ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bettacarlos
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2020 20:33
Son Ziyaret:
23 Mayıs 2020 02:55
Toplam Mesaj:
17 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Betta Carlos
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Betta Carlos

SON 10 MESAJI

Beta Balığım Beyaz Benek Oldu
[QUOTE=Nelth]Yakınlarda camcı var mı ? 2-3 ay önce balkon için katlanır cam yapan biryerden 30x30x30 akvaryumu 50 liraya yaptırdım. (silikon fiyata dahil değil)[/QUOTE] tanıdığımız camcı var,bilgi için teşekkürler.[EDIT]bettacarlos,2020-05-20 01:18:08[/EDIT]

[QUOTE=Nursun]
Nerde yaşıyorsunuz ? İnternettense yerel olarak almanız daha mantıklı . [/QUOTE] balığımı bu sabah ölü bir halde dipte buldum.hastalığının ne olduğunu hala anlamıyorum,dibinde tortu gibi bişeyler var.Hafif sarımsı pamuk parçaları gibi acaba ne olabilir?
Beta Balığım Beyaz Benek Oldu
[QUOTE=Nursun]
Fazlasıyla stresli olduğu belli , fanusta kaldığı sürece iyileşemez , 15 litre akvaryum ve uygun bir ortam şart .[/QUOTE] internet üzerinden güvenli,cam akvaryum alabileceğim bir site var mı? ben pek bilmiyorum
Beta Balığım Beyaz Benek Oldu
[QUOTE=Nursun]Güncel fotoğraf ekleyebilir misiniz ? Beyaz benek olsaydı şimdiye geçmiş olması gerekirdi .Isıtıcı ve akvaryum edinebildiniz mi ?[/QUOTE] yeni akvaryum alamadım aynı fanusta duruyor.Şuan fotoğrafını çekemiyorum kaçıp duruyor.üstünü açtığımda dipte çember çiziyordu,ayna koydum tepki vermedi.Üstünü açtım şimdi ne oldu anlamadım? Şimdi üstü açıkken suyun üstüne falan çıktı.
Beta Balığım Beyaz Benek Oldu
[QUOTE=Nursun]
Uyku halindeyse tepki vermeyebilir , halsizlik yan yatma var mı ? [/QUOTE] İyi günler,balığın son durumuyla ilgili olarak bilgi vermem gerekirse benekler çok azaldı ama hala var.Çarşamba günü tedavinin 2.haftası,beyaz benekte ortalama tedavi süresi 2 hafta ancak balığım henüz tamamen iyileşmedi.Tedaviye devam etmeli miyim? Yoksa ara mı versem? Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
Beta Balığım Beyaz Benek Oldu
[QUOTE=Nursun]
Uyku halindeyse tepki vermeyebilir , halsizlik yan yatma var mı ? [/QUOTE] Yan yatma yok ancak bu hastalığın başından itibaren bir halsizlik var.
Beta Balığım Beyaz Benek Oldu
[QUOTE=Nursun]
Maliyet duruma göre çok değişiyor minimum 150-200 tl tutar (akvaryum-ısıtıcı-filtre-kum-dekor-aydınlatma-canlı bitki vb) .[/QUOTE] Fanusun üzerini örttüm iyi gidiyor gibiydi.Şimdi bir açıp bakayım dedim doğru düzgün tepki vermiyor.Bir sıkıntı olmuş olabilir mi?
Beta Balığım Beyaz Benek Oldu
[QUOTE=Nursun] Fanus içersinde streste olması normal birde üstüne ilaç kullanımı balığı iyice sarstı , önerilen tedaviyi uyguladıktan sonra mutlaka en az 15 litrelik bir akvaryuma geçiş yapmanızı tavsiye ederim , şu konuyu inceleyebilirsiniz ;
https://www.akvaryum.com/Forum/beta_baligi_bakimi_k954539.asp[/QUOTE] En kısa sürede yeni akvaryum kurmayı düşünüyorum.Maliyeti ne kadar olur bir fikir verir misiniz? Bu arada balığımın üzerindeki o sarı,toz pembe görüntü neredeyse eski parlaklığına dönmüş durumda.[EDIT]bettacarlos,2020-05-06 17:07:07[/EDIT]
Beta Balığım Beyaz Benek Oldu
[QUOTE=The Last Samurai]Günlük dip çekimi yaparak Buco Blue kullanımına devam etmenizi öneririm.
İnternet üzerinden Seachem Paraguard ya da Sera Costapur alabilirseniz, daha etkili olacağı görüşündeyim.
Geçmiş olsun.
[/QUOTE] Şuan gözlem yapıyorum bilgi için teşekkürler.Az önce günlük dip çekimini yapıyordum tabanda bir şey olmadığı için (kum,taş vb.) dipte beyaz noktalar fark ettim acaba bunlar beyaz beneklerle alakalı mı?
Beta Balığım Beyaz Benek Oldu
[QUOTE=BabySoul]
Nursu'nun dediği gibi oodinium hastalığı ise tedavi seachem cupramine, deepfix bactofish ya da acrifix ile tedavi edilebilir. Bir de oodinium hastalığında akvaryumu karanlıkta tutmak gerekir.[/QUOTE] Önce gözlemleyip daha sonra düzelmezse bunu da deneyeceğim teşekkürler.
Beta Balığım Beyaz Benek Oldu
[QUOTE=BabySoul]Eğer resimdeki balık tedavi edilmiş durumu ise, Nursu'nun dediği gibi beyaz benek yok. Ya da varsa 2-3 tane bizim fotoda göremediğimiz.. Balığı normal seyrine bırakın ve bir kaç gün gözlemleyin artış olursa diye.



Beyza sanırım bilmediğinden yazdığını düşünüyorum bunları. Çünkü Buco bleu metilen mavisi içeren(metilen mavisi normalde toz haldedir) insnaların ağızlarında oluşan yaralar için kullanılan bir antiseptiktir. Eski akvaristlerin akvaryumda çokça kullandığı bir ilaçtı, tabi o zamanlar piyasada metilen bulmak şimdiki gibi kolay değildi. Açıkçası bir farkı yok ve beyaz benek gibi durumlarda kullanılır. Nasıl flagyl, tetra, terramycin gibi ilaçlar insanlar için olsa da ya da parazit ilaçları kedi, köpek vs canlılar için olsa da bu ilaçların etken maddesi olarak akvaryumda da belli dozlama ile kullanıyoruz.

Diğer bir konu ise ister metilen mavisi kullan, ister cosatapur kullan ısı arttırmaya gerek yoktur. Isı arttırma sebebi, parazitler eğer balığı rahatsız edecek duruma geldiyse ve ilaç yoksa, süpürme yöntemi denilen ısı arttırmadır. Ichyto parazitleri ısı artınca üremesi tetiklenir ve balıktan ayrılır, sonrasında ise su değişimi ile sayıları azaltılmış olur. Böylece balık geçici bir süre rahatlamış olur. Çünkü solungaçlarda oluşan parazitler, su içindeki balığın oksijen kullanmasını sağlamasını sağlayan organı olan solungaçları kullanamamasına sebep olur ve solunum yetersizliğinden öldürür. [/QUOTE] Yorumunuz için teşekkür ederim.Öncelikle bu balığın tedavi edilmiş hali değil.Bu akşam 6 gibi metilen mavisini ekledim ve balığım öncekine kıyasla daha hareketli sanki iyi geldi gibi.Gelişme olursa yazacağım,yazdığımda tekrar yorum yaparsanız sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.