diğer balıklar tarafından tüketilmiş oldu. Bende tahmini balıkların 10 gün ara ile yumurta döktüklerini hesap ederek 8 gün sonra ufak 50 lik standart bir akvaryuma çift tutmuş discusları içerisine bir pimaş boru koyarak ana tanktan aldığım su ile doldurdum ve buraya koydum. 

3 gün sonra balıklarım pimaş borunun arka yüzeyine yumurta döktüler. Ben günlük yaklaşık %20 su değişimi dip çekip ana tanktan su doldurarak değişim yaptım. Bahsetmiş olduğum bu durum yaklaşık 15 gün öncesine dayanıyor. Şimdi yavrular genelde erkeğin sırtında olmakla beraber zaman zaman dişinin sırtına da çıkıyorlar. 

Fakat yaklaşık olarak 15 kadar yavru elde edebildim ve hiç ölümle sonuçlanma yaşamadım. Şimdi sorum kabuklu artemia 24 saatte çıkarım yaparak bu dünya tatlısı canlıları vermeye dün itibari ile başladım fakat ne kadar düzeyde verebileceğim konusunda bir bilgiye sahip olamadım aramalarımda. Siz tecrübeli kardeşlerimin vereceği bilgiler için şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Hasta Akvaryumu Kurtarmak
elinize yüreğinize sağlık bu paylaşımlarınız için. Zaten ne öğrendiysem bir yıldır buradaki forumdaki arkadaşlardan öğrendiğimiz bilgiler doğrultusunda hareket etmeye çalıştım.. Ama maalesef küçük bir dikkatsizlik, ilgisizlik canlarım benim her birisi yavrum değerinde ben yavru almak için değil onlarla ilgilenmek oynamak için yapıyorum bu işi akşam işten geliyorum onlara elimle yem veriyorum 4 adet 17-19 cm arası frontozalar bile elimden yem yiyorlar resmen geldiğimi biliyor hepsi birden suyun üzerine çıkıyorlar ama dikkatsizlik birden dökülmelerine neden oluyor benim başıma geldi başkalarının başına gelmesin bu işi eğlenerek severek ve mümkünse aman vermeden yapalım diyorum görünüm için değil teşekkürler arkadaşım yazdığın ve bizleride bilgilendirdiğin için.
balıklarım ölüyor
Arkadaşlar; sabah 5.30'da akvaryumdan bir tas su alarak içerisine bol miktarda tuz koydum ve kaynattım. 30 derece sıcaklıkta iken dönen balığı bu suyun içerisine sokup çıkarttım. 5 saniye gibi ondan sonra balığı tekrar akvaryuma koydum, bir kaç dakika sonra tekrar aynı işlemi yaptım balık tasın içerisinden dışarı fırladı yani tuzlu suyu sevmedi. :( Tekrar koydum akvaryuma ve  balık biraz düz yüzdü ondan sonra tekrar dönmeye başladı. Tekrar aynı uygulamayı yaptım akvaryuma koydum şu anda balık normal yüzmeye başladı... Bilmiyorum ama 7 adet balık kaybettim 1 ay içerisinde. ayrıca sürekli olarak musluk suyunu filtre ile arıtıyor 1 hafta gibi oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra değişim yapıyorum. şimdiye kadar en ufak bir sorun yaşamamıştım. yavru almasınıda bilmediğimden yavrulamış balık ve şuanda da kayaların içerisinde bir yavru balığım daha mevcut olduğunu gördüm :) bu da sevindiren tarafı 1,5 cm gibi :))bensende2007-12-08 14:14:46
balıklarım ölüyor

Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır yavru iken aldığım ve hiçbir sorun yaşamadan baktığım balıklarım ölmeye başladı. :(((Cry

Olayı şu şekilde anlatayım. Bundan yaklaşık 3 ay önce 20 gün ben bir yere gittim. Çocuklar balıkların yemini verdiler fakat geldiğimde akvaryumun çok pis olduğunu gördüm. Hemen 1/4 oranında su değişimi yaptım. Kayaların içirisinde 1 tane yavru Sarı Prenses gördüm. yaklaşık 0,5 cm dikkatlice baktığımda birtane ölmüş ve eti çürümüş balık var. onu aldım eti dağıldı resmenCry Sonra akvaryum suyunu tekrar 1/4 oranında değişim yaptım dip çekimi ile birlikte. (Akvaryumum 150*50*70 içerisinde 35 adet balık var).

 Sırasıyla 3 adet Sarı Prensesim öldü:((Cry Onun arkasından bir tane 17-18 Cm büyüklüğünde Yunusum öldü. Cry  1 tane beyaz prenses öldü. Tekrar su değişimi yaptım ve sera nitrivit kullandım. Bunun arkasından dünden bu tarafada yunusumun birisi sürekli dönüyor. Balıklarım teker teker ölmeye başladılar.  Ne yapmam gerekiyor ?

Filitrasyon: 2 adet dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Nitrivit

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 1 hafta önce

acemi412007-12-08 10:52:13

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.